Koska keskustelemme

Missä olet Laura?

 

 

 

Viime viikot ovat olleet Lily-historiani kutkuttavimpia. Olen hikoillut, jännittänyt ja odottanut. Nyökytellyt ja antanut aplodeja, seuraavassa hetkessä kiroillut ja jäänyt sanattomaksi. Kyseenalaistanut näkemyksiä - omiani ja toisten. Olen painanut äf vitosta tuhat kertaa ja nähnyt kuinka paljon aivokapasiteettia kaikkien huulipunien, lenkkareiden ja asujen seasta löytyy. Nyt painotan sanoja seasta ja sisältä, en sivusta tai ulkopuolelta.

Nämä viikot ovat todistaneet sen, minkä takia alunperin pesin Lilyyn. Me keskustelemme. Paljettitopeista, kuolemasta ja 6+6+6:sesta. BB-voiteista, masennuksesta ja maahanmuuttokriittisyydestä. Kuluttamisesta, kurahousuista ja feminismistä.

Keskusteluiden seuraaminen ei ole ollut pelkästään viihdyttävää; aika ajoin kommenttien läpikäyminen on ollut ihan helvetillistä seurattavaa. Ja juuri siksi haluan tänään lausua kiitokseni.

Ihmiset eivät hakeudu paikkoihin joissa heidän ainutlaatuiset ajatuksensa ovat lähtökohtaisesti jyrkän kritiikin kohteena. Oli kyse sitten politiikasta, ruokavaliosta tai kulutustavoista, on kivempaa painaa peukkua ja olla samaa mieltä. On kivempaa olla oikeassa kuin väärässä. Kertakäyttömuodin suurkuluttaja ei mitä todennäköisimmin hakeudu kulutuskriittisille keskustelupalstoille, sateenkaariavioliittoja vastustavan kirjanmerkeistä tuskin löytyy seta.fi.

 

Kun viime marraskuussa julkaisin kuvan Alexander Wangin kamppispaidan huikean nopeasta hypystä UFF:in rekille, sain kommentin:

 

''On mun mielestä myös kyseenalaista kirjottaa blogia ja saada palkkansa paikasta joka on täynnä mm. halpaketjujen, kertakäyttömuodin mainontaa..''

 

Niin kuin keskustelussa seuraavaksi sanottiin: kritiikki sopii ja kuuluu juuri sinne missä mainostuskin on. Sama pätee kaikkeen siihen polttavaan ja pistelevään keskusteluun mitä täällä käymme. Mikään asia ei muutu jos emme kohtaa - eikä se välttämättä heti muutukaan vaikka kohtaammekin. Mutta kohdattava meidän on silti. Se, että elämme nopeatempoisessa maailmassa, ei muuta sitä faktaa että jotkin asiat pysyttelevät hitaina (kuten nyt esimerkiksi muutokset politiikassa). Ja juuri siksi meidän on käytävä keskustelua, väiteltävä ja oltava eri mieltä. Ja parhaimmassa tapauksessa keskusteluun ajautuu juuri näin: pyytämättä ja yllättäen. Muotilehden blogiportaalissa.

Muoti ja kauneus eivät sulje pois politiikkaa tai ihmisoikeuksia, eikä naisvaltaisuus ei tee mistään lähtökohtaisesti hömppää.

 

Mikäli suomalaisen muotilehden blogiportaali saa minut miettimään päivät pääksytysten feminismiä ja polttavaa politiikkaa, tiedän valinneeni paikkani oikein.

 

Siksi Lily.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Hah, ihan sama!! 

Viime viikkoina on ollut hyvä (ja turhauttava, raivostuttava, naurattava, koskettava ja älykäs) meno. Saattaa toki myös johtua siitä että pitkästä pitkästä aikaa olen ollut koneella enemmän kuin kolme tuntia päivässä, mutta silti. Just hyvä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Minä taas olen ollut koneella enemmän juuri siksi että keskustelu on ollut niin koukuttavaa.

Tästä mää tykkään.

Helmi K
sivulauseita

Niin minäkin ehdottomasti. Mutta aikaa on myös täällä saarella ollut aikas paljon enemmän kuin noin muuten.

(Ja minäkin tykkään, vaikka nyt pääni meinaa kyllä räjähtää eräästä äänestys-postauksesta.)

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi saarielämä. Mahtaa olla aikamoista. Tekstisi ovat olleet niin koskettavia lähipäivinä. Meikä on painellut sydämiä jokaiseen (niin kuin myös kommentteihisi äänestys-keskustelussa.)

Mulla on aivot täynnä räkää, mutta niin paljon olisi mitä lukea. Hallin Identiteetti pitäis saada torstaiksi taputeltua, sitten olisi näitä kuumia politiikkakeskusteluita ja kaikkee. ELÄMÄNI ON RANKKAA KUN ON LIIKAA MITÄ LUKEA.

Helmi K
sivulauseita

On, aikamoista. Ihanaa. Ja kiitos, koti-ikävä on oikein hyvä luovuuden ruokkija :)

Ja vitsi, Hall, "yhteneväisyyksiä erossa", tulee ihan opiskeluaika mieleen!

Laura T.
Missä olet Laura?

Joo. En tiedä onko se tämä ikä vai mikä, mutta aukeaa koko teos ihan uudella tavalla kuin fuksivuonna. Onneksi palasin sen ääreen.

ikkiam
LUOMA

Asiaa!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos!

Vivi
Elämäni palasia

Kiteytit tän sekamelskan mun päässä! Kouluhommat on kärsineet ja pahasti, semmoinen meno täällä on viime päivinä ollut.

Painoin vihdoin seuraa-nappia, sun tekstit vain paranee paranemistaan :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Vivi. Joo, millään ei nyt malttaisi istua kirjan ääressä, vaikka sekin on hirmu mielenkiintoinen. Annettakoon tämä anteeksi - parhaillaan käytävä keskustelu on meinaan oikeasti tärkeää.

Ja niin, tervetuloa matkaan mukaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei täältä taaas! Siis taas. Tuntuu, että koko ajan ja jatkuvasti on joku asia sanottavana.

Luin tänään blogiasi muutaman tunnin yhteen pötköön. Kaikki jutut läpi alkuun asti. Ja mitä löysin! Wau! Laura wau! Sinähän olet samana vuonna syntynyt kuin minä, olen tässä kuvitellut sinut vanhemmaksi. Miksiköhän edes? Ehkä siksi, että tykkään pitää itseäni junnuna ja junnut saa kasvuvoimaa vanhempien viisauksista.

Sitten haluaisin vielä kysyä, että mikä se olikaan se laulu, jonka mukaan nimesit blogisi?

Tällä kertaa ei nyt muuta.

-seglen

Laura T.
Missä olet Laura?

Seglen! Minä taas puolestani olen ajatellut sinun olevan minua rutkasti vanhempi. (Kuinka outoa että ajattelemme näin samalla tavalla, olemmeko ehkä............siskoksia?) Ja jos olet samana vuonna syntynyt, olet todennäköisesti vanhempi, sillä olen joulukuun lapsia = ikuisesti ikäisissäni junnu siis. Voit ehkä kuvitella millaista oli elää lapsena, kun synnyinvuoden suosituin tytön nimi oli Laura. Ikuisesti pikku-Laura.

Laulu on iki-ihana Scandinavian Music Groupin Missä olet Laila. Kyseistä soittoryhmää suosittelen estoitta kaikille. Lyriikat on kultaa, äänet on kultaa.

 

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa Laura! Olemme kanssasi täysin samaa mieltä.

Tämän kirjoituksen kätkemme sydämiime! <3

tanjatanja
Ei Beigeä

Joo täällä on kyllä hyvä meininki! Tänään erityisesti Natan ja Emmin kommenttiboksit ovat ilahduttaneet ja vähän ärsyttäneet mutta kumminkin saaneet ajattelemaan. (JA käyttämään vaalikonetta). Ja teikäläisen kirjoituksethan on silkkaa timanttia.

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep, tänään on puhuttu politiikkaa ja sekös on vallan hienoa. Keskustelu jatkunee kuumana vielä päivän pari, mielenkiintoista!

Kiitos sanoistasi, tuli hyvä mieli!

Nata - White Trash Disease

samaa mieltä laura!

Nata - White Trash Disease

+ tähän on hyvä lopettaa neljän tunnin kommentteihin vastaamisprojekti. tuli hyvä fiilis! kiitos!

Laura T.
Missä olet Laura?

Just näin, pidetään keskustelua yllä Nata!

Räyhälä
Räyhälä

Suoraan sanottuna olen jopa vähän yllättynyt siitä, miten hyviä blogeja ja fiksuja kommentteja Lilystä löytyy. Kun tulin tänne, mielikuvani oli aika toisenlainen. (En tosin ollut tutustunutkaan kovin moneen blogiin täällä, ja vedin johtopäätökseni kovin hätäisesti esim. Trendi-lehden perusteella. Muotilehdet ei vaan tunnu omalta jutulta.) 

Olen samaa mieltä siitä, että keskustelu on parasta, ja sen tulisi pysyä jatkossakin yllä. Miinuspuolena tietysti se, että täällä istuksiminen syö työaikaa ja aiheuttaa jonkinasteista niskajumia... :) Seuraavaksi voisin tutustua tähänkin blogiin tarkemmin, eli eiköhän tässä aleta olla jo jonkinasteisessa Lily-koukussa!

Laura T.
Missä olet Laura?

Täällä on ihan hirmuisen paljon hyvää luettavaa ja taitavaa tekstiä. Hyvä että yllätti positiivisesti!

Hah, mulla on ollut niskat totaalisen jumissa viimeisen viikon - I wonder why. Nyt menen tekemään muita töitä, lupaan.

Mutta sitä ennen sanon että löysinpä minäkin blogisi pari päivää sitten ja sinne viimeksi tänään kävin sydämen plompsauttamassa. Tykkään.

 

Pau
P.S C'est moi!

Hei sori, oon vähän jäljessä tähän postaukseen kommentoinnin kanssa! Tykkäilin kyllä heti, kun tämä postaus pamahti etusivulle ja ajattelin kommentointia, mutta sitten se jäi. Tuli jotain muka tärkeämpää tai mieli karkasi muualle. Niin kuin sillä on välillä tapana.

Mutta samaa mieltä ollaan. Blogini on vielä kovin uusi, mutta olen positiivisesti yllättynyt miten hyvä meininki täällä on ja miten paljon keskusteluja täällä syntyy. Olin jotenkin ajatellut, että Lily on enemmänkin ulkopuolisten ihmisten leikkikenttä, ja bloggaajat täällä toisistaan aika kaukana ja erillisinä. Mutta tässähän on selvinnyt, että kivasti täällä kaikki nimenomaan keskustelevat.

Toki mielipiteet eriävät, seuraa hermoiluja ja kaikki eivät ole samanlaisia. Mutta mitä siitä tulisikaan, jos kaikki olisivat samanlaisia?

Olen ehkä tainnut sen sanoakin, mutta blogisi on mahtava ja kirjoitat hyvin ja tekstisi herättävät ajatuksia. Haluaisin enemmänkin vielä nähdä Lilyssä esillä juuri kirjoittajia, jotka kirjoittavat hyvin, syvällisemmin, persoonallisesti ja asioista, jotka eivät ole vain pinnallisia. 

Mutta onneksi täällä on jo niitä ja olen ainakin osan jo löytänyt.

Laura T.
Missä olet Laura?

Just hyvä kun kommentoit Pau, kiitos siitä sulle!

Lily on just siksi hyvä paikka, että täällä voi heittäytyä keskusteluun pienissä tai isoissa blogeissa, ja keskenään kaikki jutskailee. On täysin kiinni bloggaajasta, kuinka paljon keskusteluita seuraa ja niihin osallistuu. Itse koen asian niin, että jos niin kovin moni jaksaa tulla blogiini kommentoimaan ja sydämiä jakelemaan, on itse pyrittävä samaan. Lily on onnistunut hyvin sellaisen ilmapiirin luomisessa, jossa kommentointi on tehty helpoksi eikä kynnys siihen ole korkealla. Ei, vaikka oltaisiinkin eri mieltä. Vastuu on kuitenkin aina näppäimistön naputtelijalla, niin hyvässä kuin pahassakin!

Olen suuresti kiitollinen ja onnellinen kuullessani että pystyn herättämään ajatuksia. Se on kirjoittajalle suuri kunnia, ehkä juuri se suurin. Kiitos siis kauniista sanoistasi.

Juudit
Ihmisen kokoinen

"Olen hikoillut, jännittänyt ja odottanut. Nyökytellyt ja antanut aplodeja, seuraavassa hetkessä kiroillut ja jäänyt sanattomaksi. "

You so know how I feel. Kiitos tästä sanoituksesta!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos sulle Juudit! Ps. Vitsi jos olisin älynnyt käyttää sykemittaria koko viikon - käyrät olisivat mielenkiintoista nähtävää.

Suhteessa

Mäkin ylitin itseni ja kirjoitin työpaikkakiusaamisesta, vaikka se ei tuon mun palstan "genreen" kuulu sitten yhtään. Toivomaani keskustelua ei tullut, mut 1. uskalsin ja 2. sain mietittyä itselleni asiaa paremmin ja aloitin työnhaun :)

Mäkin oon nauttinut siitä et vihdoinkin täällä Lilyssä (tai taas) puhutaan oikeista asioista..

Laura T.
Missä olet Laura?

Siis. Tää sun tekstihän on aivan timanttikamaa hei! Kiitos että kerroit siitä!

KIRJOITETAAN KAIKKI KAIKESTA!!!

Laura T.
Missä olet Laura?

Ps. Luin tekstin niin haukaten läpi etten tajunnut ensiksi edes molskauttaa sille sydäntä. Tämä asia on nyt korjattu.

Suhteessa

Kiitän! P.S. tänään työhaastatteluun.

Laura T.
Missä olet Laura?

Wohoo! Toivottavasti meni hyvin!

Suhteessa

Noo, ei ollut ihan timanttia ne mun haastatteluvastaukset. Mut ehkä toi oli hyvä harjoituskerta tulevaisuutta varten. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Just näin, oikea asenne!

Emilia M

Kiitos tästä Laura! Olen ehdottomasti samaa mieltä. Nyt en muualla kaikkeni antaneena pysty enempään!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos ja ole hyvä Emilia! Mua aivastuttaa ja mun käsi on puutunut, joten tiedän tunteen! Kiitos kun kuitenkin jaksoit kommentoida! Menen nyt sänkyyn lukemaan oikeaa, paperista kirjaa -jotain tolkkua tähän somehommaan ny.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.