Kevytpostaus

Missä olet Laura?

 

 

 

Joo joo, ei minun elämäni nyt pelkkää pimeyttä ja rikkonaisia unelmia ole. Ihan tavallista suodatinkahvin tuoksuista tämä arkielo on. Sitä herää pimeästä, niistää pimeässä ja käy nukkumaan pimeään. Ihan niin kuin jokainen muukin Suomessa asuva.

Kyllä minä muutakin mietin kuin maapallon tuhoutumista ja ihmiselämän haurautta. Ei tämä homma nyt niin vakavaa ole. Lähiviikkojen syväpohdintojen lomassa olen viettänyt aikaa miettien muun muassa sitä miltä aivoni mahtavat näyttää, voiko huonekasvin mullat vaihtaa ja kuka on Marianne Kallio.

Paljon on kirjoitettavaa ja tärkeää sanottavaa, mutta tänään ajattelin kirjoittaa tyhjänpäiväisyyksistä. Jättää lauseet hiomatta ja puhua mitättömiä. Syvätykityksen jälkimainingeissa olo on aina vähän ryvettynyt - mieli kaipaa kevyitä sanoja ja ilmavaa asiaa joka ei paina mitään.

Niinpä näpäytän täpän kohtaan Höpsöä ja teen kuin käsketään: höpsöttelen.

Kirjoittaminen on välillä yhtä talviturkin kastamista. Sitä kävelee vesirajaan varmana ja keskittyneenä, etenee hiekkapohjaa pitkin silmissään sekoitus riemua ja kauhua. Seisoo napaan asti ulottuvassa vedessä vartin, lopulta kastautuu ja harppoo salamannopeasti rantahiekalle istumaan.

No meikäläinenhän siellä istuksii pyyhkeen päällä: tukka märkänä, naamalla semmoinen paljon sanova hymynkare. Katselee toisten tekemisiä ja on ihan ylpeä omista saavutuksistaan.

Älkääkä muistuttako että on joulukuu eikä kukaan istuksi missään rannoilla, sillä nyt onkin ennen kaikkea kyse höpsöttelystä.

Joskus tekee hyvää harjoitella olemaan vähemmän tärkeä. Unohtaa hetkeksi kaikki se tiedostaminen ja peilailla elämän pintakerroksia. Mennä salille ja veivata crosstrainerilla 20 minuuttia ilman hikeä, kuunnella Bootyliciousia ja tehdä kymmenen vatsaa. Pestä puhtaana pysynyt tukka ja kävellä ihan tyytyväisenä kotiin. Ostaa kaupasta laittilimu ja olla olematta mieltä yhtään mistään. Huomenna taas olen. Ja sitten kirjoitan mielipiteitäni maailmasta ja asioista. Tänään kirjoitan tyhjää.

Ja huomaamattaan sitä on kirjoittanut tekstin ei mistään. Hyvä meikä.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Workingonit
McINFJ

Mahtava teksti, ihanan kevyttä! Ei sillä, kaikki sinun tekstisi on hyviä mutta sulla on niin hieno taito käännellä sanoja ja tiputella sananparsia, että niitä lukee mielenkiinnolla vaikka ei olisikaan varsinaista asiaa. Hyvää joulunodotusta!

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi kiitos, tulipa hyvä mieli. Väliin on tosiaan ihan hyvä kirjoittaa ihan vain kirjoittamisen ilosta ilman sen paatoksellisempaa aatetta. Hyvä jos ilmava fiilis välittyy sinnekin!

Ihanaa joulunodotusta, kiva että olet pysynyt matkassa mukana!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.