Ei mikään yhden illan juttu: lakujugu

Missä olet Laura?

 

 

 

Joskus elämässä tulee vastaan asioita, jotka kohdatessaan aivoissa pyörii yksi ainoa kysymys: miksi kukaan ei ole tajunnut tätä aikaisemmin. Kuvassa tuorein esimerkki, suoraan Sokoksen jogurttihyllyltä.

Lakritsijogurtti. Täyteläinen, simppeli, eikä yhtään liian makea (sokeria noin seitsemän prossaa) - ja niin: tietysti ahvenanmaalainen.

(Ja kyllä: se maistuu oikeasti lakulta.)

Uusin löytö on aiheuttanut huushollissa seuraavaa: aamupala kiinnostaa. Iltapala kiinnostaa. Välipala kiinnostaa. Tiskaaminen: ei niinkään.

Mietin vain koko ajan missä olosuhteissa jokin näin ilmiselvältä tuntuva asia on syntynyt. Onko joku meijerin työntekijöistä pyöräillyt  sateisena maanantaina aamupalaveriin huonosti valmistautuneena, istunut neukkarin pöytään ja yrittänyt keksiä äkkiseltään edes jotain sanottavaa pöydän ympärillä odottaville kasvoille.

''Vi behöver lakrits.''

Joten, hyvästi kaktus-lime-hasselpähkinä -sekoilut, siankärsämö-kanelikierre -hässäkät ja muut yhden sesongin maut. Lakujugu on saapunut - voitte lopettaa yrittämisen.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Mä lähinnä ajattelin tuon eilen kaupan hyllyllä nähdessäni, et miten jollekin on tullut mieleen yhdistää laku ja jugu? Ehkä maistettuani olen myöskin sitä mieltä, että miksei kukaan aiemmin tajunnut?! Koska hei, onhan laku nyt hyvää. Varsinkin jätskissä..

Laura T.
Missä olet Laura?

Keittömme pöydän ääressä käytiin eilen lyhyt keskustelu joka päättyi sanoihin: ''Ei, en keksi mitään parempaa makuvaihtoehtoa kuin tämä.''

ikkiam
LUOMA

MÄÄTARVIINTÄTÄNYTHETI!

Laura T.
Missä olet Laura?

Lupaan että elämänlaatusi paranee noin kuusi(6)sataa(100) prosenttia (%).

ikkiam
LUOMA

Ostin tätä eilen, unhodin (!!!!) maistaa sitä heti (miten????).

Kunnes aamulla heräsin aivan liian myöhään, avasin jääkaapin ja kas, siinä syy. Söin. Loppu on historiaa.

Curppa (Ei varmistettu)

Mä niin ootan, että tehtäis......MAKKARANPALA-jukurttia !
Tai ei sitä jukurttia ihan välttämättä siinä tarttis olla...

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahhah! Ei muuta kuin viestiä valmistajalle!

normaali katastrofi

http://indexfood.it/articoli/fattoria-scaldasole-lancia-il-nuovo-yogurt-biologico-al-gusto-liquirizia/

 

Mä oon ostanut tätä Stockalta jo jonkin aikaa, mutta ooh! Isompi paketti, vähemmän sokeria ja jaj ja varmana on halvempikin! Toivottavasti on yhtä hyvä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Oo la laa! Eli onni on ollut saatavilla jo aikaisemminkin. Nyt testaamaan tätä!

Liinava (Ei varmistettu)

Apua! 7% sokeria on jo tosi paljon. En löytänyt tämän valmistajan sivuilta tarkkoja tietoja, mutta vertailumielessä kerrottakoon, että yhdellä toisella valmistajalla on sokeria jugurtissaan 3,9% ja suomeksi se tarkoittaa desissä n. 3 palaa ja vähän päällekin. Makeaa tai ei, mutta sokeria on ainakin muistettu piilottaa mukaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ohops! Noh. Köh. Ehkä ei sitten ihan joka päivä tätä....mutta lähes. En voi itselleni mitään!

aropupu (Ei varmistettu)

Pikaisen googletuksen perusteella sokeripala painaa noin 3 g (ainakin löytyi 2,6 ja 3,2 gramman painoisia), joten 7 g sokeria sadassa grammassa jogurttia vastaa keskimäärin reilua kahta palaa sokeria. Vertailun vuoksi eräs suosittu "vähäsokerinen" lastenjogurtti sisältää 10 grammaa sokeria sadassa grammassa jogurttia. Jogurtti nyt ei ehkä ole kuitenkaan niitä pahimpia asioita, joita syödä. Tai riippuu tietysti, syökö jotain muutakin.

Tää menee kokeiluun! Ihana on pakkauskin.

Laura T.
Missä olet Laura?

No näin minäkin ymmärsin, että joissain ''vähäsokerisissa'' on prosentuaalisesti enemmän sokeria kuin tässä. Ja mikä parasta: tätä ei markkinoida vähäsokerisuudella tai muulla.

Toivottavasti maistuu, oli meinaan hyvää!

MuuMuu (Ei varmistettu)

Onko tämä lisättyä sokeria vai kokonaismäärä, sisältäen laktoosin? Onhan tässä silti vähemmän sokeria kuin esim. vanukkaissa, eikä tätä varmaan olekaan tarkoitus syödä litratolkulla päivässä.

Naislaif
Naislaif

Jag behöver lakrits, tänker jag. 

Miksi kerroit tämän? Joudun ostamaan ja mitä suuremissa määrin mahdollisesti koukuttumaan. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen pahoillani. Tulet sekä kiittämään että kiroamaan minut tästä hyvästä, lupaan.

O-ou. Kuulostaa aivan ihanalta. Vielä ihanempaa ois, jos esim. Oatly tai Planti tekis tästä kaura- tai soijapohjaisen version! <3 Siihen asti taidan tyytyä Lovicen lakusoijajäätelöön, kannattaa maitoa syövienkin tutustua, on sen verran hyvää :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Samaa mieltä - vegaaniversio kehiin myös! Oma tilanne on siitä kinkkinen että olen sekä maitoallergikko (nykyään tosin onneksi vähenevissä määrin oireileva) enkä taas kestä soijaa juur ollenkaan.

Mutta ihanaa kuulla että sitä on olemassa!

-

Pakko mainita, löytyy myös hämmentävästi lakujäätelölle maistuvia sipsejä.

http://www.realsnacks.fi/tuotteet/chipventures-salty-licorice

Löytyy ainakin Kalevan Prismasta.

Laura T.
Missä olet Laura?

HETKINE.

Pakko maistaa, kiitti vinkistä Hanna!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.