Hieronta helvetistä

Missä olet Laura?

 

 

Varasin ajan rentouttavaan päähierontaan. Tahti töissä oli ollut kova, joten halusin viimein hemmotella itseäni, olinhan haaveillut intialaisesta päähieronnasta jo vuoden päivät.

Hierontaa oli luonnehdittu stressiä poistavana, rauhoittavana ja rentouttavana hoitona. Sinne siis.

Saavuttuani paikalle tajusin hyvin pian, että olin tullut terapiaan - terapeutin rooliin. Ilman esittelyjä tai minkään sortin esipuheita maksoin homman etukäteen ja istuin penkkiin.

Viisi minuuttia myöhemmin hieroja oli ehtinyt käydä läpi aikaisemman parisuhdehistoriansa, ja pohti nyt ääneen exänsä nykyisen avioseksin määrää; onkohan sitä ja mikäli on, millaistakohan se mahtaa olla. Olin hiljaa, hymisin vastauksia ja yritin parhaani mukaan keskittyä hierontaan. Ajattelin, että jos vain vähennän ääntäni, myös puhuja tajuaa että en ole tullut puhumaan saatika kuuntelemaan.

Puhe jatkui. Yritin keksiä tapoja tyrehdyttää kaikkialle polveilleen keskustelun, mutta tajusin hyvin pian ettei se ollut lainkaan kontrollissani. Toisiinsa liittymättömät monologit seurasivat toisiaan kuin nopeutetulta c-kasetilta, ja aloin epätoivoissani etsiä muita mahdollisuuksia selvitä piinatunnista. Esittäisinkö oksennustaudin vai ripulin saanutta, vai tukeutuisinko ehkä klassisempaan tärkeä puhelu, pakko mennä -tyyliseen ratkaisuun.

Sisuunnuin. Ei, minä olen maksanut tästä hieronnasta. Minä olen tullut  r e n t o u t u m a a n. Keksin ratkaisun.

Ehdin esittää nukkuvaa noin puoli minuuttia, kunnes hieroja kysyi kovaan ääneen ''Joko sää nukut?!!''

Se siitä, no ainakin yritin.

Välillä hieroja keskittyi niin oman juttunsa selittämiseen, että lopetti hieromisen tyystin ja käytti käsiään sen sijaan asiansa selventämiseen. Yritin siirtää keskustelun eksistä ja seksistä hieman tavanomaisempiin aiheisiin. Kysyin lyhyesti aikaisemmasta työurasta, polusta joka on johtanut tähän päivään. Virhe. Sain vastaukseksi katkeran tilityksen vanhoista työnantajista, selkäänpuukottajista ja kaiken vaikeudesta.

Päätin: ei enää kysymyksiä. Mistään.

Oli aika vaihtaa asentoa ja siirtyä hoidon rentouttavampaan osioon. Vihdoin. Yritin alleviivata kuinka stressaavaa töissä oli ollut, ja kuinka juuri siksi tarvitsin tällaista rentouttavaa hierontaa. Hieroja vastasi lyhyesti, ja ehdin jo neljäsosaminuutin ajan ajatella (naiivisti) että tässä kohtaa saan vain olla ja nauttia hieronnasta, josta en vielä toistaiseksi muistanut mitään. Vaan ei. Hiljaisuuden katkaisi tarina siitä, kuinka moni miesasiakas on saanut erektion maatessaan tässä nimenomaisessa hoidossa, siinä missä juuri paraikaa makasin. Ennen kuin ehdin edes reagoimaan juuri kuulemaani, hieroja oli paneutunut ratkomaan ääneen entisten asiakkaidensa petiongelmia hyvin, hyvin yksityiskohtaisesti - huomioimatta täysin tyrmistynyttä ilmettäni.

Olin täysin sanaton. Ainoa ajatukseni oli: missä helvetissä se piilokamera on. Pälyilin vaivihkaa ympärilleni.

Ei ollut kameraa ei. Hieronta loppui niin, että tekijä napautti minua ohimoille ja sanoi ''Se on siinä'' kesken jonkun lukuisista jutuistaan, nousi ylös ja jäi seisomaan ovensuuhun.

Otin takkini ja kävelin ulos. Olin väsyneempi lähtiessäni kuin saapuessani. Tajusin etten muistanut itse hieronnasta yhtään mitään.

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Laura T.
Missä olet Laura?

YIK. (Yez I know.)

Juliaihminen
Juliaihminen

Oooh! Toi on niiiin paha! Mulla oli täysin vastaava kokemus: kampaamokäynti helvetistä. Kävin ensimmäisen kerran beebon saatuani kampaajalla ja ajattelin, että nyt luen lehtiä, rauhoitun, nautin elostani ilman vauvaa.

Mutta ei. Sieltä lähti tulemaan kaiken maailman koulukiusaustarinat sun muut elämän hankaluudet. 45 minuutin päästä poistuin ahdistuneena paikalta. Joskus musta tuntuu, että mulla on semmonen aura, että jengi haluaa kertoa syvimmät murheensa välittömästi. Usein se on ihan ok, mutta ei sillon, kun minä maksan. Sulla on niin semmonen kärismyksen kuuntelijan aura myös!

Laura T.
Missä olet Laura?

Meikäläinen on ihan tottuneesti kuunnellut lukuisten kampaajien parisuhdestatusten vaihtelut, niitä kuuntelee kyllä puolikorvalla. Mutta sitten tämä saavilla kaataminen. Ja kun ei siitä voi oikein tissit paljaana tai tukka puoliksi leikattuna vaan lähtee menee. Täydellistä vallan väärinkäyttöä.

Voidaan huomenna kaataa samanaikaisesti toisillemme omat kärsimyksemme, niin tulee sitten kerralla tehtyä. Tartte kuunnella sen enempää.

marja8486

Ai kauheeta!! Ei saisi nauraa, mutta tuo on niin kamalaa, että mua vaan naurattaa. (Lukeudun siis heihin, jotka epäsopivasti alkavat nauraa, kun on tarpeeksi kurjaa...) Kokemasi on juuri se syy, etten uskalla mennä tuntemattomalle hierojalle. Aina täytyy vähintään olla jonkun suositus, että voi mennä.  On toi vaan niin käsittämätöntä, että joku voi olla noin ammattitaidoton. Toivottavasti löydät jonkun paremman hierojan, jos vielä uskallat uudestaan kokeilla.  

Laura T.
Missä olet Laura?

Nyt muakin jo naurattaa, vähän. Mutta ei paljon naurattanut sinä päivänä, jonka piti olla MINUN RENTOUTUSPÄIVÄNI.

Pitänee vielä uskaltautua jonnekin toiseen paikkaan - ja kyllä: suositusten saattelemana kiitoos.

annn (Ei varmistettu)

Kauheeta! Miten kukaan voi olla noin ammattitaidoton?!!

Olen käynyt monella hierojalla, mutta tällaista ei kyllä ole tullut vastaan. Omassa skaalassani pahin on ollut hieroja, joka ei tee elettäkään kun huomautan että minulla on kylmä...

Laura T.
Missä olet Laura?

Ehkä kukaan ei ole koskaan ehtinyt sanoa että oltaisko ihan vaan hissukseen. En tiedä. Jotenkin menin niin kipsiin itse etten saanut sanaa sanottua.

 

Kamalaa! Haluan tietää tän paikan että EN mene sinne. Mulla ei ole ikinä ongelmaa, että kukaan avautuisi mulle -ilmeisesti sellanen resting bitch face syndrooma, että pelotan kaikki olemaan mieluummin hiljaa. Mulle se tosin passaa :) 

Laura T.
Missä olet Laura?

Sinun, minun ja maailman onneksi tekijä oli juuri jäämässä eläkkeelle työrupeamansa jälkeen. Teki mieli antaa aplodit.

Hei! Resting bitch face -yksityistunteja voisin ottaa. Aloitan itsenäisen harjoittelun välittömästi.

tiia_

Hei nyt oikeesti, kauheeta. Tajuukohan se hieroja itse ollenkaan, miten käyttäytyy? Voisko sille lähettää palautetta..?

Laura T.
Missä olet Laura?

En usko että tajuaa. En tiedä, vieläkin vetää vähän sanattomaksi.

No siinähän oli sitten hieroja oikein kerrakseen! Huh! Millaisia asiakkaita siellä oikein on käynyt, kun hieroja tietää heidän petiongelmistaan yksityiskohtaisesti...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja missä kumman välissä ne asiakkaat on ehtineet niistä petiongelmistaan kertoa? Jos ei saa puheenvuoroa?

Laura T.
Missä olet Laura?

Hän opetti kuulemma myös tantraa. Voi jösses.

Itselleni ei ole osunut vastaavaa, mutta mies vaihtoi parturia kuultuaan kuinka kiusallista on kun irtohius porautuu nänniin... Se täti menetti ainakin yhden asiakkaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ahahahah, repesin ääneen! Kiitos tästä.

Ilana

Toihan oli kuin suoraan jostain sketsistä! Huh huh. Ymmärrän kyllä, ettet saanut sanottua mitään - en varmaan itsekään saisi. Olisihan se melko kiusallista sitten istua siinä ja "rentoutua" tokaistuaan toiselle, että voisitko muuten olla hiljaa... Mutta siis kuka kokee tarvetta avautua täysin tuntemattomalle tollaisista aiheista? Ja vielä maksavalle asiakkaalleen. Ei jatkoon.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mietin ihan samaa: että olenko nyt jonkin impro-teatteriryhmän sketsihahmokokeilun kohteena. Olisinpa ollut - kaikki tämä olisi ollut niin paljon helpompaa käsittää.

En ymmärrä tarvetta avautumiselle. Varsinkaan kun sitä edelsi monologi siitä kuinka väsynyt hieroja oli, kun taputtelua vaille valmis työrupeama läheni lopppuaan.

CougarWoman
CougarWoman

No huh huh. 

Mulla on tähän ikään mennessä (tämä sanotaan silleen narisevalla äänellä ja naama sitruunalla) kyllä kehittynyt semmoinen nollatoleranssi tuommoista kohtaan, että mä varmaan olisin sanonut, että voisitko olla puhumatta, haluan rentoutua kaikessa hiljaisuudessa. 

komppaan (Ei varmistettu)

lukiessani juttua, ensimmäisenä mieleen tullut ajatus oli, että nyt pitäisi vaan sisuuntua ja pyytää, että saisi nauttia hiljaisuudessa. ehkä vähän kiusallista, mutta kun miettii mahdollisia lopputulemia:
1. avaat suusi, hieman kiusallinen toive --> rentouttava loppuhieronta (koska hieroja ymmärsi yskän) = win
2. avaat suusi, hieman kiusallinen toive --> kiusallinen loppuhieronta (koska hierojalla nousi tatti otsaan, koska asiakas kehtaa esittää toiveita) = häviö
3. et avaa suutasi --> rasittava hierontasessio = häviö

suun avaamalla on sentään 50% mahdollisuus saada nautittava kokemus. ei ole helppoa itsellenikään kunnon palvelun vaatiminen, mutta parhaani yritän ja kerta kerralta sujuu helpommin.

komppaan (Ei varmistettu)

toi outo merkkijono --> pitäisi siis olla _nuoli_

Laura T.
Missä olet Laura?

Ensi kerralla (jota ei toivottavasi koskaan tule) lupaan olla tiukka. Jotenkin se kaikki pääsi yllättämään heti alkuunsa, niin en sitten päässyt tilanteen päälle missään vaiheessa. Olis vaan pitänyt esittää nukkuvaa.

Ja joo; kävin samaa listaa päässäni koko hieronnan ajan, mutta en lopulta uskaltanut sanoa mitään - loppuaika kiusallisessa tunnelmassa kun olisi ollut todennäköisesti aivan kamalaa. Toisaalta, eipä se kovin paljon parempaa ollut kun mielessään kävi kaikkia mahdollisia skenaarioita läpi ja missasi koko hieronnan.

Äh!

Räyhälä
Räyhälä

Apua! Ihan jäätävää. Ja siis jäätävintä just se, että tiedän miten tollaisesta tilanteesta ei vaan millään kehtaa uida pois huomauttamalla asiasta. Vitsi mikä selviytymistarina! :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Saatan kirjoittaa kirjan selviytymisestäni.

Räyhälä
Räyhälä

Tee se! Sen opit voisivat pelastaa omastakin elämästä monta kiusallista tilannetta :D

Viv (Ei varmistettu)

Mulla oli vähän samankaltainen tilanne kun muutin uudelleen pieneen kaupunkiin ja piti käydä kampaajalla. Ekalla kerralla liikaa juoruja mutta hyvä lopputulos, toisella kertaa vielä enemmän liikaa juoruja ja värjäyksen jälkeen keksin sanoa, että tunnen muuten kyseisen ihmisen josta olet juuri 2tuntia jauhanut paskaa vaikka tosiasiassa en tuntenut.. Kampaaja oli vaan et oho hups tota joo että... Kolmatta kertaa en mennyt..

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahhah, aivan mahtava veto!

Kiti

Ei oo todellista! Kaikenlaista tallaajaa sitä tapaakin.

Mulla oli yksi kauhukokemus arkana teini-ikäisenä. Mun luottokampaaja oli lomalla ja mun oli pakko päästä leikkauttamaan ylikasvanut otsatukka. Menin erääseen kampaamoon, johon pääsi ilman ajanvarausta.

Pyysin kampanjaa, kömpelön oloista noista, leikkaamaan otsatukasta pari senttiä ja napsaisemaan pituuksista kuivat latvat pois. Seurasin kauhuissaan, miten hän yritti leikata otsatukkaa suoraan ja joutui koko ajan tasaamaan toisesta reunasta ja sitten taas toisesta. Loppujen lopuksi otsis oli todella lyhyt, mallia Nuija ja tosinuija... Lisäksi hän saksi palan sormestaan ja häipyi takahuoneeseen pitkäksi aikaa laastaroimaan sitä. Kuulin, kuinka hänen työkaverinsa totesi, että ai taas sulle kävi noin...

Kun leikkaus oli "valmis", olin niin shokissa että maksoin vaan kiltisti ja pakenin paikalta. Kotona huomasin, että myös pituudet oli leikattu täysin pieleen, mm. kasvojen vasemmalla puolella oli muita hiuksia monta senttiä pidempi huitula.

Nolotti, etten saanut suutani auki. Tavallaan tunsin sääliä kampanjaa kohtaan, koska oon itsekin tumpelo, enkä halunnut loukata. Mut pitäishän kampaajalla ees jonkinlaista ammattitaitoa olla...

Laura T.
Missä olet Laura?

Apua. Apua. Näen sieluni silmin kuinka joku katselee pelokkaasti punniten puolelta toiselle ja leikkelee menemään. Tällaisissa tilanteissa sitä pitäisi vaan laittaa jokin I don't give a fuck -vaihde päälle ja kysyä että anteeks mitä sää teet.

allaS (Ei varmistettu)

Ahahahahaha, ai kamala! :D Voin vaan kuvitella miten hirveetä tossa tilanteessa on ollu (itekki olisin varmaan menny ihan kipsiin), mutta näin ulkopuolisena pakko nauraa! Ei tollasta vaan tapahdu oikeesti! Ihan suoraan jostain piilokamerasta tai komediasarjasta...
Mee äkkiä uudestaan jonneki ihan muualle, ei tätä kertaa lasketa hemmotteluksi. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Siis tiedätkö, ensimmäinen ajatukseni ulos astuessa oli nimenomaan: ei tällaista tapahdu oikeasti.

Kyllä, uusi hieronta-aika on työlistalla. Pakkohan se on.

Pari viivaa

Miten kenellekään tulee mielee oksentaa tuollaista intiimien tietojen määrää asiakkaan päälle? Ei herrajumala. Tähän verrattuna hammaslääkärin kädet toisen suussa kertoma käsienpesemättömyys-vitsi tuntuu niin laimealta.

Laura T.
Missä olet Laura?

Erittäin hyvä kysymys. Vieläkin hengästyttää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.