Kirppislöytöjen aatelia: mustat espanjoolit

Missä olet Laura?

 

 

 

Kesäiseltä Oulun reissultani mukaani tarttui mieleenpainuvia keskusteluja, järvimaisemia, ja muistoja helteisistä öistä. Ja nämä saapikkaat.

Ollessani lukiossa, keskustaan avattiin kenkäliike, josta sai aina kaksi paria yksien hinnalla. Abivuoteen mennessä omistin samanmoisia bulkkikorkkareita neljät tai viidet. Ei kiinnostaneet pitkän tähtäimen sijoitukset ei. Sen sijaan kiinnosti tuubitopit ja smirnoff ice.

Kun näin nämä kengät kirpputorilla, jokin sisälläni liikahti. Kävelin ensin ohi, mutta palasin pöytään. Ne muistuttavat muotokieleltään lukioaikojen kopsuttimia pitkine kärkineen ja puolipohjemittoineen. Erona entiseen on astetta jykevämpi korko ja järkevämpi käyttäjä. Pohjassakin lukee Chinan sijasta Spain.

Vitosella irtosi tämä nahkainen parivaljakko. Joku Oulussa haluaa ilmeisesti karistaa kannoiltaan loputkin muistot abiristeilyistä ja ruotsin kuunteluista. Lupaan tehdä kengille kunniaa, ja olla yhdistämättä niitä lantiofarkkuihin ja liian lyhyeen huppariin.

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa noista ajoista. On kuitenkin asia, jota en ole näidenkään vuosien varrella saanut selvitettyä: kutsuako saappaiksi vaiko nilkkureiksi. Toinen lukiovuosien jättämä kysymysmerkki on Boten Anna. Mutta ei mennä siihen nyt.

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Monas (Ei varmistettu)

Oh sweet memories!
Kivat on saapikkaat! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Lukioaika oli kyllä hienoa aikaa ihmisen elämässä. Kauan eläköön kahvikone ja ala-aulan kitara!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.