Kuurot

Missä olet Laura?

 

 

Suomen maanis-depressiivinen kesä pitää kaupunkilaiset varpaillaan.

Kirkkaan keskiviikon valo heittäytyy kaupungin ylle koko leveydeltä, ikkunalasit heijastavat tiiliseinille paahteisia kuvioita. Hetken aikaa kaikki on kuin missä tahansa lomaromanssista kertovassa pienen budjetin elokuvassa. Niskaa lämmittää, on jano.

Ja yhtäkkiä, keskeltä kirkkautta tippuu pisara. Kaksi. Viisisataa. Pian koko katunäkymä peittyy vedenharmaaseen helmiverhoon, ja minuutissa kaikki edes kaukaisesti katoksiksi laskettavat täyttyvät kuuron yllättämistä. Pitää olla lähekkäin että kaikki mahtuvat, eivätkä kaikki mahdu siltikään. Tuolileikki tuntemattomien kanssa.

Eikä kenelläkään tietenkään ole mukana sateenvarjoa. Aurinko paistaa ja katu tulvii.

Hetkeksi koko kadun liike pysähtyy, kaikki seisovat hiljaa ja hyväntuulisina muiden odottelijoiden joukossa. Vaihdetaan hymyjä, pyöritellään silmiä, moni nauraa. Joku sytyttää tupakan ja yksi juo aamupäivän kunniaksi kaljaa.

Vettä tulee - on kuin joku kaataisi keskuskadulle ämpärillisen toisensa jälkeen. Menee minuutti, menee toinen. Ihmiset tähyilevät uteliaina taivaalle. Pilvipeitto repeilee jo, kohta paistaa taas. Vielä yksi minuutti. Joku uhkarohkea päättää jo jatkaa matkaa (kastuu heti), muut jäävät vielä sijoilleen. Minuutin päästä tihku heltiää ohueksi, ja yksi kerrallaan sateen yhdistämä porukka vaihtaa viimeiset hiljaiset hymyt ja hajaantuu sitten omille teilleen.

Ensi kertaan.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

nansk

Suomen kesä on kaikessa omituisuudessaan ihana. Se, että milloin tahansa saattaa taivas revetä ja kastella kaiken, tuo vähän jännitystä elämään - ja kesä sentään kuivaa minkä kastelee! (...sanoo hän flunssaisena sairasvuoteelta käytettyjen nessujen vuoren takaa)

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin on. Rakastan lämmintä kesäsadetta ja tihkuisia päiviä. Silloin kaikki rauhoittuu vähän.

Ja hei! Silkkipaidat on tästäkin syystä täydellisiä kesään; kuivuvat kuuron jälkeen vartissa. Täydellistä. Tsemppiä flunssapesään!

Oranssinen

Mmmm...kesäsade...mmm...

Ilahdutin eilen asentajia ryntäämällä yläkerran toimistostani hallin halki pihalle tanssimaan vuosisadan sadekuuron alle. Meinasivat tilata minulle pii-paa-auton.

Maailman ihanin sadebiisi:

Laura T.
Missä olet Laura?

Eikä! Ihanaa!

Naislaif
Naislaif

Vietimme juuri bonuslasteni kanssa kesäsateisen kävelyn.
Yhdessä kolmistaan, ensimmäisen kerran. Sade oli hauskaa, emme väistellet pisaraakaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ooh, kutkuttavaa; uudet alut ja virvoittavat sateet.

Karuselli

Upee teksti. Hieno kerronta. Mykistyin!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos ihana! Just tänään mietin sua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.