Avoin kirje kesälle

Missä olet Laura?

 

 

 

Kummallinen kesäkuu. Koko kesä tähän mennessä. Olen miettinyt sitä paljon.

Syysihmisenä olen antanut muiden hössöttää keleistä ja ensimmäisistä terassisiidereistä. Olen kuunnellut laiskasti ja nojaillut seinään.

Olen suhtautunut kesään kevytkenkäisesti, kuin jokavuotiseen romanssiin. Sellaiseen, josta kumpikin tietää että hei, tätä kestää sen kolme kuukautta, ei juurikaan enempää. Rakastajaan, joka saapuu joka vuosi samoihin aikoihin, ottaa syliin kyselemättä ja jättää iholle merkkinsä. Häipyy hiljalleen, eikä kumpikaan kysele perään, sillä tiedämme taas tapaavamme uudestaan kun sen aika on.

Jokin on nyt toisin.

Katsellessani viime viikolla ulos ikkunasta, seuraten tähänastisen elämäni pisintä raekuuroa, ymmärsin kaiken. Tunsin oloni typeräksi. Miten olen voinut suhtautua kaikkeen niin välinpitämättömästi? Syreeneihin, alkukesän helteisiin, pintaveden lämpöön? Kuitannut kaiken vaan toteamalla että odottakaas vaan kun se kunnon kesä saapuu.

Jokavuotinen romanssini teki tuloaan, lähetteli matkalta viestejä itsestään. Lopulta oli siinä, silmieni edessä. Ja minä vain katselin muualle ja odotin.

Siinä kesäkuun raekuurossa ymmärsin. Olen pitänyt kesää itsestäänselvyytenä.

 

Anna anteeksi.

 

Tulisit takaisin, juteltaisiin vähän. Valvottaisiin yhdessä aamuun saakka, ja oltaisiin vaan. Lupaan opetella katsomaan sinua silmiin kun juttelen. Saat viipyä niin kauan kuin haluat. Ei tarvitse tuoda omia lakanoita tai pyyhkeitä.

(anteeksi vielä.)

 

Laura

 

 

Kommentit

Laura T.
Missä olet Laura?

Moi Anna-Reetta!

Ensinnäkin: suuri kiitos sanoistasi. Kiva että olet täällä.

Olen aliarvioinut Suomen kesän voiman ja vaikutuksen syksyyn. Jos syksy on jo, miten voin fiilistellä sitä lokakuun tullen?

Se on juurikin se valo. Tämä asia hiipi tajuntaani, kun vietin talven pohjamudissa miettien että miten ihmeessä selviän kevääseen saakka. Ensi talvena aion kokeilla kaikkia poppakonsteja korvavaloista d-vitamiiniin, se on vissi. Mutta ensiksi otetaan kesä uudestaan vastaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.