Gluteeniton Lontoo: Oliver's Fish & Chips

Missä olet Laura?

Blogini lyhyen historian aikana Ruoka & juoma-kategoriaa ei ole juuri postausten tunnisteissa näkynyt.

En ole koskaan ollut suuren luokan ruokahifistelijä, eikä keliakia ole muuttanut asiaa suuntaan tai toiseen. Ruoka-allergiat tuovat kuitenkin pikantin lisäjännityksen matkantekoon, ja  ennakointi onkin noussut arvoon arvaamattomaan. Kotimaassa ongelmaa ei ole, mutta kun kone ylittää ison lahden, sitä on aika omillaan. Muiden selaillessa ravintola-appseistaan kaupungin parhaiten pisteytetyt ravintolat, keliaakikon osa on skannata menut, ja toivoa löytävänsä elämäänsä helpottavat gf-merkinnät.

Tein ennen lähtöäni pientä taustatutkimusta Lontoon gluteenittomasta tarjonnasta googlettamalla. Löysin blogipostauksen, josta nappasin pari hyvää vinkkiä, ja muuten navigoin ravintoloiden omilla sivuilla kirjoittaen muistiinpanoja.

Neljän päivän aikana ehdin kokeilla jos jonkinmoista muonaa katukeittiöstä fine diningiin, ja päätinkin helpottaa muiden kaltaisteni elämää julkaisemalla pienen juttusarjan Lontoon gluteenittomasta ruokatarjonnasta. Ensimmäisenä Oliver's Fish & Chips.

 

 

 

 

Haverstock Hillissä sijaitseva ravintola tarjoaa gluteenitonta perinneruokaa joka keskiviikko. Homma alkoi alunperin kokeiluna, mutta suuren kysynnän vuoksi gluteeniton keskiviikko on vakiintunut osaksi ravintolan lukujärjestystä. Tiistai-iltanaisin pannut ja paistovälineet pestään perusteellisesti, ja keskiviikkoisin tarjoillaan gluteenittonta herkkuruokaa idyllisen kadun varressa.

Leivitetyn kalasen saa valita kahdesta vaihtoehdosta, ja tarjoilijan suosituksesta valitsin lautaselleni turskaa. Kala on aina tuoretta, ja koska viikon ensimmäisenä päivänä tuoretta merenelävää ei ole saatavilla, on ravintola maanantaisin suljettu.

 

 

 

 

 

Noin kymmenen punnan perusateriaan kuuluu ranskalaiset ja kala, mutta suosittelen panostamaan pari ekstrapuntaa, ja täydentämään aterian perinteisellä hernesoseella. Ravintolasta saa myös irlantilaista Magnersin päärynäsiideriä, joka maistui vallan mainiolta tuoreen kalan kanssa.

Ravintola on sisustettu ihanan simppelisti, ja uloskin on katettu pari pöytää. Terassilla on ihana seurata verkkaisen kadun elämää, ja ottaa pieni aikalisä hektisen kaupungin kujanjuoksusta.

 

 

 

Vinkki: Oliver's Fish & Chips löytyy läheltä Camdenin aluetta, joten jos aikomuksenasi on suunnata värikkääseen kaupunginosaan, ajoita visiittisi keskiviikolle, ja pääset nauttimaan gluteenittomista brittiantimista pienen kävelymatkan päässä.

 

Oliver's Fish & Chips

95 Haverstock Hill

 

Laura

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.