Keskeneräisen elämän helpottajat

Missä olet Laura?

 

 

 

Elämme jo pian kevättä, tuota aivoja kiristävää keskeneräisyyden aikaa. Projektit on kesken, lumi sulaa, paperit on palauttamatta, muta haisee. Silmiä kirvelevä valo siivilöityy toimiston ikkunan läpi ja sitä kysyy itseltään sadannen kerran, onko tämä todella kaiken sen arvoista. Joka kevät sama homma.

Katselen työpaikan vessan peilistä väsyneen näköistä naista. (Se olen minä.) Haaveissani viettäisin jokaisen marras- ja helmikuun jossain, missä kahvinsa voisi tilata vieraalla kielellä ja juoda parvekkeella. (Samoissa haaveissa olisin aina tasaisen kauniisti ruskettunut ja lempiherkkuni olisi lehtikaalisipsit oliiviöljydipillä.)

Taiteviikot ennen ja jälkeen talven ovat hankalimpia, kun mihinkään ei voi vielä täysin tuudittautua. Ne ovat nämä viikot, joiden paikkaa vuodenaika-akselilla on mahdotonta määritellä; talvi on jo puoliksi lähdössä, mutta tilalle ei ole tullut ketään. Näinä aikoina kaipaan usein muualle odottelemaan. Jonnekin missä on jo selvä kevät, eikä mitään kahden vaiheilla palloilemista.

Mutta minulla on keinoni. Kun kalenteri näyttää huonolta vitsiltä, ja ainoa loppuun saatettu asia on kahvimaito ja hoitoaine, luen novelleja. En yritäkään saada tahkotuksi yöpöydällä odottavia nelisataasivuisia, vaan keskitän huomioni pieniin pureskeltaviin kokonaisuuksiin ja todistelen itselleni saavani asioita aikaan. Viimeisimpänä Taina Latvalan Ennen kuin kaikki muuttuu, Erkka Mykkäsen esikoinen Kolme maailmanloppua ja vähän Leena Krohnia. Riisuttua kerrontaa, ei turhaa maalailua (ah!) - viisi minuuttia, alku, keskikohta, loppu. Kahdesta kuuteen sivuun mahtuu silloin tällöin kokonainen elämä.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Raija Siekkinen!

(Marraskuun vai maaliskuun? Vai kenties molemmat?)

Laura T.
Missä olet Laura?

Marraksen. Se on yksi niistä kuukausista joista ei oikein tiedä mitä se on tai mihin kuuluu. Toinen on tämä mennyt helmikuu. Mutta ihan pian maalis, se on hyvä. Siinä on tekemisen meininki. (Mutta se taitaa olla sun inhokki?)

Helmi K
sivulauseita

Toi on tosi hämmentävä hyppäys marraskuuhun kesken helmikuu-tekstin, en tajua :D Tai sitten mun aivot on jossain nuhan-sunnuntain-vasta ensimmäisen kahvin sopukoissa.

Maalis on ehdottomasti pahin. Täytyy vaan vetää syvään henkeä ja pitää pää pinnan yläpuolella. Seuraavaksi pahin on huhtikuu. Kaikki muut kuukaudet on oikein hyviä.

Ja jos nyt jäi huomiotta niin RAIJA SIEKKINEN! Rakastat, lupaan.

Helmi K
sivulauseita

NYT tajuan ;)

Laura T.
Missä olet Laura?

No mää selvensin. Tämän takia ei koskaan kannatta kirjoittaa ajatuksenjuoksua, koska omani on äärimmäisen epäloogista.

Raija Siekkinen, sitä seuraavaksi siis. Luotan sanaasi.

Ps. Ehkä meidän pitää vuokrata työtila maaliskuiksi jostain. Esim. Rivieralta.

 

Helmi K
sivulauseita

Arvostan.

Hyvä.

Ja kyllä, kyllä pitäisi.

Helmi K
sivulauseita

Sitten me voitais rupatella epäloogisia juttuja kasvotusten sunnuntai-aamuisin kello kahdeksan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Täy-del-lis-tä.

Khaleesi (Ei varmistettu)

Mikä ihana ihana ihan kirjoitus.

Kunhan jotain saattaisin loppuun, novellin vaikka. Roskapussin viemisestä alas roskakatokseen asti myös pisteet kotiin.

Laura T.
Missä olet Laura?

Novelleista on hyvä aloittaa. Saa aikaiseksi jotain, alusta loppuun vain muutamassa minuutissa. Roskisten kanssa sama homma. Biojätteiden tyhjennnys on jo urotyö.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.