Lähtölaskenta

Missä olet Laura?

 

 

 

Tämä joulu oli erilainen kuin muut joulut - ainahan ne ovat. Kuu loimotti häpeilemättä ikkunasta sisään, hopeoi yksiön seinät keskellä yötä. Yritti kai matkia kadonnutta kanssasisartaan.

Tuuli herätti ja pakotti katsomaan ympärilleen. Ja niin minä olen katsonut; tyhjentänyt hyllyjä, punninnut tarvetta ja hivellyt pintoihin hyväntahtoisia hyvästejä. Katsonut tarkemmin hissin hilseileviä seiniä, yrittänyt painaa muistiin miltä nämä ovet kuulostavat kun ne suljetaan. Miltä rappukäytävä näyttää syvyyssuunnassa, kuinka monta askelta on keittiöstä sänkyyn.

Pesutuvan ilmoitustaululla lukee että yksi vuoro on yksi tunti. Sen alle on kirjoitettu: ''Aika on avaruudessa tuntematon.''

Minä olen rakastanut tätä taloa ja sen kutsumatonta ulkokuorta. Se on tarjonnut neljäkymmentä vuotta väliaikaisuutta, jokaiselle tarpeen mukaan. Ensimmäiset kantoivat sisään vinyylit - viimeisenä lähtevä sulkee läppärin kannen ja sammuttaa valot perässään.

Luulin etten olisi koskaan valmis lähtemään - tätä taloa en toiste jättäisi. Vaikka tiesinhän minä, että pakkokin olisi. Ja pakkona minä nimenomaan ajattelin, että sen kohtaisin. Vaan varmuus kasvoi ihon alla hiljalleen ja ääntä pitämättä - lähdöntuntu. Laskennassa joka toinen luku on vaalean haikea.

Nämä karnevaalikeksin väriset kerrokset jatkavat pian elämäänsä vain valokuvissa ja kertomuksissa. Ja minä aion kertoa kaksituhattaluvun kesistä järven rannassa, lokkien muodostamista katkoviivoista taivaalla, ja siitä erikoisesta joulusta jona maisema oli maaliskuisen vihreä. Sinä aatonaattona pesin neljä koneellista pyykkiä. Jouluaattona söin kaksi lautasellista puuroa ja irtisanoin vuokrasopimukseni.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Ihana, rauhoittava teksti. Suloista matkaa uuteen.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Helmi.

SC (Ei varmistettu)

Täällä tehdään samaa surutyötä, sopimuskin irtisanottiin melkein päivälleen yhtä aikaa. Olispa vaan helppoa jos ei kiintyisi taloihin ja asuntoihin ja voisi vaan pakata tavarat kassiin ja lähteä...

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen muuttanut myös niin, ettei ikävä ole jäänyt. Toisaalta tällainen ajan kanssa tehtävä luopuminen tuntuu hyvältä ja oikealtakin. Ja tulevaa odotan ajatuksen tasolla jo vähintään yhtä paljon.

mmiu (Ei varmistettu)

Joko tiedät, koska ne talot puretaan? Sieltä poismuuttaminen oli mun haikein muutto - asuttiinhan siellä ensimmäistä kertaa ihan oikeasti virallisesti yhdessä poikaystävän kanssa, eteisessä mua kerran kotiin tullessani kosittin ja avioparinakin ehdittiin siinä kodissa (jotkut paikathan ovat olleet vain kämppiä) asua vielä pari vuotta.

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi mikä ihana tarina!

Tarkkaa aikataulua ei ole ilmoitettu - en tiedä tietääkö sitä edelleenkään kukaan. Aikaisintaan aloittavat tulevana vuonna, mutta parempi lähteä hyvissä ajoin pois alta ettei tule kiire ja paniikki.

Haikeaksi vetää - ylivoimaisesti haikein muutto tähän mennessä. Vaan tulevaisuus näyttää varsin ihanalta sekin, saunoineen ja astianpesukoneineen (!).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.