Anna aikaa, he tulevat kyllä.

Missä olet Laura?

 

 

Tässä päivässä on outo sävy. Oudon päivän tunnistaa siitä, että aistii sen outouden kellon ollessa vasta yksi.

Aloitin päivän seurassa, jossa en yleensä vietä aamujani, paikassa, jossa harvoin käyn. Keskustelin ja totesin, että joistakin ihmisistä oppii pitämään opettelematta. Vaikka se veisikin aikaa. Opin, että ihmissuhteissa kaikki tai ei mitään on periaatteena toimimaton ja naiivi.

Kaikkeen vaaditaan oikeastaan vain tunteja. Tai minuutteja. Ei puolusteluja tai hyökkäyksiä.

On annettava toiselle tilaa tulla lähelle, eikä esittää tietäväistä piilopätijää. Monta kertaa väsyneenä kaikkeen turhanpäiväiseen, tukeudun ajatukseen, että elämässäni on jo ihan tarpeeksi ihmisiä; en tarvitse uusia tuttavuuksia. Tämänpäivänen todisti, että olen väärässä. Ihmiset eivät ole turhanpäiväisiä. Moni muu asia on.

Kävelin uuden ihmisen kanssa kauppahallissa ja kirpputorilla. Hän ihaili taululöytöäni ja kertoi löytäneensä yläkerrasta Pulkkisen Rajan. Kysyi olenko lukenut. Enpä ole, sillä juuri se on pinostani puuttunut. Eipä puutu enää.

Niin kirjoille kuin ihmisille, kaikille on paikkansa. On hyvä tunnustaa oma keskeneräisyytensä, antaa asioiden ja ihmisten tulla luokse, ja lähteä niin halutessaan. Antaa elämän ja kirjahyllyn täyttyä tarinoista, joista jokaikinen on omanlaisensa. Halusi tai ei, niitä tulee joka tapauksessa. Rikottuja, siloteltuja, raivorehellisiä, typeriä, maukkaita, surullisia ja aitoja tarinoita. Ja niiden mukana ihmisiä.

Aina mahtuu yksi lisää.

 

Laura

 

 

Kommentit

miltseri
Hyvää, kiitos

Oot hyvä kirjoittamaan, sain kiinni tästä fiiliksestä. Tuli mieliteko lähteä retkelle ja tutustua uuteen ihmiseen:) 

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos miltseri. Ympärillä liikkuu alati niin paljon ihmisiä ja tarinoita. On ihan hyvä antaa heidän tulla. Olisin tulessa, jos pääsisin toteuttamaan jotain Humans of New Yorkin tapaista projektia, ja antamaan vastaantulijoille vapaan puheenvuoron. Se olisi loistava tapa päästä ihmisten mielten sisään edes hetkeksi.

miltseri
Hyvää, kiitos

Täytyypä katsoa tuota proggista - kuuntelun taito, se on ollut jotenkin mielessä pitkään. Mä haluan kanssa antaa vastaantulijalle puheenvuoron! Koira näyttääkin haluavan tulla kuulluksi, se tuli juuri ja pisti päänsä näppikselle ja kirjoitti 890000000000... Yrittäkö universumi viestiä mulle jotain? :D 

Laura T.
Missä olet Laura?

Joo, tsekkaa ihmeessä projektia, se on yksinkertaisuudessaan nerokas!

Ja mitä koiriin tulee, niillä on aina fiksua sanottavaa. Ole tarkkana!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.