DIY: käyttökelvottomat sandaalit

Missä olet Laura?

 

 

 

Olen hyväntahtoisesti hymissyt katsellessani eri kanavilla kuvia ATP Atelierin it-sandaaleista. Ostin itse lähes samanlaiset läpsyttimet viime vuonna kirpputorilta - nahkaa nekin. Satasen sijaan maksoin minimalististista sandaaleistani viisi euroa. Löysin ja säästin, nännännää.

Vaan kuinkas kävikään...

Yhtenä päivänä toisen sandaalin varvaslenkki katkesi keskellä katua. Lähempi tarkastelu osoitti ettei katki napsahtanut lenkki ollut enää korjattavissa, joten trendimuusauteni menettämisenkin uhalla päätin leikata lenkit pois molemmista sandaaleista.

Sain tartuttua saksiin vasta muutaman päivän päästä, jolloin sandaalit olivat jo ehtineet hiertää molempiin varvasväleihin aivan infernaaliset rakot. Niinpä päätin tuunata sandaaleista varvasystävällisemmät, eli aikakauslehtikielellä skandinaavisen eleettömät. Tiedättekö sellaiset laadukkaan näköiset minimalistiset sandaalit joilla voi mennä poikaystävän purjehdusveneen kannelle ruskettumaan päiväksi, ja jatkaa siitä sitten täydellisessä jokapaikan pellavamekossa skandinaavisiin myöhäisillan rapujuhliin parhaan ystävän omistamaan rantaravintolaan.

Noh, tuo mielikuva kirkkaana horisontissa otin keskellä työpäivää sakset käteen ja jätin jäljelle ainoastaan jalan yli kulkevan paksun kaistaleen. Kas näin.

 

 

 

 

Lopputuloksena todella minimalistiset, täysin käyttökelvottomat kesäjalkineet. En nimittäin ottanut leikellessäni huomioon sitä pikkuseikkaa, etteivät sandaalit enää pysy jalassa. Kävelin loppupäivän toimistolla lyhyin, tikuttavin laahausaskelin, yrittäen parhaani mukaan väistellä ihmisten huolestuneita katseita. Ei tullut skandinaavista muotimuusaa - tuli nilkuttava Laura Tähkävuori.

Se siitä eleettömyydestä.

 

Laura

 

 

 

 

Kommentit

Oranssinen

Se on muuten sit sinun vikasi, että läppärin näppikselle purskahti nauraessa kahvit.

 

PS: en aio seurata luomaasi trendiä vaikka se houkuttelevan minimalistinen onkin.

Laura T.
Missä olet Laura?

Tsori!

Ps. Ei kannata. Vien tämän minimalismin nextille levelille ja kuljen tästedes ilman kenkiä.

karoliin (Ei varmistettu)

Ahhahhaa... Valehtelisin jos väittäisin nauraneeni ääneen, mutta hytkyin kyllä äänettömästi hekottaen. Oot hauska nainen.
Mä saan aina mielestäni ihan helvetin hyviä ideoita, ja sitten kärsimättömänä lähden toteuttaan niitä sellaisella mutkat suoriks-periaatteella. Sitten on käsissä sandaalinperkeet, liikaa lyhennetyt verhot, taas joku kokeellisen keittiön tuotos jota ei kehtaa edes töihin viedä tai taulukoukku hakattuna 15 senttiä oikeasta kohdasta sivuun. Itsevarmuudella ei ole ole rajoja kun aloitan: "Kyä tän ny vapaalla kädellä voi tehdä." "Oikeen kohan näkee ihan hyvin silmämääräsesti." "Ei varmaan haittaa jos tässä resptissä korvaa puolet ainesosista näillä mitä löytyy kaapista." "Ei tää housujen ompelu nyt niin vaikeeta voi olla."
Lopputulos ei silti saisi olla sinnepäin, vaan sen pitää tietenkin olla täydellinen. Ja sitten ihmettelen kun taulut on aina vähän väärässä paikassa ja kaapit täyttyy hilloamistani puoliksi tehdyistä traumaprojekteista.

Ilana

No mutta sitten on toisella puolella meitä, jotka ei voida leipoa, koska meiltä puuttuu se reseptissä mainittu lusikan kärjellinen piikkisikajauhetta, joka on varmasti JUST se ratkaiseva ainesosa koko hommassa. Kaikki pitää mitata ja suunnitella. Kyllästytän välillä itseänikin epäspontaaniudessani. (Plus että arvaa ketuttaako, jos kaiken suunnittelun jälkeen kuitenkin epäonnistuu...)

Laura T.
Missä olet Laura?

Ja Ilana: mulla on taas toi ihan sama juttu leivonnan kanssa. Koska en leivo usein (lue: koskaan) niin jos sen teen, kaiken pitää olla prikulleen oikein. Sanotaan että sääntöjä voi rikkoa vasta kun ne osaa, ja leivonnan kanssa en sitten osaa yhtään.

Ehkä kerronkin joskus omista kokkailukokemuksista...

Laura T.
Missä olet Laura?

Hah, kiitos karoliin!

Jep: ongelmana lienee just toi kaikkihetinytvalmiiks-syndrooma joka ei anna pienten turhanpäiväisyyksien (kuten kylmä järki ja realismi) hidastaa hommia. En siis ole yksin, jes!

ulpu_kka (Ei varmistettu)

Voi hyvä tavaton! Meinasi käydä höperösti iltapala keksien ja mantelimaidon kanssa...Herkulliset naurut väärässä kurkussa! Kiitos! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Oho! Hyvä kuitenkin ettei käynyt huonosti! Kiva kun kommentoit ulpu_kka!

Mia K.
Voi taivas

:D:D oot niin huippu! 

Joskus on tullut tuunattua yhtäsuntoista... :) en enää. Ei kestä hermo ;)

Laura T.
Missä olet Laura?

Huipusta en tiedä mutta kova mää olen yrittämään!

Joo...ei kestä hermo enää minullakaan.

Toimitus
Toimitus

Huikeaa ompelutyötä, Laura! Nostimme loistavan "ei näin"-vinkkisi Trendin Facebookiin :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos! Tämä on suuri kunnia.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kyllähän noista jeesusteipillä vielä ihan toimivat popot tuunaisi! 

Mia K.
Voi taivas

Haa :D iki-ihana Jeesusteippi! Mihin se ei pysty, ei ees tarvita! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.