Mitä näet kuvassa?

Missä olet Laura?

 

 

Louis Vuitton S/S 2015

 

Mallit harppovat pitkää näytöslavaa, katsovat vakavailmeisinä kaukaisuuteen. Näihin minuutteihin kätkeytyy se taika ja mystiikka, minkä takia kaikki nämä ihmiset ovat täällä. Kutsuvieraat istuvat hiljaa, imevät ilmeettä inspiraationsa. Muotimaailma pidättää hengitystään, on kameroiden vuoro. Mallit harppovat ja salamat soi.

Ja minä näen vain äärimmäisen laihoja jalkoja.

''On the whole, people who say demeaning things about our world, I think it’s because they feel in some way excluded, or not part of the “cool group.” -Anna Wintour

Kaikella rakkaudella Anna ja arvon muotiväki, meikä rajaa itsensä tästä trendistä ulos kyllä ihan omalla päätöksellä. Pystyraitoja voin kokeilla, anoreksia on niin nähty.

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Oranssinen

Mullakin jää kyllä asujen katsominen kun nuo luurankokoivet vievät kaiken huomion.

Voiko oikeasti tuollainen keho olla KAUNIS jonkun silmissä?! Kehittäkää muodinluojat joku h-vetin kauko-ohjattava keppirobotti, joka esittelee vaatteitanne, jos ne kantajakseen vaativat tuollaiset luurangot :(

Laura T.
Missä olet Laura?

Minäkin ihan tosissani yritin keskittyä vaatteisiin ja laukkuihin, mutta en kyennyt.

Kauneus taitaa olla katsojan silmässä, mutta minä lähinnä mietin miten muotimaailma voi pitää tätä luonnollisena normina. Huhhh.

Heidi_S (Ei varmistettu)

Aamen. Multa jos kysytään niin nyt muodissa on omien kurvien ihastelu ja rakastaminen. Iso peppu, reippaat reidet ja vahvat käsivarret. Se jos joku on kaunista!

Laura T.
Missä olet Laura?

Siitä en osaa sanoa mikä on muodissa ja mikä ei, mutta jos minulta kysytään niin olkoon jokainen reilusti sitä mitä on: kurvikas, hoikka, pitkä, pätkä. Kiharahiuksinen, laiha, lihava, tatuoitu, vaaleahipiäinen tai punertava.

Pelottavaa on se, että jostain tietystä vartalonmallista tehdään/pyritään tekemään tavoiteltava. Se että 13-vuotiaat kyselevät keskustelupalstoilla paljonko vedessä on kaloreita tai kuinka paljon seisominen kuluttaa rasvaa, on ihan yhtä vinoutunutta kuin se että parikymppiset naiset tekevät kaikkensa saadakseen Kardashian-pyllyn.

Olkaamme omia itsejämme!

Hertta
Lilou's Crush

Kaunis ihminen on se, joka itsensä kauniisti kantaa ja kauniisti käyttäytyy. Oli sitten laiha tai pullea. Ääripää kummassakin laidassa lienee terveydelle haitallista ja siksi kurja juttu. Silti hyvin laiha tai hyvin pullea ihminen voi olla kaunis -kauneus todella on aina katsojan silmässä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Näinpä juuri. Niin kuin kommentoinkin, tarkoitukseni ei ollut missään nimessä syytellä ketään rumaksi. Kauniitahan he ovat, kovin laihoja vaan.

Ratkaisuni olisi, että laitettaisiin näytöslavoille kävelemään eri kokoisia, mallisia, värisiä ja ikäisiä ihmisiä. Sanovat ettei myy. Se surettaa minua.

nez (Ei varmistettu)

Mitä näen kuvassa? Samanlaiset koivet kuin omani, ihan ilman anoreksiaa tai muuta vastaavaa. Pitäisi varmaan olla jo tottunut näihin luurankonimityksiin, mutta kirpaisee silti. Jokainen, ihan jokainen, keho on kaunis. Jopa tuollaiset luurankokoivet, kaikki reippaat reidet, ihan kaikki.

Mikä on sellainen kauneusihanne, joka tyydyttäisi kaikkia? Täysin terveitä kehoja kun on niin monenlaisia.

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen pahoillani nez, jos loukkasin sinua. Tarkoitukseni ei ollut haukkua luonnostaan hoikkia ihmisiä. Kukaan ei ole ruma.

Mutta jos kaikki saisivat olla sitä mitä luonnostaan ovat, en usko että mallikaarti olisi noin homogeenisen hoikkaa. Sitä hain kirjoituksellani. Olen kyllästynyt lukemaan siitä, kuinka mallit ja malleiksi halajavat sairastuvat syömishäiriöihin. Tai kuolevat siihen. Siinä ei ole mitään luonnollista.

Ja ihan yhtä epäluonnollista on lihottaa itsensä järkälemäisiin mittoihin. Siihen en ole kyllä vielä catwalkeilla törmännyt.

FFFifi
Fitness Führer

Ei tässä ole kyse siitä, että nuo kropat olisivat jotenkin vääränlaisia, vaan siitä, että tuo vartalomalli on nostettu ylitse muiden tavoiteltavaan asemaan. Eikä se ole helposti saati terveellisesti saavutettavissa kuin hyvin pienelle osalle ihmisistä.

Sekin on ongelma, että tuota ei tunnu voivan kritisoida. Joko tulee noita kateusheittoja, kuten postauksen lainauksessa, tai sitten sitä horinaa siitä, että vaatteet nyt vaan näyttää paremmilta laihojen päällä (mitenniimuka), ja myös näitä kommentteja että olen luonnostani tämmöinen. Se, että osa ihmisistä on itsestään hyvin hoikkia ei tee ihanteesta sen terveempää - ihanteen kun ajatellaan koskevan kaikkia - eikä ihanteen kritisointi tarkoita sitä, että näiden luontaisesti hoikkien ulkomuotoa kritisoitaisiin. Itse postauksessahan ei puhuttu mitään mistään luurankokoivista saati kauneudesta.

Laura T.
Missä olet Laura?

FFFifi, kiitos. Tiivistit ajatukseni.

Ps. Tuo Halens-löydös, jes jes jes! Tätä lisää.

kM (Ei varmistettu)

Ajatukseni kysymykseesi "mitenniimuka" :)

He jotka sanovat, että vaatteet näyttävät paremmilta hoikilla ja pitkillä tarkoittavat varmaankin sitä, että näiden naisten päälle on helpompi pukea erilaisia asuja kuin pyöreiden ihmisten.
Mallithan eivät tarkoituksellisesti esittele sitä miltä vaatteet näyttävät juuri hoikan ihmisen päällä.
He esittelevät itse vaatetta ja asua. Hoikkien mallien päällä vaatteesta erottuu paremmin yksityiskohdat, laskeutuvat osuudet jne. kuin pyöreän ihmisen. Jokainen vartalon pyöreys vaikuttaa yksityiskohtien näkyvyyteen näytöksissä ja muotimainoksissa. Uskon tämän olevan suurin syy mallien hoikkuuteen.

nez (Ei varmistettu)

Voi hitsit, ilmeisesti ilmaisin itseäni puutteellisesti. En koe postausta loukkaavana, enkä ajattele että tällainen ihanne on ok koska jotkut ovat sellaisia luonnostaan. Se, mikä kirpaisi, oli ensimmäinen kommentti luurankokoipineen - olisi varmaan pitänyt vastata sen alle, eikä postauksen :-) Pahoittelut tästä. Nämä mallit eivät täytä jonkun omaa kauneusihannetta, joten heitä saa sanoa luurankokoiviksi? Mielestäni se on ihan sama kuin pulleampaa ihmistä sanottaisi rumaksi läskiksi (huom. viittaan jälleen kommentteihin, en postaukseen).

Mielestäni kauneusihanne on ajatuksena turha, koska se on ihanne, ei todellisuus. Vallitsevan kauneusihanteen vastustus ei kuitenkaan saisi olla sitä, että sen ihanteen täyttäviä ihmisiä sanotaan luurangoiksi tai ihmetellään, miten kukaan voi pitää heitä kauniina. Ennemmin haluaisin uskoa, että kun mahdollisimman moni ihminen on tyytyväinen itseensä sellaisena kuin on, myös ihanne muuttuu tai katoaa. Miten se sitten onnistuu, onkin jo ihan toinen juttu...

Tämä ei enää liity koko postaukseen, mutta olen miettinyt sitä, kuka tai mikä nämä ihanteet asettaa. Milloin malleja alettiin ihailla, sen sijaan että tiedostettaisiin heidän olevan periaatteessa muotiteollisuuden vaatehenkareita, joiden tarkoitus on myydä ja esitellä päällä olevaa tuotetta?

Laura T.
Missä olet Laura?

Sepä se, kunpa me voisimme hyväksyä itsemme (ja toiset) luonnollisina. Saisimme heittää hyvästit syömishäiriöille ja kauneusleikkauksille. Mutta niin kuin sanoit, keinot kun vielä löytäisi.

''Milloin malleja alettiin ihailla, sen sijaan että tiedostettaisiin heidän olevan periaatteessa muotiteollisuuden vaatehenkareita, joiden tarkoitus on myydä ja esitellä päällä olevaa tuotetta?''

Hyvä kysymys.

Eilisen lupaukset

Ei pelkästään nuo jalat - ne eivät niin haittaa, toki olisi mukava nähdä hieman vähemmän laihojakin. Mutta nuo kasvot. Eivät kaikki, mutta hyvin monen kasvot näyttävät anorektikoilta. Ja muotimaailmahan tunnetusti vaatii malleja laihduttamaan vaikka nämä olisivat jo laihoja. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.