Liukuvat tauot...ja tiskit

Missä olet Laura?

 

 

 

Minulla on tapa tiskata vuoroissa, itse asiassa kahdessa vuorossa. On isot ja iisit sekä minimaaliset ja mahdottomat. Nimistä voinee päätellä, että saatan jollain tiedostamattomalla tasolla alitajunnassani ohuesti suosia vuoroista toista.

Aloitan aina helpoista (niinhän kaikki läksygurutkin käskevät tekemään): lautaset, juomalasit, kulhot ja kahvikupit. Hyvin pyyhkii! Ah, helposti vaahtoutuvaa sitruunatiskiainetta, isoja linjoja ja ronskeja vetoja astioiden pinnoilla. Ja kun jäljellä on tarkkuutta vaativat teesihdit, pikkulusikat, kuorimaveitset ja muut tilpehöörit, luovutan.

Sitten yleensä keitän kahvit.

Ja kun mutteripannu on sihissyt, kaadan juoman pieneen kuppiin ja kurvaan hyvin ansaitulle kahvitauolle sohvanmutkaan ikkunan eteen taputtelemaan itseäni olalle. Ja sitten alan lukea. Tai kirjoittaa.

Kun kotiin saapunut toinen työläinen kävelee keittiöön muutamaa tuntia myöhemmin, kaikuu köökistä tuttu lause: ''Olet sitten ''tiskannut''...''.

 

 

 

Liukuvat työajat. (Ja tauot.)

Kolme askelta helpompaan arkeen: valitse, välttele ja vaikene.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

WandaP (Ei varmistettu)

Mä kans inhoan ruokailuvälineiden ja muiden pienten tilpehöörihärpäkkeiden tiskaamista. Iiiiinhoan. Mä sijoitan ne aina juomalasien ja lautasten väliin, jotta saan motivoitua itseni tiskaamaan loppuun asti (ja koska meidän kotitalouskirjassa koulussa niin neuvottiin). Silleen hampurilaismalliin. Lautaset on mun suosikkivaihe.

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei mahtava motivaatiovinkki tuo kerrostaminen, kiitos!

Ja lautaset on todellakin paras vaihe (paitsi jos niihin on kuivunut kiinni esim pastat...).

avokado (Ei varmistettu)

Mä sain poikaystävältä tänä kesänä synttärilahjaksi lupauksen, että hän tiskaa meidän tiskit seuraavan 60 vuoden ajan. Asutaan tosin vielä puolisen vuotta eri maissa joten joudun yleensä tiskaamaan itse, mutta onneksi mulla on vain muutama astia etten pääse kerryttämään tiskivuorta. (Tiskivuoren selätys vaatii jo sopivaa musiikkia, ja mielentilan.)

Nuumi (Ei varmistettu)

Vautsi, mikä synttärilahja!!

Laura T.
Missä olet Laura?

Sulla on ihana poikaystävä, pidä hänestä kiinni. Ihan vain koska: k u u s i k y m m e n t ä vuotta.

tanjatanja
Ei Beigeä

Eissaatana kuulutko sinä samaan jengiin kuin poikaystäväni ja jätät tuon tiskiharjan tuonne altaaseen lillumaan etkä roikkumaan siihen altaan päälle?

 

Mie ootin sulta enemmän.

Laura T.
Missä olet Laura?

No haluaisin tässä nyt hieman puolustella että useimmiten harja on joko tiskialtaan vieressä oikealla puolella (tästä puolisoni jaksaa muistutella koska on itse vasuri) TAI ROIKKUMASSA OIKEAOPPISESTI.

Mutta hei, virheitä sattuu. Olen vain ihminen!

miima (Ei varmistettu)

Mulla toi menee ehdottomasti niin, että ensin tiskataan pienet ja pikaiset, jonka jälkeen kerätään raivoa ja rohkeutta kohdata ne isot ja inhottavat. Tiskaaminen, hyi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.