Finca Tamana eli miksi matkustaa Turkuun

Missä olet Laura?

 

 

 

Koska en ole milloinkaan ollut kovin kiinnostunut selvittämään mistä Turku-Tampere-vastakkainasettelu on alunperin saanut alkunsa, totean nyt heti kättelyssä: rakastuin Turkuun ensinäkemällä. Kyllä; minä Taysissa syntynyt ja Hervannassa elänyt tamperelaistaimi r a k a s t a n  Turkua! Enkä vähiten sen kahvilatarjonnan takia.

Taannoisella reissullamme piipahdimme Café Artiin. Maistaessani espressoa meinasin lentää tuoliltani. En ole koskaan oikein täysin ymmärtänyt, miten kahvia voidaan kuvailla hedelmäiseksi tai marjaisaksi. Istuessani joenvarressa pienen kuppini kanssa, kaikki tämä näyttäytyi yhtäkkiä kristallinkirkkaana - kahvi oli ylivoimaisesti parasta maistamaani. Jokainen kulaus oli luotijunamatka universumiin ja omaan itseen. (En ole kokeillut, mutta luulen että syvämeditaatio tuntuu tältä. Tai LSD.)

Niinpä kysyin tekijöiltä mistä pavuista taianomainen juoma mahtoi olla, ja nappasin paketillisen Finca Tamanaa kotiin vietäväksi. Vähän jännitti, mahtoiko idyllinen joenvarsi kukkapenkkeineen myötävaikuttaa kahvikokemukseen, maistuisiko kahvi yhtään samalta kotisohvalla nautittuna. Kyllä, kyllä maistuu. Maistuu myös lattialla, sängyssä ja työpöydän ääressä.

Pelkään jo etukäteen sitä päivää kun paketin pohja tulee näkyviin. Ehkä varaan jo seuraavan matkan Aurajoen rantaan ja takaisin. Bussiin kun voi ottaa 20 kilon matkalaukun. Plus käsimatkakahv...siis tavarat.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Hanna K
Sunday Blondie

Café Art – yksi niistä asioista, joita kaipaan Turusta siskoni ja jokirannan lisäksi. ♡ Tänä kesänä pitäisi ehdottomasti toteuttaa kahviretki Turkuun! Ja nyt alkoi tehdä mieli kahvia.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kahviretki kuulostaa täydelliseltä. Sanoinkin matkakumppanille että mikäli asuisin Turussa, optimoisin työni niin että joko a. voisin tehdä töitä kysesisessä kahvilassa, tai b. se olisi työmatkani varrella.

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Mäkin rakastan Turkua! <3

Laura T.
Missä olet Laura?

En yhtään ihmettele!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä olen asunut Turussa neljätoista vuotta ja käynyt Café Artissa korkeintaan viisi kertaa, silti pidän itsepintaisesti kiinni siitä ajatuksesta, että se on mun "kantakahvilani". Siellä vaan on niin käsittämättömän hyvää kahvia (ja on se ihana paikka muutenkin).

 

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahhah, tunnistan ajatusketjun. Jos jokin paikka säväyttää, käyntikertoja ei tarvitse laskea tunteakseen sen omakseen.

Mia K.
Voi taivas

Haa! Mäkin rakastan Turkuu :) tai, no periaatteessa kaikkia missä tuoksuu ja on Meri! 

Tein itekin aamulla postauksen kahvista, ja nyt bongasin sunkin kahvipostauksen :D kiitos tuosta vinkistä! Pitää ehdottomasti kokeilla. Mun uskonto on tuo kahvi.. ;) Yksi parhaista kahvipavuista on myös se Páska. Ja, tietty onhan niitä vaikka mitä, mutta ostan niitä espanjasta, ja täältä en oo sellasii löytäny. Harmi. 

Ja, tänään oli muutenkin oikeesti ihan ihmeellinen päivä ;)) ja, kaikki alkoi kahvista! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Olipa ihana postaus.

Meri tuntuu niin erilaiselta Suomessa ja ulkomailla. Jotenkin miellän sen aina kauemmaksi. Ehkä pitäisikin viettää enemmän aikaa Suomessa meren lähettyvillä. Ei ollenkaan huono ajatus.

Julia Thurén
Toimitus

Turku on ihmisen parasta aikaa!

Laura T.
Missä olet Laura?

Se on! Mummoni (Tampereella syntynyt ja kasvanut) tokaisi eilen puoliääneen puhelimessa: ''Mää tykkään Turusta enemmän kuin Tampereesta.'' Kyllähän se yllätti, mutta osasin sitä odottaa.

Muidu (Ei varmistettu)

Kiva kun tykkäsit,

T. Cafe Artin tyttö

Ps. Just nyt meillä on eri espressoa koneessa, mutta Finca Tamanaa saa ostettua kotiin meiltä, tai Turun kahvipaahtamon nettikaupasta ;)

Laura T.
Missä olet Laura?

Oo, ihanaa! Kiitti vinkistä!

Aliisa T (Ei varmistettu)

Hei mistä tuo ihana muki on? :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Heippa Aliisa! Kuppi on ostettu Fidasta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.