Astetta parempi kirpputorikokemus

Missä olet Laura?

 

 

Blogiin tulee kahdenlaisia kysymyksiä kirpputoreista: ulkopaikkakuntalaiset kysyvät mihin mennä, tamperelaiset kysyvät missä myydä. Tänään vastaan kysymyksistä jälkimmäiseen.

Olen kirjoittanut aikaisemminkin Tarina-kirpputorista, tosin lähinnä ostavan asiakkaan näkökulmasta. Edelleenkin suuntaan ensimmäisenä Laukontorille kun haluan löytää jotain spesiaalimpaa (tai juoda kahvia / rapsuttaa koiraa / palata perusasioiden äärelle). Asuinteknisistä syistä olen lähivuosina myynyt tavaraa lähinnä ydinkeskustan itäpuolella. Menneenä syksynä tein kuitenkin harppauksen länteen, kun tarinalaiset tarjosivat pöydän keskellä kuuminta kirppiskautta - niinpä hinnoittelin puolet omaisuudestani ja kiikutin torin laidalle.

Tarina on yksi niistä harvoista kirpputoreista Tampereen keskustassa, josta kuuden päivän pöytä irtoaa alle kolmellakympillä. (Ja opiskelijakorttia näyttämällä hinnasta höylätään vielä ylimääräinen kymmenprosenttinen veks.) Halpa hinta ei ole enne, nimittäin pöydissä on oikeasti tilaa: vuokraan sisältyy sekä rekki että kokonainen hyllykkö. Ja mikä parasta: jos myynnissä on lähinnä henkaritavaraa, saa rekkipituuden tuplattua heivaamalla hyllyosan sivuun. Tällaiseen mahdollisuuteen en ole toistaiseksi törmännyt muilla Tampereen kirpputoreilla

 

 

 

 

Olen kolunnut kirppareita lukioikäisestä saakka, ja vuosien (apua, vuosikymmenen) aikana matkan varrelle on mahtunut sekä todella hyviä että todella huonoja kokemuksia. Joissain paikoissa palvelu on ollut kerrasta toiseen niin tökeröä, ettei paikkaan eksy enää vahingossakaan. Sitten on Tarinan kaltaisia paikkoja joihin astuessaan tuntee olonsa aina yhtä tervetulleeksi, ja joista on vaikea pysyä poissa vaikka pankkitilin saldo kehottaisi kävelemään suorinta reittiä kotiin.

 

 

Ystäväpiirissäni olen yleisesti tunnustettu kirpputorikonsultti. Puhelimeen kilahtelee viestejä jonkun kysyessä täsmähintaa lähes käyttättömille nahkanilkkureille tai suureksi jääneille Leviksille, joku taas kaipaa apua yleisessä organisoinnissa. On kuitenkin olemassa muutama helppo mutta vedenpitävä vinkki jonka avulla myynti tehostuu, ja ostamisestakin tulee rutkasti mieluisampaa.

Hinnoittelu. Hinnoittele tuotteet fiksusti. Kukaan ei osta käytettyä paitaa kuudellakympillä vain sen takia, että sen rinnuksessa on haalistunut Calvin Kleinin logo tai pesulapussa maininta silkistä. Tavaran arvoa ei myöskään tuplaa se, että se on isotädin peruja, vintagea tai retroa. Asian voi mainita, mutta se ei ole peruste kirjata hintalappuun lisänumeroita. Tavara on lopulta kuitenkin vain tavaraa.

Paikka. Varaa pöytä hyvissä ajoin. Mieti mistä pöydän varaat ja miltä kohtaa; tarvitsetko vaaterekillisen, vai riittääkö pelkkä pöytätila. Jos myyt paljon pientä tavaraa, kannattanee varata pöytä läheltä kassoja, myyjien valvovan silmän alta. Itse suosin pöytiä joiden läheisyydessä on joko peili tai sovituskoppi - tällöin laiskinkin sovittaja jaksaa suuremmalla todennäköisyydellä kiikuttaa sovittamansa mekon takaisin oikeaan pöytään, eikä ripottele vaatteita muiden pöytiin riesaksi.

Hintalaput. Mikään, mikään ei ole turhauttavampaa kuin löytää se täydellinen vaatekappale ja huomata sovituksen jälkeen että hintalappu puuttuu. Ei ole kerta tai kaksi kun olen kontannut kirpputorin lattioilla etsimässä irronneita lappuja tuloksetta. Kun lappua ei löydy, peli on selvä: ei lappua, ei myyntiä. Älä siis kiinnitä lappuja teipillä (huoh) tai nuppineuloilla (auts). Kannattaa panostaa muutama euro ja ostaa pari pussillista hakaneuloja - pieni panostus maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun laput eivät vaella kävijöiden kengänpohjissa.

Tolkku ja järjestys. Jos sinulla on paljon tavaraa, tuo kamat porrastetusti. Ja tämä: varaa aikaa. Ei riitä, että tavarat heivaa ensimmäisenä päivänä pöytään ja jättää kuudeksi päiväksi oman onnensa nojaan. Jos haluat että tavara menee kaupaksi, pöytä kannattaa käydä siivoamassa päivittäin. Kiinnitä huomiota siihen miltä pöytä nopealla silmäyksellä näyttää; liian täyteen ahdettu pöytä ei ole kutsuva, henkareiden välissä on oltava tilaa.

 

 

 

Syksyisen pöytäperiodin jälkeen olen suositellut varauksetta Tarinaa jokaiselle pöydän tarpeessa olevalle. Syitä on monia, tässä noin viisi:

1. Lajitellut henkarit, luk-sus-ta. Housuhenkarit, paitahenkarit ja välipuiset versiot kaikki omissa koreissaan. Saattaa kuulostaa pieneltä jutulta, mutta jokainen joka on villatakki päällä etsinyt klipsullista housuhenkaria kirpputorin ainoasta jättimäisestä henkarilaatikosta tietää mistä puhun.

2. Pöytävarauksen tehtyään hintalaput voi kätevästi esitäyttää netissä. Ei enää epämääräisiä suttuja hintalapuissa, ei epäröintiä onks toi kasi vai kolmone, kakkonen vai ysi.

3. Kirppari Kalle- nettisovelluksen kautta omaa myyntiään voi seurata reaaliaikaisesti. Palvelu on siitä näppärä, että saldon lisäksi se listaa mitä pöydästä on milloinkin mennyt. Aikaa säästyy kun paikan päälle ei tarvitse lähteä erikseen tarkistamaan, joko pöytään voisi tuoda lisää tavaraa.

4. Lahjoitusmahdollisuus. Myymättä jääneet tavarat voi halutessaan lahjoittaa suoraan Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle edelleenmyytäviksi.

5. Ylivoimaisesti paras palvelu - tätä en voi liikaa korostaa. Muistan ikuisesti ensimmäisen vierailuni Tarinassa, kun joku onneton tiputti epähuomiossa lasiesineen lattialle ja se pirstoutui tuhanteen osaan. Sekunnin kestäneen hiljaisuuden myyjä katkaisi huikkaamalla kassan takaa: ''Ei hätää, me siivotaan ja ilmoitetaan myyjälle, jatka vaan kierrosta!'' Olin myyty.

 

Niin. Ja Kalle.

 

 

 

Kirpputori Tarina

Laukontori 4

Tampere

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Komppaan! Melkein viikottain kävin shoppailemassa : D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta, mutta rattailla sinne ei ole asiaa :(

Laura T.
Missä olet Laura?

Äh, se on kyllä totta. Toivottavasti pääset joskus vielä piipahtamaan!

Pari viivaa

Kiitti tästä vinkistä. Kävin tänään katsastamassa ja tiedän mistä hankin seuraavan kirppispöytäpaikkani. Vaikutti todella lupaavalta.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitti sulle! Kiva kun kävit, mahtavaa että tykkäsit.

iinavillain (Ei varmistettu) http://iinavilen.com

Tarina on yksi lempikirppareistani mm. juuri mainitsemistasi syistä, mutta miten olenkaan onnistunut missaamaan Kalle-koiran?
Täytyy poiketa hetimiten korjaamaan tilanne!

Laura T.
Missä olet Laura?

Apua, mitä ihmettä? Kalle on ihana! Tilanne on ehdottomasti korjattava!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.