Breakfast at Taffeli's

Missä olet Laura?

 

 

Suhteeni aamiaiseen on ennen kaikkea hedonistinen.

Kyllä kyllä, useimpina aamuina syön kiltisti kaurapuuroni. Pilkon sekaan hedelmät, ripottelen pähkinät, juon lasin vettä ja kupin mustaa kahvia. Mutta sitten tulevat ne toiset aamut. Aamut joina aurinko nousee hitaasti, ihmiset sitä hitaammin, eikä kenelläkään ole aikomustakaan juosta yhtään mihinkään.

Niinä aamuina en suinkaan hipsi yöpuvussani köökkiin omeletteja paistamaan, tai leivo voisarvia pellavapyyhe lanteilla. Ei. Niinä aamuina kun kukaan ei odota, keitän pannullisen kahvia ja avaan sipsipussin. En tiedä mistä traditio on saanut alkunsa, mutta se on poikinutt vuosien varrella naurunsekaista kommentointia kanssaeläjiltä: ''Eihän kukaan syö aamiaiseksi sipsiä!''

Kai tämäkin yhdistelmä on jollain tasolla luettavissa ei voi -kategoriaan - siihen kuvitteelliseen sääntölistaan jota päässämme täytämme. Tiedättekö, sen johon kuuluvat myös esimerkiksi ei karkkia voi syödä tyhjään vatsaan (voi) ja ei kakkua voi syödä aamu-/iltapalaksi (voi/voi).

 

 

 

 

Oli miten oli, sääntöjä on maailma pullollaan - ja mikä hauskinta: uusia suosituksia tipahtelee tuon tuosta. Yhtenä aamuna kaikki purskuttelevat öljyä ja juovat sitruunavettä - viikon päästä hommaan on hivutettu taas pari lisävaihetta. (Kysymykseni kuuluu: mihin aikaan nämä ihmiset oikein heräävät??) Katsoi sitten miltä kantilta tahansa, aina voisi tehdä toisin. Häivyttää meikkivoiteen taputtelutekniikalla, venytellä oikeaoppisesti aamuisin ja rasvata kynsinauhat manteliöljyllä iltaisin.

Tai sitten voi nukahtaa meikit naamassa sohvalle, herätä pesemään hampaat keskellä yötä ja raahautua sänkyyn. Aamulla noustessa unohtaa hetkeksi kaikki mikä kannattaa ja avata sipsipussi.

 

Armollista viikkoa ihmiset!

 

 

Laura

 

 

Kommentit

minna

Just tätä maanantaiaamuuni tarvitsin. Kiitos Laura!

Helmi K
sivulauseita

Tekis mieli pussata sua!

Laura T.
Missä olet Laura?

Keskiviikkona pussaillaan!

Mahdoton Nainen

Eihän tästä voi kuin tykätä (voi voi).

Laura T.
Missä olet Laura?

Maailmassa on niin paljon voitavia.

Tiia Rantanen

Voi, suosikkiruokani.

Laura T.
Missä olet Laura?

Meissä on niin pal samaa!

Luin juuri lounaslistoja ja yhdessä paikassa olisi kanan kanssa tänään tarjolla sipsiperunoita ja kasvislisäke. Onko sipsit siis valtaamassa aamupalan lisäksi myös lounaat?! No okei, ehkei siinä tarkoitettu ihan Taffeleita, mutta hei, sipsi mainittu!
Vahva suositus täältä muuten niihin uusiin Taffelin Premium lastuihin! Oi nam.

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen löytänyt kaupan pakastehyllystä pakastesipsiperunoita, olisiko ne niitä? Joka tapauksessa: SIPSI MAINITTU.

Räyhälä
Räyhälä

Tälleen sipsilakossa tämä postaus kosketti jotenkin erityisesti. Pisteet hienoista kuvista. Sipsit salonkikelpoisiksi! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos ihanainen! Pelastakaa Sipsit Ry.

Karuselli

Ooh, rakastan tätä postaustasi kaikkien "uusi vuosi - ryhtiliike" -postausten joukossa. Sipsi todellakin on asia, jonka ääneen lausumistakin moni näinä aikoina kavahtaa. Mikä voisi olla paheellisempaa kuin sipsi! Eläköön sipsi!

p.s. Pinnat hienosta otsikosta!

Laura T.
Missä olet Laura?

SIPSI SIPSI SIPSI.

Tekipä hyvää.

Ps. Otsikosta kaikki kunnia puolisolleni.

tiia_

SAMA! Syön toisinaan sipsejä aamiaiseksi. Joskus myös popcornia. Ja karkkia. (En tosin kaikkia yhtäaikaa, mutta pitää ehkä kokeilla.) Eläköön pienet samankaltaisuudet! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Jess! Olispa karkkia.

Mahdoton Nainen

Olispa sipsejä.

Mia K.
Voi taivas

Hahaa!! :-) juurikin niin.

Poikani kun syntyi -93, jotenkin kai mäkin sain uuden alun... kaikkeen. Tuli Muumit, Nalle Puhit, monsterit, ns ökkömönkiäiset leikkeineen! Halusin antaa lapselleni sellaisen lapsuuden, jonka olisin itsellenikin halunnut...ja hyvin pitkälti toiminkin vaistoni varassa. Yksi asia jota silloin jo toteutin, oli että rikon vanhoja kaavoja, ja sääntöjä, koska ne takuulla eivät voi päteä...?! Ja, aina silloin tällöin teimmekin kaikkea joko ns väärässä järjestyksessä, tai keksimme uusia.. vain huomataksemme että maailma onkin siten pikkuisen hauskempi ja rennompi paikka :-) Muumit opettivat takuullla eniten <3

Söimme aamupalaa illalla, iltapalaa aamulla, jälkkäreitä koko päivän... majanrakennusta kuukauden.. noita päiviä on ikävä! 

Kiitos! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Tämä oli ihana kommentti - niin ihanasti kerrottu. Aina kaikkea ei tarvitse tehdä kuvitteellisten sääntöjen mukaan, soveltaminen kannattaa. Kiitos Mia tästä, tuli jotenkin ihanan lämmin olo.

saarah
visual diary

Tottakai voi syödä!

Mä syön viikonloppuisin aamupalaksi usein suklaakeksejä. Ja silloin kun mulla oli vielä kylpyamme, söin AINA kylpyammeessa salmiakkia :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Jos minulla koskaan ikinä tulee olemaan kylpyammetta, aion ostaa pussillisen salmiakkia ja kokeilla.

Hertta
Lilou's Crush

Sipsiä voi syödä myös iltapalaksi. Mutta sinähän tämän toki tiesitkin :) Terkkuja Taffelilaan, rasvaisin huulin ja suolaisin sormin täältä etelästä!

Laura T.
Missä olet Laura?

Tiedän erään henkilön, joka kokeili kerran sipsejä nakkikastikken jatkona. Oli kuulemma hyvää! Terkkuja, nähdäänhän pian jooko!

Hertta
Lilou's Crush

No todellakin! Elättelen haaveita Tampesterin reissusta :)

kaupunkikani (Ei varmistettu)

Olen muuten kaikkea muuta kuin tunnollinen ihminen, mutta tämä meikinputsausasia on kyllä tällä likalla aivan selkärangassa. Riippumatta siitä, millaisessa kunnossa kotiin on raahauduttu ja kuinka paljon keinuttaa, niin se on varmaa, että herätessä meikit on tiessään ja naamakin rasvattu. Epäilen tosin, että se on joku kotitonttu (sama joka tsekkaa sen, että pankkikorttikin on vielä tallella).

kaupunkikani (Ei varmistettu)

Ai niin, tärkein unohtui: aivan erinomainen aamupala on kokis ja rieska. Yhdistelmän ihannoinnilla toki voi olla tekemistä nuoruudenrakkauden kanssa, mutta hyvää se silti on.

Hertta
Lilou's Crush

Sama juttu! En ole koskaan, ikinä, kuuna kullanvalkeana, mennyt nukkumaan meikeissä! AINA suihkun kautta. Sänkyni on pyhättöni :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Äiti on opettanut että ikinä ei saisi nukkua meikeissä. Joskus vain väsymys on tullut sellaisena hyökyaaltona että se helisyttelee realiteetteja mukanaan - ja sitten sitä nukahtaa.

MUTTA TIEDOKSI ÄITI JA KAIKKI: olen nukkunut meikeillä ehkä kymmenesti elämäni aikana. En montaa kertaa!

Iina M. (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Sama täällä. Vaikka pää meinaisi irrota eivätkä jalat enää kanna, meikit pestään ennen unia. Vaikka olohuoneen lattialla maaten ja tiskirättiä käyttäen! :D

Nuumi (Ei varmistettu)

Mä olen nukkunut meikit naamassa luvattoman (huono sana, koska on mulla oma lupa) usein, eikä mitään pahaa ole tapahtunut. Noh, ehkä muutama ihohuokonen vähän tukkeutunut, mutta ei siihen ole maailma kaatunut. :)
Useimmat säännöt, normit, perinteet ja tottumukset kannattaa ehdottomasti kyseenalaistaa ja tehdä itse päätös siitä, koskettavatko ne omaa elämää ja millä intesiteetillä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Itsekään en (onneksi) ole huomannut mitään radikaalia naamassa niinä harvoina aamuina kun olen meikit naamassa herännyt. Mutta en ehkä uskalla tavaksi ottaa...

Maria___ (Ei varmistettu)

Sipsit käy kyllä ihan mille vaan aterialle! Mulle ne on useimmiten darrapäivän aamiainen. Ihan silleen suunnittelen etukäteen ja ostan valmiiksi hyvää mehua, lakuja ja sipsejä. Joskus myös kun on ollut jotenkin rankka tai tyhmä päivä, ostan sipsejä päivälliseksi. Kerran törmäsin kaveriin kaupassa ja se kurkkasi uteliaana ostoskoriini ja kysyi, mitä aion laittaa ruoaksi. (Mut tunnetaan suhteellisen terveellisen kasvisruoan kokkaajana.) Vastasin, että sipsejä ja dippiä. :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Oh, mitä suunnitelmallisuutta; lakuja ja kaikkea. Ongelmaksi omalla kohdallani koituisi se, että mikään karkiksi luokiteltava ei säästy aamuun asti. Kaikki syödään heti, mahdollisesti jo kotimatkalla.

Hahah, ihan paras kauppatapaaminen. Ehkä aamiaiseksi sipsi-smoothie?

Muistaako kukaan 90-luvulta sellaista härveliä, jolla tehtiin itse sipsejä? Meillä oli sellainen! Eihän niistä mitään tullut, kamalia löllöjä perunaviipaleita vain, tai näin ainakin muistaisin, koska sitä ei montaa kertaa edes käytetty.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mulla on hyvin, hyvin hailakka mielikuva. Sellainen muovinen lama-ajan luksustuote? Ei sitten lopputuote ollut ilmeisesti ihan luksuslaatua...

Hyvin on hatarat mullakin muistikuvat. Joku sellainen kuivatusteline se kai lähinnä oli.. Olikohan se tv-shopin mainoksessa, kun siihen meilläkin on haksahdettu..;)
Täytyy ens kerralla kotona käydessä kysyä äitiltä, hyvässä lykyssä kaivaa sen vielä jostain keittiökomeron pohjalta!

Eiii silloin nyt sentään noin teknisiä vempaimia ollut! Mutta voisikohan tuolla tehdä sipsejä? Mä kuivaan meillä sienet aina pyykinkuivauskaapissa, mut mä epäilen, et siellä ei sentäs sipsejä saa aikaiseksi!;D

VilmaN (Ei varmistettu)

Mahdollisesti suurin nautinto elämässäni on syödä hyvin valikoitu irtokarkkipussi yhtä soittoa tyhjään vatsaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

NIIN ON!!!

Helmi- (Ei varmistettu)

Itse olen kokenut syksyn aikana hyväksynnän omalle sipsin syönnilleni (syön niitä niin aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi, yöpalaksi, aina hieman olotilan mukaan ) uudelta Yhdysvaltaiselta työkaveriltani. Hän syö eriättin usein sipsejä snackin tapaan lounaaksi tai keskellä työpäivää. Olemme myös useaan otteeseen puhuneet sipsien syönnistä ruokana, joka hänestä tai minusta ei ole outoa. Kaikkien muiden ystävieni mielestä on. Tämän syksyn aikana en kuitenkaan enään "nolostellen" kerro, että sipsin ovat lempiruokani ( ei herkkuni) ja voi tätä vapautta! Huippua myös kuulla, että joku muukin on sipsien fani!

Sipsi buffasta tai tehdaskierroksesta haaveillen!
Helmi

Laura T.
Missä olet Laura?

Olisi kyllä ihan parasta vastata kysyjille, että lempiruoka on sipsi. Tai tilata hienossa ravintolassa kulhollinen hot rodeja! Kauan eläköön sipsipuhe!

Mahdoton Nainen

Ihanaa, että täältä Lilystä löytyy kaikkea, jopa sipsinhimoisten vertaistukea!

Laura T.
Missä olet Laura?

On ihanaa että voimme käydä keskustelua näistä tärkeistä yhteiskunnallisista ja kansanterveydellisistä asioista.

Pyjama
Pyjamapäiviä

Haa! Meillä oli tänään työpaikan aamukahvipöydässä (jolloin syön toisen aamupalani, olen vähän kuin hobitti...) juuressipsejä! Eli aamupalalla sipsejä! :D Olivat muutes tosi hyviä (ja rasvaa enemmän kuin perustaffeleissa! 37% vs. 33%).

Laura T.
Missä olet Laura?

No niin! Tätä lisää! Kaksi aamupalaa kuulostaa muuten todella hyvältä idealta...

Pyjama
Pyjamapäiviä

Mä syön arkisin melkein aina. Yleensä kotona puuron ja kananmunan joskus seitsemän aikaan, ja sitten töissä kupin pari teetä ja hedelmän tai porkkanan. Tai sitten ihan jotain muuta, kun tänään aamupalaksi patonkia ja kakkosaamupalaksi skyriä. :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Tuohan on mahtava systeemi - verensokerit osimoilleenkin kohdillaan!

Pari sannaa

Puoliso valitti jonain viikonloppuaamuna, kun aamupalaksi oli vain jogurttia ja muroja. Vaan eipä valittanut kauaa - keksi ripotella päällimmäiseksi etikkasipsejä. Niin väärin ja juuri siksi niin oikein...

Laura T.
Missä olet Laura?

SIELUNKUMPPANI.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.