Määrittele citylenkkari

Missä olet Laura?

 

 

Vuosia sitten ensimmäisellä Lontoon vierailullani opin heti kättelyssä pari asiaa:

 

1. Riemunkirjavana risteilevä metrokartta on itseasiassa yllättävän helppolukuinen.

2. Lontoossa iso kahvi on todella  i s o.

Ja.

3. Mikäli lontoolaisia on uskominen (ja aika usein on, ainakin mitä muotiasioihin tulee), trenssi + lenkkari -yhdistelmä toimii aina ja kaikissa tilanteissa. Ihan kaikissa. Aina.

 

Jo muinaiset lontoolaiset sen tiesivät: on ok käyttää lenkkareita kynähameen kanssa. Tai ylipäätään minkä tahansa kanssa. Muistan iltapäivisin katselleeni pysäkeillä odottelevia virkaihmisiä; jakkupukuja, skarppeja laukkuja, tweed-takkeja ja kaikkea mahdollista yhdistettynä juoksulenkkareihin.

Eivätkä he minnekään olleet juoksemassa. Minne sitä nyt juoksisi ruokakassien kanssa.

Rakastuin käytännölliseen yhdistelmään heti, mutta jostain syystä lenkkareilla tallustelu tuntui hieman erilaiselta Suomen Tampereen Sorsapuistossa kuin Spitalfields Marketilla. Annoin asian odottaa.

Nyt, vain seitsemän vuotta myöhemmin myös pohjolan kaduilla kävellään lenkkareissa. Eikä missä tahansa juoksutossuissa vaan kaupunkilenkkareissa. (Eli pelkistetään värejä, otetaan turhat pronaatiotuet pois ja rakennetaan uudelle keksinnölle oma erillinen hylly urheiluliikkeen sisäänkäynnin viereen.)

Omani löysin kesällä kirpputorilta. Ovat Eccot, ehtaa mummomallia aina väristä vuosikymmeneen, eikä niillä ole mitään mitään tekemistä neonväreissä kilpaa hehkuvien kaupunki-naikkien kanssa.

 

Kaikki riippuu määrittelystä.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mummolenkkarit forever.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kirjaimellisesti.

ChristinaChaneleon
Chaneleon

Ihanat mummolenkkarit! <3

Laura T.
Missä olet Laura?

Eikö! Natisevat joka askeleella.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.