Lomasää

Missä olet Laura?

 

 

 

Olen rakastanut kesäsadetta siitä asti kun voin muistaa. Lapsena keräsimme äkkiä viltit ja pyyhkeet pyörien ritseille ja lähdimme polkemaan, kun ukkosrintama lähestyi järven takaa. Mikäli jyrinää ei kuulunut, uimme sateessa ja kävimme uimamajan pukuhuoneessa syömässä eväitä. Karkkipussin irtosokeri suli märkiin sormiin kiinni, hiukset kihartuivat, eivätkä pyyhkeet ehtineet päivien aikana kuivua.

En ole koskaan kuulunut sateenvihaajiin. Parikymppisenä pilkun jälkeen kävelin kotipysäkiltä kotiin korkkarit kädessä ja annoin yötihkun kastella. (Annan edelleen, sillä olen hukannut sateenvarjon jonka ostin syksyllä.)

Kun kesäisellä sääkartalla näkyy tippa tai kaksi, vedän surutta jalkaani avonaiset kengät. Ilman lämpimiä pisaroita ja hiekan hiomia jalkapohjia ei ole kesää - sade kuuluu osaksi täydellistä kesäkokemusta.

Ja mitä sateeseen tulee, sitä tämä kesä on toden totta tarjoillut. En pistä ollenkaan pahakseni. Antaa tulla.

 

 

 

 

Olen lomalla. Siinä missä porukka stressaa vapaaviikkojensa auringottomuutta selaillen passiivis-aggressiivisesti äkkilähtöjä ja loma-asuntojen hintoja, meikäläinen avaa ikkunan ja asettuu paraatipaikalle katselemaan Suomen suvea. Luen kirjoja puoleenväliin, keittelen kahvia ja kuuntelen kuinka sade vaihtaa tempoa. Katselen myös ikkunaan lässähtänytta lokinripulia, joka ilmestyi suoraan sohvalta näkyvään maisemaan kaksi päivää sitten. Ehdin jo toivoa kesäisen kaatosateen vievän sen mukanaan, mutta ei sekään kaikkeen pysty.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Ajattelin ihan samaa eilen. Ja tänään. 

Tänä vuonna nautin siitä myös koska mulla on ekaa kertaa elämässäni oikea, ihana sadetakki. Ja kun vähän sataa ja on silti vähän lämmin on se musta niin kesä.

Enkä millään jaksais sitä jatkuvaa analyysiä sitä mikä sää on huomenna, ens viikolla, koska tulee helle, paistaako heinäkuun tokalla viikolla ja missä. Koska sen näkee sitten, sinä aamuna, katsomalla ulos ikkunasta. Jos se siis ei ole kakan peitossa.

Niinpä! En jaksa tätä " iltasanomat sanoo että huomisen sää..." Miks pitää stressata jotain niin hallitsematonta kun säätä. Itekin tykkään sateesta, ehkä se sitten vaikuttaa :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep. Stressaaminen kontrolloimattomista asioista on todella raskasta ja kaiken lisäksi tehotonta. Siis kun kyse on lomailusta.

En ole koskaan (kai) omistanut ulkolämpömittaria. Ja jos tuntemattomien kanssa on puhuttava säästä, kysyn usein heiltä mitä on luvattu. Koska minä en tiedä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ps. Kakkapäivitys: viisi päivää, ei mitään muutosta. Mietin jo heittäväni ämpärillisen vettä (jotenkin?) ikkunaluukun kautta, mutta se on ehkä turhan hasardia.

kati aviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Helmi tuohon jo kirjoitti mitä olisin kirjoittanut jos olisin ehtinyt ensin.
Olen lopen kyllästynyt kuulemaan säävalitusta ja analyysiä ja voivottelua. En käsitä miten sää VOI vaikuttaa niin paljon monen elämään kun se näyttää vaikuttavan. Tai siis miten sen antaa vaikuttaa niin negatiivisesti.
Olen siis Belgiassa ja täällä sataa myös kröh...aika usein...mutta sen voi ottaa monella tavalla. Eniten täälläkin säästä tuntuvat valittavan suomalaiset.
Tihku on yksi sensuelleimmista (voiko noin sanoa??) tietämistäni asioista! Siis jos sen antaa tihkua hiuksilleen, harteilleen, eikä jarruta tyhmällä varjolla.

Laura T.
Missä olet Laura?

Tihku on juurikin sitä: sensuellia. Ah, kyllä.

Miettikää jos kaikki se sääanalyysi käytettäisiin sairauksien tutkimiseen tai kirjojen lukemiseen!

 

Mia K.
Voi taivas

:)) sade on ihana tekosyy myös hengailla sisällä/kirjastoissa/kauppahalleissa/kaupoissa etc. Mun puolesta myös saa sataa yötä päivää! 

Laura T.
Missä olet Laura?

Kyllä! Se riisuu sellaisen alitajuisen pakon tehdä tai mennä. Kun voi vaan olla.

Ihmisroskanen (Ei varmistettu) http://ihmisroskanen.blogspot.fi/

Mä en ole sydämeltäni ulkoilija, joten useinkaan ei ole mitään syytä katsella säätiedotuksia, tai pohtia väistämättömiä olosuhteita. Hetkittäin suunnitelmien peruuntuminen saattaa ärsyttää, mutta ei sen enempää. Kunnon hellejakso olisi upeaa – tykkään kuumasta, mutta lomaan kuuluva vapaus on olemassa, oli kesäsää mikä tahansa. Se on tärkein.

Laura T.
Missä olet Laura?

Vapaus on tärkeintä (siitä lisää myöhemmin).

Tottakai jos suunnitelmat on oikeasti kiinni säästä, homma on ihan eri. Tapahtumien järjestäjät ja maanviljelijät ovat varmaan näkökulmaltaan astetta huolestuneempia tämän kesän sääkehityksestä kuin tämä yksi huoleton Tähkävuori.

 

Maijha (Ei varmistettu) http://himlahimla.blogspot.se/

Oi kyllä, (kesä)sade! Ihan parasta. <3

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin on!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.