Kiintiörakastujat

Missä olet Laura?

 

 

 

 

Elokuun ensimmäinen. Elämme viikkoja joina kesä voi vielä ottaa uuden suunnan - tai leimautua alkamatta jääneeksi.

Ihmiset ajavat pyörillä kotiin tihkun kastelemia katuja ja toivovat eksyvänsä. Löytävänsä kultaisena kimaltavan illan, hetken josta kaikki mukana vietävät muistot voisi veistää.

Ensinäkemältä voisi ajatella ettei tällä kesäksi kutsutulla kolmen kuukauden sadekuurolla ole ollut mitään tähdellistä annettavaa. Ehkä niin. Ehkä tämä puolilämmin harmaus ei ole tuonut minun elämääni niitä seikkailuja ja yllätyssektoreita joita helleilloilta vähän odotin.

Luottoni onkin ropisevien viikkojen myötä siirtynyt muihin elämiin.

Sillä aivan varmasti jossain tuolla on ihmisiä, joille juuri tämä kesä on ollut käänteentekevä. Pistän pääni pantiksi, että jossain tämänkin kaupungin pienistä yksiöistä joku herää onnellisempana kuin koskaan aiemmin. Se en ehkä ole minä, mutta mitä sitten. Ei kaikki onni voi kiteytyä yhteen eläjään.

Tänäkin kesänä joku rakastuu sateisella rippileirillä. Katseita vaihdetaan iltanuotion ohi ja läpi, kävellään märkää nurmikkoa pitkin nukkumaan ja ollaan ihan varmoja että tätä on rakkaus.

Jossain tuolla joku makaa niska hiessä miettien, kuinka kertoa tunteistaan ennen kesälomia. Lähettääkö sähköpostia (älä), kertoako kahvipöydässä palaverin jälkeen (parempi) vai jättääkö käsinkirjoitettu lappu postilokeroon (ujon ratkaisu, täysin ok).

Ruokakaupan käytävällä poika pelleilee tuulikaapista lainaamallaan pyörätuolilla. Tyttöjä naurattaa ja hävettää samaan aikaan; heidän silmissään on markettiluomivärin lisäksi sekoitus sokeaa ihastusta ja samanaikaista pelkoa siitä että äiti kävelee vastaan.

 

Ei rakkaus ole säähän sidottua.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Ihana.

ei ole säähän sidottua rakkaus, eikä myöskään ilo. Mulla on ollut tosi hyvä kesä. Eka kunnon kesä lapsen kanssa, kun oikeasti ollaan ihmetelty, jaettu ja koettu asioita yhdessä. Ehkä myös siks oon  kulkenut suurimman osan päivistä t-paidassa ja mekossa. Koska joka päivä on pään sisällä ollut kesä. Muistan tämän aina. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Päänsisäinen kesä kuulostaa hyvältä. Te ihanat.

MM
Maijan matkassa

Sun teksteille tekee aina mieli sanoa "ihana". 

Minusta tämä kesä on ollut erilaisuudessaan kiinnostava. Pakottanut tekemään, kokemaan ja ajattelemaan toisin. Ja tässä kesässä on ollut paljon ihmeellistäkin: esimerkiksi sateenkaaria ilta toisensa perään. Ne ovat lumoavia. 

Helmi K
sivulauseita

Just tämä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi kiitos MM. Tämä kesä on ollut kyllä kummallinen ja kiinnostava monella tavalla. Sateenkaaria! Oh.

Kiti

Just näin! Elämä tapahtuu aurinkoa odotellessa. 

Olimme viikon Lapissa. Kun olimme eräänä iltapäivänä taas keskellä Inarinjärveä kalastamassa (tai nojaamassa keulaan ja lukemassa pokkaria), tuli tosi kesäinen fiilis kun oli kerrankin niin lämmin, että pystyi ottamaan kolmannen takin pois! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahah, olipa hauskasti summattu. Kahden takin kesä!

G (Ei varmistettu)

"Pistän pääni pantiksi, että jossain tämänkin kaupungin pienistä yksiöistä joku herää onnellisempana kuin koskaan aiemmin. Se en ehkä ole minä, mutta mitä sitten. Ei kaikki onni voi kiteytyä yhteen eläjään."

Olipa jotenkin raikas ja rohkea ajatus - en ehkä minä mutta mitä sitten.

Minulle tämä on sateesta huolimatta ollut onnellisin kesä ehkäpä koskaan, mutta aiempina kesinä en ole voinut välttyä ajatukselta että olisipa ihanaa olla nyt onnellinen, ja miten kaukaiselta se onkaan silloin tuntunut. Ihanaa ajatella, että noina omina vaikeampina kesinä joku muu on on meinannut haljeta onnesta.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos kommentistasi G.

Viime kesä oli helteistä huolimatta tosi raskas. Silloin sitä eli vahvasti kiinni ajatuksessa omasta onnesta. Ja silloinkin joku toinen on elänyt elämänsä kulta-aikaa. Lohdullista.

Mineariina (Ei varmistettu)

Ihania ihania ihania nää sun tekstit. On tässä kesässä ollut paljon aurinkoakin, ne lyhyet hetket on pitänyt täysillä nauttia ennen uutta harmaata :-) ja tänään vihdoin pääsin lempikaltseilleni makaamaan ja täällä tarkenee :-D

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos, kiitos, kiitos Mineariina. Kauniisti sanottu. Ja kyllä: hetkien kauneudelle on herkempi kun tietää niiden kestävän vain hyvin lyhyen aikaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai että sää olet hyvä kirjoittaja! Ja puhut täyttä asiaa, jälleen kerran. Kiitos ❤

Mulle tää on ollu juurikin sellanen naurettavan onnellinen rakkauden kesä jollaista en ole kuunaan kokenu. Sateesta viis kun naamalla on loistanu Naantalin aurinko koko ajan. Toivottavasti vaan syksy ja sen sateet ei huuhdo onnea mennessään...

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos!

Älä turhaan pelkää syksyä. Näiden sateiden jälkeen jäljellä on vain kultakimpaleita - moni turha asia on huuhtoutunut jo pois.

Kiintiörakastuja (Ei varmistettu)

Mahtava teksti taas kerran, Laura. Panttaamasi pää on turvassa, sillä ainakin täällä on yksi, joka on elänyt elämänsä parhaan kesän - kaupungissa, joka saa sydämen pakahtumaan, ihmisen kanssa, joka saa menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden tuntumaan oikeammalta kuin koskaan.

Elämä on aaltoliikettä ja epätasaisen kaunista, ja hienoa juuri sen takia, ei siitä huolimatta. Kaikkein tärkeimmät asiat (jäätelökioskien aukioloaikoja lukuunottamatta) eivät ole riippuvaisia vuodenajasta, eivätkä oikein mistään muustakaan sellaisesta, jonka nimeä olisin ainakaan näin kahdenkymmenen eletyn kesän jälkeen osannut tavoittaa. Se tekee kaikesta samanaikaisesti lohdullista ja jännittävää.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos kommentistasi Kiintiörakastuja - teit päivästäni juuri kauniimman. Nauti täysin rinnoin elämäsi kesästä. Tapahtukoon kaikkea hyvää.

Kuvaputkessa

Olipa valloittava teksti, taas kerran. Ja voihan rakkaus, se pieni (tai iso) lepatus ja kutkutus! Yhtäaikaa ihanaa ja pikkuisen kamalaa. Oma kesäni on ollut tasainen, mutta metsästän kenties ensi viikolla työkavereiden lepatustarinoita lounastaoulla.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Laura. Lepatushommat on ihania, omat ja muiden. Ja joskus tasainen meno on vain hyväksi - ei sellaista tunteiden vuoristorataa kestä pieni ihminen aikaansa enempää.

Nanna-237654 (Ei varmistettu)

Vaikka melkein joka päivä Tampereella onkin satanur, pari viikkoa sitten oli tosi aurinkoinen hetki. Siinä sitten Arboretumin puiden katveessa menin naimisiin. Vannon etten unohda sitä hetkeä enkä tätä kesää.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ää, kylmät väreet. Onnea onnea!

kahina (Ei varmistettu)

Oijoi, tunteista kertomisen ajattelu sai aikaan tutun muljahduksen sydämessä. Olin kuvaamassasi tilanteessa helmikuussa - rohkenin ensimmäistä kertaa elämässäni kertoa asian kasvotusten. Vastaus ei ollut se toivomani, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa tottua ajatukseen siitä, että ystävyys kyseisen tyypin kanssa on sekin ihana asia. Aika monta kuukautta se tuntui musertavalle tappiolle, nyt on herännyt uudestaan usko siihen, että jotain vielä parempaa on tulossa. Ehkä se kuuluukin kesän sijasta tulevaan syksyyn :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Minäkin muistan sen jännityksen ja muljahtelun. Raastavaa, ihanaa, kaikkea samaan aikaan.

Olitpa rohkea. Arvostan tapaasi suhtautua asiaan tuolla tavalla. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, joten olkaamme avoimia tulevalle. Kiitos kun kommentoit kahina!

Ekh (Ei varmistettu)

Parhain teksti mitä olen hetkeen lukenut.

Erosin kesän alussa pitkästä suhteesta. Ajattelin että nyt menee kesä jotenkin hukkaan. Että mitään ei tule tapahtumaan kun koko ajan pitää surra mennyttä ja menetettyä. Ja harmaa kesä tästä kaikin puolin tulikin kunnes viime viikonloppuna ihan vahingossa ja yllättäen vietin parhaimman ja riemukkaimman viikonlopun naismuistiin. Oli sitä spontaaniutta ja iloa mitä kesältä aina toivookin, vaikka lämpöasteita taisi parhaimmillaan olla 16. Lauantaina aamun jo valjetessa saattoi jopa tuntua pientä läikehdintää sydänalassa. Juuri sellasta oikeanlaista.

Sunnuntaina kun jo istuttiin autossa ymmärsin yht' äkkiä, että juuri tämän takia kaikki se harmaus oli sen arvoista. Oli valtavan helppo ja helpottunut olo.

Laura T.
Missä olet Laura?

Suuri kiitos Ekh.

Elämä korjaa aina syntyneet lovet. Niiden syvyydestä riippuen se vaan vaatii eri verran aikaa, mutta jotenkin tämä elo on niin joustavaa ja venyvää, että päivät löytävät paikkansa ja uuden järjestyksensä kyllä. Ihanaa kuulla että sinun ilon päiväsi ovat taas koittaneet!

Kalenterikarju (Ei varmistettu) http://rosvot.fi/kalenterikarju

Vau. Sä kirjoitat kyllä aivan todella järjettömän hyvin. Täytyy myöntää, etten ole tänne blogiisi ennen eksynytkään, mutta nyt huomaan, että olen lukenut jo useamman postauksen. Toivottavasti sun kirjoitusopinnot natsaa, koska sulla on kyllä lahjoja ja olisi ikävää, jos ne menisivät hukkaan! Ja merkityksellinen kesä – eikös sitä odota joka kesä? Just niitä outoja iltoja, seikkailuja, jolloin kaikki vain putoavat kohdilleen?

Laura T.
Missä olet Laura?

Karjusein, ihanaa että tulit bloginkin puolelle. Suuri kiitos sanoistasi, lämmittävät.

Kai sitä jollain tasolla odottelee merkityksellisiä kesiä toistensa perään, vaikka ajatuksenahan se on hullunkurinen. Kuinka kaikki onni, mystiikka ja sattumusten onnenrivit voisivatkaan osua aina välille touko-elokuu? Mutta niin sitä vain tuppaa ajattelemaan.

Mutta ENIVEISSELIS kiva kun kommentoit!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.