Hedonistin appelsiinivinkki

Missä olet Laura?

 

 

Tämä ei ole ruokablogi.

Silloin tällöin minulla on kuitenkin mielipiteitä ruoasta ja sen syömisestä. Ja joskus - äärimmäisen harvoin tosin - minulla on mielipiteitä sen valmistamisesta.

Tämä teksti aiheuttaa todennäköisesti kahdenlaisia reaktioita: sen luettuasi saatat pitää kirjoittajaa itsestäänselvyyksien laukojana - tai sitten se muuttaa koko elämäsi.

Haluan nyt jakaa vinkin joka mullisti, jos ei nyt koko elämääni, niin ainakin kaiken appelsiineihin liittyvän. Kuulun siihen koulukuntaan, joka käyttää sitrushedelmien yksityiskohtaiseen kuorimiseen noin kuusisataa prosenttia enemmän aikaa kuin lopullisen tuotteen syömiseen. Nihverrän valkoisia suonia hedelmän pinnasta yksitellen kymmenen minuuttia, ja vannon kerta toisensa jälkeen etten enää ikinä osta appelsiineja. Lähivuosina ostamani appelsiinit voidaankin rehellisesti laskea yhden käden sormilla. Rakastan hedelmän makua, mutta parin minuutin nautinto ei vain ole vartin kuorinnan väärti.

Kaikki muuttui kuitenkin muutama kuukausi sitten, kun sain oppia viisaammalta. Asian tarkempi googlettelu tuotti myös tulosta: esimerkiksi Sikke Sumari kutsuu tätä appelsiinin fileoimiseksi. Itse kutsun tätä jumalalliseksi väliintuloksi.

 

 

1. Leikkaa appelsiinin molemmat päät pois niin, että hedelmäliha tulee selvästi näkyviin kannen alta.

2. Käännä appelsiini pitkittäin ja lähde liu'uttamaan veitsellä kuorta pois viipale kerrallaan hedelmän muotoa mukaillen. Tähtää mahdollisimman läheltä kuoren ja hedelmälihan rajaa, jotta minimoit hukkapalat.

 

 

3. Halkaise kuorittu hedelmä puoliksi, ja leikkaa puolikkaista sopivan kokoisia veneitä.

 

 

 

Käytetty aika: noin minuutti.

Säästetyt hermot: arvo mittaamaton.

Jäljelle jäävistä kuorista ja valkoisista osista joku näppärä voi raastaa sisältöä keittoihin, kastikkeisiin ja smoothien sekaan. Se joku en ole minä.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Kao Kao

Tollasesta appelsiinista mä olin halunnut kakkuni eilen tehdä, enkä niistä kahdesta epämääräisestä appelsiinihkosta joita mies toi kaupasta. Harmi ettei toi vinkki toimi mandariiniin. Inhoan niitä valkoisia rähmiä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Valkoiset rähmät - mustalla listalla. Vaikka ne ovat (tietysti) koko hedelmän terveellisin osa...

Onnea vielä kerran ihanainen!

Gigi
Olipahan taas..

Kokki-isän ansiosta mulla on ollut tää taktiikka käytössä jo vuosikaudet:D ja jos tekee hedelmäsalaattia, tietty puristaa niistä rippeistä mehut saldeen! Tai vaan rouskuttelee niistä kaikki maut siinä leikkuulaudan ääressä pyyhkien samalla leukaansa:D

Mia K.
Voi taivas

:) samma här! Luulin, että kaikki tekee sen noin jos haluu nopeesti kuoria! 

Gigi
Olipahan taas..

Miksiköhän muuten appelsiinia ei ikinä syö kuin vaikka esim. greippiä (halkaisemalla ja lusikoimalla sisukset)? Täytyy ehkä kokeilla sitä tekniikkaa seuraavaksi. Siinä on tietty se ärsyttävä puoli, että mehut tirskuu poikkeuksetta silmään:D

Laura T.
Missä olet Laura?

Mia: mitä tästä opimme? Kanssani ei voi olettaa mitään, ei mitään.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ooh. Gigi - pro jo pienestä pitäen.

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Vau, oon aina ajatellut, että toi tapa on kauhean vaikea, mutta ilmeisesti ei! Mä aloitan aina appelsiinin syömisen samoin eli leikkaan päädyt pois. Sitten appelsiini pystyyn, siis pohjalleen seisomaan, ja sitten leikkaus keskipisteen kautta kahdeksaan lohkoon. Lohkoista voi vielä leikata keskeltä sen valkoisen ällökkeen pois, ja sitten vain syödään niin kuin melonia ikään! Toimii! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin minäkin olen luullut. Jotenkin appelsiinin kuoriminen on ollut niin vaivalloista etten ole edes halunnut ajatella kuinka vaivalloista sen leikkely olisi. Vastaus: ei kovin. Tai siis ollenkaan.

 

ikkiam
LUOMA

Oot söppänä <3

Laura T.
Missä olet Laura?

Sääki!

Helmi K
sivulauseita

Jopa minä oon aina tehnyt noin. (Paitsi tota vikaa juttua, tietenkään.)

Laura T.
Missä olet Laura?

Tämä oli yllättävää. Olisin jotenkin ajatellut että sullekin tää tulisi yllätyksenä...

Nerokasta.

Laura T.
Missä olet Laura?

NO EIKÖ.

Vau mikä vauva!

Mitäää :'(

(Eli siis tässä tuntee olonsa todella höynäytetyksi, kun nysvää ja nysvää ja aina leikkaa huonosti ja tuommoinen onkin muka helppoa!)

Laura T.
Missä olet Laura?

NIINPÄ!!!

Tiia Rantanen

Mää lohkon appelsiinin kuorineen ja imeskelen lihat lohkoista! Ensin tietty viipaloin siitä keskeltä noi paksuimmat rähmät pois. Sitten ne ulkonahkarähmät ei haittaa niin paljoa, kun niitä ei katsos näe. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Menen välittömästi kokeilemaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.