2 x vintage-shortsit

Missä olet Laura?

 

Viime reissuilta kotiinviemisiksi tuodut shortsini kaipasivat päivitystä.

Näytin polvea hipovissa lahkeissa lähinnä liian isoon koulupukuun sonnustautuneelta brittipojalta, joten oli aika tuoda kasarialaosat tälle vuosituhannelle. En kuitenkaan uskaltanut lähteä kikkailemaan itse, vaan päätin suosiolla antaa ammattilaisen hoitaa homman.

 

 

 

 

 

Lyhennys kävi käden käänteessä; yo-juhlaruuhkasta huolimatta sain shortsini viikossa, ja lopputulos on juuri mitä toivoinkin. Teetätin työn vanhassa Tampereen Trikoon tehdaskorttelissa työskentelevällä Johanna Parvelalla, ja käydessäni paikan päällä ensimmäistä kertaa, ihastuin tiilimiljööseen siinä määrin, että ilmoitin hankkivani paikasta oman ateljeen. Korttelissa työskentelee lukuisia taide- ja vaatetusalan ihmisiä, ja hiljaisella sisäpihalla voi törmätä jos jonkin näköiseen tyylitaituriin.

 

En voi sanoa säästäneeni rahaa. Ompelutyöhön käytetyllä summalla (ja pienemmälläkin) olisin voinut klikkailla ostoskoriin yhdet jos toisetkin ketjuliikkeen shortsit. Kyse onkin periaatteista. Niistä, joista olen aikaisemminkin puhunut, ja joiden puolesta puhun vastaisuudessakin.

 

Sitä paitsi, kuinka moni ketjuliike edes pystyisi jäljittelemään noin autenttisesti vanhan kunnon persikkarahkan sävyä? Ja nyt siis puhutaan siitä kotitekoisesta ysäriherkusta. Niinpä. Vanhassa vara parempi, tässäkin asiassa.

 

Laura

 

 

Kommentit

tiia_

Ihania shortseja, istuvat kauniisti, ja ah, juuri täydellinen lahkeen mitta! Saanko udella, paljonko lyhennyttäminen maksoi Tampereella? En ole niin pitkään aikaan teettänyt töitä ompelijalla, että olen ihan pihalla hintatasosta... (Lisättäköön loppukaneettina, että hyvästä ompelijastahan kannattaa maksaa ekstraa. Ompelu on todellakin taitolaji!)

Laura T.
Missä olet Laura?

Saat udella. Ompelija laskutti parikymppiä per työ, eli neljäkymppiä maksoin koko huvista.

Hinta ei mielestäni ole edes paha. Mutta koska fast fashion, on vaan yksinkertaisesti helpompaa ja nopeampaa astella sisään liikkeeseen ja ostaa uudet halpashortsit. Olen jotenkin herännyt asian surulliseen raadollisuuteen viimeisten vuosien aikana. Kunpa osaisimme ajatella asiaa enemmän järjellä kuin lompakolla.

Mutta. Onhan se nyt aika hienoa kulkea ompelijan viimeistelemissä vaatteissa, pakko myöntää.

tiia_

No ei ole yhtään paha hinta! Joo, tottakai sillä saa parit tylsät ja huonosti ommellut halparättishortsit... mutta komppaan: järki ennen lompakkoa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.