Jos et pääse paikalle, mene pankkiin

Missä olet Laura?

 

 

Kun minä sunnuntaiaamuna heräsin, pyörin pitkään sängyssä ja nousin raukeana juomaan jonkun toisen keittämää kahvia.

Samaan aikaan nepalilaiset polttivat kyläläistensä ruumiita kokoissa.

Kun minä puhalsin kahvin höyryävää pintaa, joku hätisteli kärpäsiä isänsä ruumiin ympäriltä.

Joka ikinen päivä minä olen rutkasti onnekkaampi kuin miljoonat muut. Se on sietämätön ajatus. Näen unia sodista, kuolemasta ja menetyksistä, ja vasta salaa kuvattuja dokumentteja katsoessani tajuan kuinka lempeää settiä piskuiset yöuneni ovat. Todellisuus on monin verroin raaempaa. Jossain tuolla, kaukana minun Spotify-listoistani ja uusista tennareistani, ihmisliha mädäntyy ja vanhemmat hautaavat hätäisesti lapsiaan.

Joku herää tähän viikkoon ilman äitiä, pikkusiskoa tai jalkoja. Minä herään tähän viikkoon ilman turvonnutta vatsaa, sillä olen vähentänyt pastan syömistä.

En pääse paikan päälle auttamaan. Ja vaikka pääsisin, en tiedä uskaltaisinko. Se mitä siellä tarvitaan, on suora toiminta ja apu - ei suomalaista, empatiaansa tukehtuvaa luokkaretkeläistä.

Otin tälle viikolle lisätöitä ajatuksena säästää kesän hulinoita varten. Ostaakseni ehkä miniloman, liput jonnekin lähelle. Maksaakseni ehkä pari ylimääräistä joogakertaa tai hyvin ansaitun kasvohoidon.

Noh. Arvata saattaa että kiertoon lähtivät nämä eurot. Parilla klikkauksella sinne missä ihmisiä hoidetaan parkkipaikoilla ilman palkkaa. Sillä jos en voi tehdä työtunteja siellä, teen ne täällä koneen ääressä. Autettava on joka tapauksessa - tavalla tai toisella. HS:n listaa missä näin voi tehdä.

 

Laura

 

 

Kommentit

Kao Kao

<3 menen pankkiin. Surkuttaa kun itse osti juuri paria päivää aiemmin lomamatkan ja toisilla romahti elämä. Olisi mennyt ehkä nekin eurot parempaan käyttöön..

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos kao kao. Onneksi autat.

Mia K.
Voi taivas

Laura T.
Missä olet Laura?

Sydän sinne!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Avasin tuon HS:n linkin ja hieman irvokkaalta tuntui tuo Prisman mainos automaattisesti käynnnistyvän videon alussa. Jutussa poltetaan ruumiita ja videolla mainostetaan halpuutettuja grillimakkaroita. No, minun mustalla huumorillani yhteys niistä toki löytyy, mutta en usko lehden tai marketin ihan sitä hakeneen.

Tämä on justiinsa se kela, mitä itsekin pyöritän. Miksi minä olen täällä kermaperseenä syömässä sipsiä sohvalla ja toiset tekevät tehtaassa duunia kellon ympäri eivätkä silti elä sillä? Ei siksi että olisin jotenkin merkittävästi parempi tai arvokkaampi ihminen, kävi vain tosi hyvä munkki. Ja siitä munkista olisi syytä jakaa toisillekin. 

Niin ja hei: tule kuule kesällä minilomalle tänne Savoon. Juhannukseen asti rempataan, sen jälkeen tervetuloa, yksin tai kaksin. Tarjolla on aina vähintään kahvia, voita ja keitettyjä perunoita. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Ohhoh, meikäläinen rullaili äänettömällä videon piiloon. Onneksi.

Meillä on käynyt ihan helkkarinmoinen munkki. Jotenkin näen sen niin, että jos minä olen syntynyt tällaiseen paikkaan jossa minun ei tarvitse pelätä, on velvollisuuteni auttaa niitä jotka ovat syntyneet sodan tai nälän keskelle. Meillä on syntyessämme jo vastuu muista. Niin se on.

Olisi ihanaa tulla Savvoon (sanotaanko se noin?), rakastuin siihen kun yhtenä kesänä siellä aikaa vietin. Ei hitto, joo. Yritetään järjestää.

Helmi K
sivulauseita

Niin totta tämä.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

"...ei suomalaista, empatiaansa tukehtuvaa luokkaretkeläistä." Meni ihan kylmät väreet, onnistuit kuvailemaan muakin tässä niin osuvasti. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Meillä on käynyt hyvä tuuri, joten aina voi ja pitää auttaa. Välillä se empatia oikeastikin on vähällä tukehduttaa, mutta parempi niin kuin olla välittämättä.

Laura T.
Missä olet Laura?

No just näin. Ja mitä enemmän autettaisiin, sitä vähemmän se tukehduttaisi. Ehkä.

RondaS

"Joka ikinen päivä minä olen rutkasti onnekkaampi kuin miljoonat muut."

Tämä pitäis itsenikin aina pitää mielessä ennen kuin kaiken maailman pikkuasioista valittaa :) 

Laura T.
Missä olet Laura?

No niinpä! Yrittäkäämme pitää mielessä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.