Kekkosen kekkerit

Missä olet Laura?

 

 

Viikko sitten nostimme Siltasella maljan -  H. Kekkosen kirja on nyt valmis. (Puhuttelen Helmiä usein Kekkosena, sillä olisi sääli, suorastaan rikos, jättää kaikki tuo sukunimen mukanaan tuoma mahtipontisuus käyttämättä.)

Vieraat on nyt valmis.

On ollut suuri kunnia seurata prosessia läheltä, nähdä mitä kirjan kirjoittaminen parhaimmillaan ja paskimmillaan on. Sitten lopulta nähdä se ilo, helpotus ja sees mikä tekijän silmiin on laskeutunut kaiken sen jälkeen. Usein mietin miten he sen tekevät; rakentavat työkseen tiheitä todellisuuksia. Avaavat aamulla koneen, ja elävät viikosta toiseen yksin maailmassa, johon muut pääsevät vasta paljon myöhemmin, jos silloinkaan.

Ennen luulin että se on taikaa, nykyään tiedän että se on työtä.

 

 

Nostimme maljan, nostimme parikin. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin yhteensä ehkä noin kymmenen kuohupullon verran. Kuulostaa paljolta, mutta kun sen suhteuttaa kahden vuoden työmäärään, ei se oo pal mittään.

Muutamaa shampanjalasillista myöhemmin otin takkini naulasta ja kiirehdin uunituore kirja laukussa Tampereen junaan. Luin kirjasta kolmanneksen jo matkalla, ja olen huomannut iltaisin pitkittäväni sen lukemista jottei tarina ihan vielä loppuisi.

En ole kirjoittanut kirjoista hetkeen. En siksi etten olisi niitä lukenut; en vain ole lukenut mitään mistä olisin halunnut sanoa oikein mitään. Tiedän olevani jäävi kehumaan ystäväni kirjaa, mutten ole jäävi toteamaan että jos jokin on hyvä, se vain on hyvä.

Ja tämä on hyvä.

 

 

 

Laura

 

 

 

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Vitsi sua. Oikeesti. Sydän pakahtuu. Kiitos.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mua?! Sua. Sinua.

Saat olla ylpeä itsestäsi. Pus!

Juliaihminen
Juliaihminen

Skool upealle Kekkoselle ja hienolle kirjalle!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.