Matkapäiväkirjat

Missä olet Laura?

 

 

 

 

Olen ollut matkalla. Lensimme Budapestiin.

Kun matkustan uuteen maahan, olen usein aivan helvetin väsynyt. Maisemat on maalattu täysin uusilla sävyillä, ja ympärillä puhutaan kieltä josta en saa selkoa. Olenkin kehittänyt vuosien varrella puolivahingossa mekanismin, jonka avulla uusi paikka aukeaa astetta pehmeämmin kaltaiselleni taivaanrannan maalarille.

Keskity perusasioihin.

Kun bussilipun tilaaminen on jo seikkailu itsessään, ja kotikadun arkkitehtuuri yhtä visuaalista ilotulitusta, voi linnat ja vuorikiipeilyt jättää hyvillä mielin ensi kertaan. Sillä silloin tiedän miten tämä maa toimii. Silloin ehkä jo tiedän miten paikallinen kahvi juodaan, kuinka usein metrot kulkevat, ja missä on paras viini. Sitten pystyn keskittymään hienosäätöön, mikäli haluan.

Siihen asti kävelen ja katselen. Painan pääni lainatyynyyn vaikka kahdeksalta illalla, enkä suo ajatustakaan sille että nyt pitäisi.

Olen viettänyt päiviä kaupungeissa, tietämättä kertaakaan missä päin keskustaa oikeastaan olen. New Yorkissa, Jerusalemissa ja Münchenissa. Vain sillä tavalla pysyn järjissäni, ja näen sopivan pieniä asioita, jotka kokonaisuutena tekevät paikasta juuri sellaisen kuin se on.

Katson karttaa mikäli haluan löytää perille jonnekin. Useimmiten haluan vain kävellä.

 

Laura

 

 

Kommentit

Saapukka (Ei varmistettu)

Eeen kestää.. Miten monta kertaa voi tulla tää "ai Lauralla on tää sama juttu, hyvä, ehkä en ookaan niin epänormaali". Kyllähän nyt nykissä täytyy jaksaa 12h ympäriinsätepastelupäivän jälkeen lähtee vielä bilettämään, vai mitä?! Nooot. Ja sitäpaitsi perusjutut on parhaita! T. Saapukka
Ps. Jokasyksyinen kreikka-ikävä on alkanut!!

Laura T.
Missä olet Laura?

Perushommat kuntoon ja mietitään sitten. Ja sitten voi tarkoittaa esim. kolmannella reissukerralla. Ken tietää.

Kreikkaan on päästävä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.