Kahden kerroksen väkeä

Missä olet Laura?

 

 

''Ihanaa uutta kotia, hitaasti ja kauniisti.''

Luen viimeisintä kommenttia ja naurattaa ääneen - eipä tilannetta voisi osuvammin ilmaista. Eilen tosin ei naurattanut. Kävi meinaan niin, ettemme päässeetkään muuttamaan uuteen kotiin vielä. Tai uuteen kyllä, mutta emme siihen mihin meidän vielä eilisaamuna oli määrä tavaramme kantaa.

Vuorokauden tuulettelun, nelinkertaisen moppauksen ja sitruunaliuoksen jälkeenkin asunnossa haisi vanha tupakka. Googlailin kuumeisesti apukeinoja, ja soitto vuokrafirmaan vain vahvisti sen mitä vähän pelkäsin; asunnossa oli jo suoritettu ionisointi. Paria tiukkasanaista puhelua, yhtä pikaista itkukohtausta ja kahta tuntia myöhemmin meillä oli avaimet saman talon toiseen asuntoon.

Kaikki pinnat asunnossa uusitaan, aikaa menee parista viikosta kuuteen. Me ilmotellaan sitten.

Siihen asti astelemme asunnossa josta näkee kauas ja jossa huoneita on enemmän kuin tarpeeksi - asunnossa josta voimme normaalisti vain haaveilla. Kahvia keitetään mikäli tarvittava tarpeisto löytyy, astioista suurin osa pysyy pakattuina kunnes muutaman viikon päästä laatikot löytävät tiensä oikeaan osoitteeseen. Vaatteet kuoritaan jätesäkeistä päälle ja sieltä pyykkiin, lattialla risteilee mattorullia, sängynosia ja jouluvaloja.

Puoli vuorokautta kestänyttä hermoromahdusta seurasi rauhanomainen ahaa-elämys. Kantaessani bananaanilaatikoita apinan raivolla kerroksesta toiseen, mietin mennyttä elämää ja tajusin, että elämäni merkityksellisimmät asiat ihmissuhteista onnenvuosiin ovat säännönmukaisesti alkaneet lähtökohdista, jotka ovat olleet kaikinpuolin aivan hanurista. Sykähdyttävimmät asiat ovat versoneet sellaisista alkupisteistä, missä kukaan ei ole pistettä nähnytkään.

Luotto on siis kova.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Ps. Ainoa, oikea pesuaine ns kaikkeen, ja joka vie tupakankin, on rakas Mäntysuopa ♡

Laura T.
Missä olet Laura?

Kunpa vain Mia - kaikki keinot kokeiltuani jouduin toteamaan että haju ei aineilla lähde. Vaihtoon vaan, maalipinnat ja lattiamateriaalit. Phuuh.

Juliaihminen
Juliaihminen

Shiiiiiit!

No, onneksi sulla on selkeästi Hannes Hynösen asennetta sialussa, niin selviät pienellä itsensä puhuttelulla tuosta berberoksen koettelemuksesta. Hyvää kannattaa odottaa ja sillee.

Mutta jaxuhaleja lähetän kyllä sinne!

Laura T.
Missä olet Laura?

Itsensä puhuttelulla selviää monista tilanteista. Kohti berberosta, ja sen yli! Kiitos.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.