Kotona

Missä olet Laura?

 

 

 

 

 

 

 

  • Vanhempani löysivät mökkisaunan välikatolta vanhan Jaffa-laatikon, ja tuumivat tyttärensä ilahtuvan siitä. Jo vain. Tuplalaatikko toimittaa yöpöydän ja minikirjahyllyn virkaa, ja varsin mallikkaasti toimittaakin.

 

  • Pidin siivouspäivän, ja nostelin irtaimiston lattialle pölynpyyhkinnän ajaksi. Tauolla keitin kahvia, söin vesimelonia ja soitin mummolle.

 

  • Löysin kirpputorilta kesän värisen kukkaruukun. Seuraavana päivänä kävelin ruukku laukussani kukkakauppaan, ja ilmoitin palmunostoaikeistani. Olin tiiraillut varsin rehvakasta yksilöä näyteikkunassa, mutta se maksoi 95 euroa. Siispä ostin kympillä vuoripalmun. Kaupan rouva lupaili, että syksyn tullen pieni palmuni on jo valtava. Hyvä.

 

Kotini muodostuu pienistä asioista, hetkistä ja esineistä. En ole koskaan ollut järin johdonmukainen suurten linjojen piirtelijä; keskityn lähinnä näpertämiseen. Värikartat ja valaisinratkaisut? Ei kiitos. Keskityn ennemmin sohvatyynyihin ja kynttilöihin. Mattokaupoilla ostan maton, joka näyttää hyvältä, enkä suo ajatustakaan sille, mahtaako se riidellä eteislattian sävyn kanssa.

Viime talvena etsin kuumeisesti sulavalinjaista, tummanruskeaa, kahden istuttavaa nahkasohvaa. En ole eläessäni metsästänyt mitään esinettä yhtä suurella intensiteetillä. Selasin toria, kyselin perään, myöhästyin aina kymmenen minuuttia, ja joku ehti ensin. Lopulta päädyin ostamaan vaalean, kolmen istuttavan tekstiilisohvan. Niin se käy.

 

Laura

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.