Mä kuuntelen tangoo

Missä olet Laura?

 

 

Kesieni erottamaton osa on tietysti asiaankuuluva kesämusiikki. Vuosien varrella soittolistoiltani on löytynyt niin kesäkumibiisejä kuin muutakin pyllynpyöritysgenreen kuuluvaa, mutta yksi kappale on vuodesta toiseen ylitse muiden; biisi, joka polttelee toukokuun alusta aina intiaanikesien loppuviikoille saakka. Se ei kerro pyllyistä eikä lohduttele vielä jäljellä olevan kesän määrästä - itse asiassa en tähän päivään saakka tiennyt mistä kyseinen kappale kertoo.

Se on tangoa. Tai jotain sellaista. Joka tapauksessa siinä on taianomainen tenho ja kohtalokas naislaulaja. Ja harmonikka. Kappale on Gotan Projectin Diferente. Tätä laulua olen kuunnellut helteisen kaupungin illassa vastarakastuneena ja juuri eronneena, yksin ja yhdessä, viinillä ja ilman.

 

 

 

Kappaleen intensiivinen tempo tuo mieleen tulipunaiset korvantauskukkaset, lomaseksin ja tupakoivan Penélope Cruzin, ja olenkin ollut sataprosenttisen vakuuttunut että sen sanat kertovat - mistäs muustakaan kuin - intohimoisesta rakkaudesta. (Trio on ranskalainen mutta kappaleet lauletaan espanjaksi - välimerellinen logiikka, aah!) Näihin päiviin saakka olen ollut täysin varma, että pehmeästi lausutut th-äänteet kertovat sitä samaa, vaatteet päältä repivää rakkaustarinaa jota Citymarketin kassanvieruspokkarit kansikuvista päätellen kertovat.

Tänään, noin seitsemän vuoden kuuntelun jälkeen päädyin googlaamaan sanat.

Ei kristallisia tuhkakuppeja. Ei ryppyisiä lakanoita. Ei hotellihuoneen kattoon verkkaalleen kohoavia savurenkaita tai marmorilattioille kaatuneita viinilaseja.

Se on maailmanparannuslaulu.

Laulu kertoo universaalista rakkaudesta. Veljeydestä. Suunnan muutoksesta. Kaikesta mistä nyt keskiverto euroviisukappale voisi kertoa. Maailmankaikkeuden seksikkäimpänä pitämäni kappale onkin kantaa ottava tango kansakunnan pelastavasta profetiasta.

 

Hetki menee sulatellessa.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.