Emme ota vastaan keinotekoista iloa

Missä olet Laura?

 

 

 

Ajoimme itään, saavuimme Saimaalle.

Viikonlopun aikana kukaan ei ollut varma kuinka monta ihmistä tontilla kaiken kaikkiaan oleili. Jotain kymmenen ja neljäntoista välillä kai.

Isossa porukassa jollakulla on aina meneillään kriisi. Milloin ura keikkuu veitsenterällä, milloin mieli käy ylikierroksilla. Yksi on hukassa, toinen taas liian tietoinen elämänsä spekseistä. Yhden suku sotii tonteista, toisen perheessä pidätellään hengitystä syöpäkontrollien väleissä. Yhtä kaikki, jokainen on tervetullut omine taakkoineen. Tekohymy ei lämmitä ketään.

Sillä niin se vain on; henkisen konkurssinkin keskellä perunat on pestävä, tiskit tiskattava ja tomaatit viipaloitava. (Ja kun paikalle on saapunut viisi autollista ihmisiä, pilkottavaa, pestävää ja raastettavaa on jonkin verran.) Pitkän pöydän ääressä pilkotaan porkkanoiden lisäksi myös paskapuheet, ja saunassa selän lisäksi peseytyvät myös sielujen riekaleet. Sitten syödään makkaraa ja juodaan skumppaa.

Yksi yllätysvieraista toi mukanaan SUP-laudan. Aamun valjetessa helmenharmaana, nousin laudalle ja meloin itseni järvelle. Kuuntelin kuinka vähäisetkin äänet jäivät kiinni sadepisaroihin ja putosivat niiden mukana pohjaan.

Viimeisenä iltana kesän taitteen tunnisti illan pimeydestä. Maiseman sävyjen tummentuessa kohti pilkkopimeää, ihmiset vetäytyivät nuotion ympärille. Ja pian pimeän tultua kaislikko, heinikko ja pihan nurmi täyttyivät pienistä vihreänä hohtavista valoista. Kiiltomatojen iltatanssi.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

maitokahvi
Päivän ajatus

Ihana kirjoitus! Kiitos tästä! Huomaan, että olen viime aikoina lukenut liikaa kiiltokuvamaisia blogeja, kun tuo otsikko kolahti juuri nyt tosi lujaa. Oot kyllä aivan ihana kirjoittaja!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos! Olipa kauniisti sanottu.

Oranssinen

Kiiltomadot! Tulikärpäset!

Aika huonoja korvikkeita ovat nuo aurinkokennojen hehkuttamat pikkuvalot pihamaalla, mutta kaupungissa joutuu tyytymään niihin. Pensaan juurelta pilkahtava valopisara syventää ihanasti illan tummaa samettia!

Laura T.
Missä olet Laura?

Olivat lumoavia. Siinä on jotain epätodellista, niin kirkkaina ne loistavat.

Tove Janssonin tytär

Täydellinen.

Laura T.
Missä olet Laura?

Pus. Kiitos.

Helmi K
sivulauseita

Ihana teksti. Ja toi kuva, siitä tulee täydellisen oikeasti iloinen olo.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Helmi. Tykkäsin kuvasta hirmuisesti. Se on seesteinen hetki ennen soutukinastelua.

SC (Ei varmistettu)

ihan hassua, että oot täällä meidän kulmilla mökkeilemässä :) meidän mökki ihan ihan samalla alueella jos on instagramin häshtägeihin uskominen. Hyvä kirjoitus, tuli kauhea tarve koota oma porukka ja lähteä mökille myös.

Laura T.
Missä olet Laura?

Oo! Sinä onnekas. Rakastuin paikkaan. Juuri sopivasti syrjässä kaikesta, mutta kuitenkin täynnä elämää.

Kiitos SC, nyt vaan porukka kokoon ja aikuisten leirikoulua viettämään. Parasta.

saarah
visual diary

ah, hyvin kiteytetty. tuli ikävä juhannusta ja keskiyön terapiasaunaa :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitti Saara. Hauskaa: tämä kyseinen viikonloppu kulkee nimellä jälkijuhannus. Terapiasaunoja myöden.

Go 4 it vol 2 - Minttu (Ei varmistettu) http://go4itvol2.indiedays.com/

Ihana teksti!! Muistin taas, miten upeaa on, että on ihania, oikeita ystäviä. Ilman heitä en olisi selvinnyt tänne asti.

Tuli kyllä myös kova kaipuu Suomeen, luontoon, mökille, saunaan, järveen...

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Minttu! Olet oikeassa: ystävien olemassaolo on korvaamatonta. Varsinkin niiden, joiden kanssa ei tarvitse olla parhaimmillaan.

Mia K.
Voi taivas

Kiiltomadot ovat pudonneita keijujen tähtösiä ♡

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin jänniä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Iso kiitos!

tiia_

Kun luin tämän, olin juuri hetkeä aiemmin selannut Kokon blogin kommenttiboksia, kenties vähän liian kauan. Sanasi lämmittivät sydäntäni enemmän kuin osaan oikeastaan ilmaistakaan. Kiitos!

Laura T.
Missä olet Laura?

Huoh. Siihen soppaan minulla ei riitä edes sanoja. Onneksi monilla muilla riittää. Kiitos Tiia.

Ihmisroskanen (Ei varmistettu) http://ihmisroskanen.blogspot.fi/

Eikä, sää oot päässyt suppailemaan! Oon siitä niin haaveillut! Vaikuttaa, että oli yhtä meditatiivista kuin on annettu ymmärtää.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mää olen. Oli ihan parasta. Kuulemma halvimmat laudat kustantavat kahdeksansataa euroa. Puolitosissani olen jo alkanut säästää omaa lautaa varten.

Mineariina (Ei varmistettu)

Upee, upee, upee :-) kiitti. Tänä iltana löytyy näitä upeita tekstejä kuin sieniä sateella, just tulin toisen Lauran blogista :-D

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi kiitos Mineariina! Tervetuloa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.