Äidit

Missä olet Laura?

 

 

 

Ystävällä on tänään esikoisensa laskettu aika. Hykerryn onnesta ja hämmennyksestä katsellessani pinkeäksi kasvanutta vatsakumpua ja mietin milloin meistä tuli..noh, tällaisia: asuntolainallisia, talonrakentajia, äitejä, isejä. Vakiorivien täyttäjiä, vaippojen ostajia, kahden auton talouksia ja koko paketin matkailijoita. Makaronilaatikon paistajia ja läksyjen tarkastajia.

Jossain vaiheessa niin vain tapahtui. Kaksiosta tuli kolmio, lauantai-illan rieslingistä saunamakkara - kahdesta tuli kolme, kolmesta neljä ja niin edelleen ja niin edelleen.

Minä en ole kenenkään äiti. Ja kun seuraan ympärilläni eläviä äitejä, en ole aivan varma olisiko minusta edes siihen.

Soitin tänään omalle äidilleni, tietysti. Puhelu oli lyhyt ja arkinen, muutama minuutti. Samanlainen mitä soittelemme nykyään lähes päivittäin. Olemme lähentyneet viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Meistä on vaivihkaa tullut soittelijoita - ääneti luurissa puuhaavia jutustelijoita. Joinain päivinä soitan nopeasti varmistaakseni jotain, ja löydän itseni puhelimesta vielä tunninkin päästä; milloin politiikasta ja saatanallisesta pms:stä, milloin työelämästä ja parvekekukista. Ja mikä parasta: kun soitan äidille että nyt en jumalauta jaksa enää hetkeäkään, äiti ei hyssyttele. Kuumaverinen ymmärtää toista - kun jokin raivostuttaa, se kannattaa päästää ilmoille heti eikä kuudestoista päivä.

Äitini on malliesimerkki vahvasta naisesta. Hän on opettanut minut pitämään puoleni, ja osoittanut että ihan aina ei kannata tarjota toistakin poskea. Pitää olla sinnikäs, yrittää parhaansa ja ajatella toisia - ja tarpeen vaatiessa unohtaa kaikki edellä mainitut ja haistattaa pitkät. Äiti on omalla esimerkillään osoittanut, että meitä ei ole synnytetty tänne normien täytteeksi, hiljaisiksi nyökyttelijöiksi tai sanattomien odotusten lunastajiksi.

 

Joten: kiiza äiti, oot best.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Äityli (Ei varmistettu)

:) !!!

Laura T.
Missä olet Laura?

Äiti sää olet ihana!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.