(Aika)vyöhyketerapiaa

Missä olet Laura?

 

 

 

Pakkasin torstaina laukut ja lähdin viideksi päiväksi reissuun. Vähän töitä, enemmän lomaa. Voi pojat kuinka paljon olen kaivannut sitä, ettei aamulla tarvitse nousta miettimään tekemisiä ja pitämisiä, säännöllistä ruokarytmiä tai biojätteen tyhjentämistä. Hetken aikaa kaikki tarvittava mahtuu pieneen laukkuun.

Alun perin tarkoituksena oli risteillä lahden yli naapuriin, mutta päädyinkin Etelä-Savoon metsän laidalle hengittelemään. Aamupalapöydässä luetaan kolme vuotta vanhoja aikakauslehtiä, sohvalla kainaloon punkee raidallinen kissa ja yössä kuuluu vain kukkuvien lintujen ääni. Kuivaushuoneen huminaan ja sähkösirinään tottuneelle kerrostaloasujalle kaikki tämä on kaikessa arkisuudessaan hyvin eksoottista - sitä tuntee olevansa paljon kauempana kotoa kuin mitä onkaan.

Tänään heräsin puutalon yläkerrasta verhon läpi tunkevaan valoon. Mietin kotona odottavaa mielitiettyä, pohdin soittamista. Olisiko hereillä? Nappasin puhelimen käteen ja katsoin kelloa: 8.27. Katsahdin vieraan talon katon rajaan ja kuin huomaamatta tajusin laskeskelevani aikaeroja: mitäköhän kello on Tampereella?

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Johannaamuisin

Tervetuloa Etelä-Savoon! Täällä me eletään kaikki vähän "metän laijalla"ja omalla (aika)vyöhykkeellä :)

Luin aamulla kolme vuotta vanhaa Oliviaa ja mietin, että tekeeköhän muut samaa - säilyttää ja lukee vanhoja aikakausilehtiä, mutta sehän on näemmä joku savolainen tapa.

Ja pakko kertoa, vaikka hävettääkin; kaksi vuotta sitten lähdin extempore-reissulle Helsinkiin (eli savolaisittain Isolle Kirkolle), ja hotellin vessassa vettä lasiin laskiessani mietin hetken, että voikohan tätä vesijohtovettä juoda...

Ihanaa lomaa! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Eikä! Mekin nimittäin luettiin kolme vuotta vanhaa Oliviaa. Selvästi savolainen tapa.

Nämä ovat kyllä oivallisia tapoja irtaantua omasta arjesta. Milläköhän valuutalla täällä päin maksetaan ostokset...

Naislaif
Naislaif

Oma-aikainen aikavyöhyke on hyvä matkatavara. Sellainen pitäisi olla vakituinen varuste ja sen hyvin toimiessa huomaa, lyhyenkin matkan aikana, olevansa kaukana, vaikka olisikin lähellä. Siis sopivan irti totutusta....

Laura T.
Missä olet Laura?

Kyllä, juuri näin. Kun sisäinen kello pysähtyy, sitä hidastuu huomaamatta. Tykkään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.