Marraskuun kuuluu olla

Missä olet Laura?

 

 

 

 

Marraskuu. Puhumme kuin se olisi jokin epätoivottu ja kaikkeudesta irrallinen. Kuitti jota ei tarvitse, valmiiksi raaputettu arpa joka ei voita. Minäkin olen langettanut rumia sanoja kuista yhdennelletoista. Olen kuitenkin muuttanut mieltäni.

Mietin asioita usein luonnon kautta. Niin myös ylle lankeavaa pimeyttä. Onhan sille on oltava jokin selitys.

 

 

''Marraskuussa suurin osa kasveista on lepotilassa ja valmistautumassa talvea varten. Elämä jatkuu maan alla. (..) Monivuotisten kasvien maanalaiset osat jatkavat elämäänsä maan ja lumen alla talvehtien. Lepokausi on niille välttämätön, jotta ne voivat taas vihertää keväällä.''

Aamulehti 10.11.2014

 

Marraskuinen maanantai toi minulle vastauksen. Muistutti että täällä on muitakin kuin me. Muutakin kuin asfalttiin liiskautuvat valokiilat ja rotvalliin pakkautuvat loskakielekkeet. Kun me kiroamme hiekoitussorasta pysähtyviä liukuportaita ja märkiä lahkeita, luonto vetää syvään henkeä ja laittaa hetkeksi silmät kiinni. Aika lohdullista.

 

Ps. Tiesittekö, että hyönteismaailmassa marraskuu ei ole sen enempää kuoleman kuukausi kuin mikään muukaan aika vuodessa? Minä en. Kyllä lukeminen kannattaa.

 

 

Laura

 

 

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.