Kevättä palleassa (yök)

Missä olet Laura?

 

 

 

Jokakeväinen vieras on jälleen kerran saapunut taloon. Aurinko polttaa lattiaan kirkkaita suorakulmioita, ihmiset hymyilevät ja viherkasvit puskevat lehteä lehden perään.

Ja meikäläistä oksettaa.

Kevät kirjaimellisesti kuvottaa. Aikuisiällä kehoni on kehittänyt oman jokavuotisen perinteensä: ensimmäisten aurinkoisten viikkojen ajan palleassa velloo epämääräinen paine, päässä humisee, etoo ja oksettaa. Ensimmäisinä vuosina hakeuduin viikon oksetuksen jälkeen terveyskeskukseen, jossa lääkärit teettivät raskaustestit sun muut asiaankuuluvat poissulkijaiset vain todetakseen että mitään vedenpitävää syytä pahoinvoinnille ei ole.

Olo saapuu joka vuosi samaan aikaan, huhti-toukokuun vaihteessa, viipyy viikon pari ja laittaa ramppaamaan vessanpöntöllä kakomassa ilmaa. Turhauttavaa. Tulis ees oksu, mutta kun ei tuu sitäkään.

Olen joskus kuullut muidenkin potevan epämääräistä kevät-edontaa, mutta maailman terveystietovarastosta (www.google.fi) ei tunnu löytyvän mitään hakusanapareilla kevät + pahoinvointi, kevät + oksennus tai kevät + mää + kuolen.

Noh. Onneksi vuodet ovat opettaneet, että lopulta se menee ohi. Tämän vuoden pahin terä taitaa olla nyt taitettuna - saldona seitsemän oksetuspäivää, nolla oksennusta. Ihmeellinen on ihmiskeho.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

meg (Ei varmistettu)

Täällä pohjoisemmassa etova olo alkoi tänään. Hyi. Tulis jo se kesä ja hyvä olo.

Laura T.
Missä olet Laura?

Sielläkin? Yääh, tsemppiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästä myös laulaa pmmp kevään valo biisissään. Tänä vuonna se ei tullut tänne, vaikka usein on, johtuukohan raskaushormoneista. Voiko se muuttuneen valon määrä aktivoida käpylisäkettä niin, että toiminnan muutos ilmenee fyysisinä oireina?

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin, en osaa sanoa. Inhottavaa tämä on, kun ei millään lähde. Pitääpä laittaa tänään soimaan PMMP, kiitos vinkistä!

Mia K.
Voi taivas

Tätä oon oikeesti ihmetellyt. Itellä oli paha olo koko kevään, ja jatkui myös usein kesään. Syksyllä oli pari viikkoa helpompaa, ja talven umpipimeydessä vasta hengitin. Silti halusin etelään. Pois. Aurinkoon. Onko tää Suomen aurinko sittenkin ehkä erilainen? Vai ilma? Vai maaperä? 

No, sain kyllä omat syyni selville, ja onneksi nyt on ihana kevät, ja toivon mukaan aina vain paranee :D

Tsemppiä! Nuo jäävät kokonaan taakse kohta :)

Laura T.
Missä olet Laura?

On erilainen, ihan varmasti! Asuessani Kreikassa en huomannut vastaavaa - lieneekö syynä se että asuin siellä syksyn ja talven, heti Suomen kesän perään.

Nyt helpottaa, ah!

Maaria84 (Ei varmistettu)

Veikkaan, että se on hormonaalista. Sen verran sekopäisesti nuo pihapuun tintitkin käyttäytyvät, joten en ihmettele lainkaan, jos se sotkisi meidän immeistenkin kropat. Sanovat, että inkivääri auttaa pahoinvointiin. Toiset kehuvat akupunktiorannekkeita. Olisiko niistä apua kevätkuvotukseen?

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi hyvin olla. Kehoni on varsin herkkä hormoneille, joten olisi kyllä oireineen varsin järkeenkäypää. Kiitos vinkeistä, kokeilen ehdottomasti ainakin inkivääriä!

oivoi (Ei varmistettu)

Voih!
Minulla oli samantyyppinen järkyttävä kuvotus syksyllä, kuin raskausoireita... Ilmeisesti pillereiden lopetus laukaisi migreenin ilman päänsärkyä. Voisiko kevään valo aiheuttaa sinulle migreenin? Tsemppiä!!

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep, raskausoireita hyvinkin - lääkärit ovat aina passittaneet suoraan tikkutestiin ensitöiksi koska oireet viittaavat niin selvästi vauvaan. Vaan ei, kuvottaa vain.

Tsemppiä, toivottavasti ensi syksy on kohdallasi armollisempi!

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

niin hauska kirjoitus! tsemii!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.