Mitä opetti KonMari

Missä olet Laura?

 

Saavun kotiin. Päätän ottaa pienet nokoset ennen kuin ryhdyn takaisin töihin, joten vaihdan päälle kotivaatteet, käperryn sohvanmutkaan ja vedän viltin niskaan.

20 minuuttia myöhemmin nousen, keitän kahvia ja luen vielä pari sivua kaikkien suitsuttamaa KonMaria. Silmäilen nopeasti kohdan johon viimeksi jäin, ja jatkan siitä.

 

''Jos olet nainen, käytä yövaatteina jotain naisellista tai eleganttia. Pahin virhe olisi pitää siivotonta collegepaitaa ja -housuja. Tapaan toisinaan ihmisiä, jotka käyttävät niitä jatkuvasti sekä valveilla ollessaan että nukkuessaan.''

 

Katsahdan vaivihkaa itseäni.

 

 

 

 

Menetetty tapaus.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Hahhhaah mulla on just nyt college paita ja housut päällä :D

Laura T.
Missä olet Laura?

No niin! Mutta eikö ole helpottavaa, että tämän kirjan mukaan olet jo tehnyt elämäsi pahimman virheen? Eli stressi pois - tästä on matka vain ylöspäin!

tiia_

Tuo kotivaateaihe taisi olla se yksi kohta KonMarista, jota aloin itse pohdiskella vähän tarkemmin ja joka johti toimenpiteisiin asti. Koti- ja yövaatteeni ovat nykyisin huomattavasti nätimmät kuin aiemmin. Tosin tuo naiseuden ja naisellisuuden korostaminen on kirjassa minusta ihan typerää - kaikki naiset eivät pidä elegantista tyylistä (mitä sillä sitten tarkoitetaankaan). Ja sitäpaitsi ihan yhtälailla mies voi pukeutua kotona silkkipyjamaan ja kauniiseen smoking jacketiin (ilman sitä smokingia, tietysti). :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kauniit kotivaatteet on ihania. Mutta joo, pakko myöntää että hieman tökkii tapa jolla naiseus ja naisellisuus kirjassa rajataan. Syö uskottavuutta varsin tehokkaasti.

Helmi K
sivulauseita

Pahin virhe? Oikeasti? 

Lököhousut on jumalainen asia. Varsinkin siivottomat ja käytössä pehmenneet.

(Pahin virhe??????????????????)

Ja universumi nauraa

Voi apua! Vaihdan aina kotiin tultuani päälle jotkut lököhousut ja collegen + villasukat. Poikaystävän luona mulla on kanssa muutamat lököhousut.. Ja aika usein vaeltelen koko viikonlopun ruudullisissa, lököttävissä pyjamanhousuissa ja teepaidassa. Vaikka naapureita ramppaa kylässä vähänväliä. Ovesta ulos lähtiessä sit vähän siistimpää.

 

Terveisin todellakin menetetty tapaus

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep! Itse hiihdän Hästensin valtavissa untuvatöppösissä. Päivin öin.

Naiseuteni on pilalla.

Pau
P.S C'est moi!

Siis apua. Mikä KonMari? :D

Avaa uuden välilehden. Googlettaa KonMari.

Ahaaaa.

Ei tee mieli edes lukea.

Ja mä voisin elellä aina lököpöksyissä, jos vaan vois. Ah.

Mia K.
Voi taivas

Hienoo, että saan kompata! Mulle tuli tuo sama, ettei tee mieli lukea..? :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Aion lukea teoksen loppuun. Ihan vain selvittääkseni kuinka epäonnistunut olen a. naisena, b. ihmisenä ja c. siivoojana.

mystery
Vision One

Muakaan ei kiinnosta toi kirja kamalasti. Rakastan kaaosta! <3 

Laura T.
Missä olet Laura?

Kaaos on uusi musta!

Konnari (Ei varmistettu)

Kirja onkin tarkoitettu niille, jotka kärsivät kaaoksesta.

Elinaelise

Mää suosin kotivaatteena vaatekappaletta, jolle markkinamiehet ovat keksineet kammottavan nimen paituli (eli tunika johon pukeutuneena ei voi lähteä ihmisten ilmoille). Onko se naiseudessa menestymisen kannalta parempi vai huonompi kuin lököhousut?

Laura T.
Missä olet Laura?

Tämän logiikan mukaan olettaisin, että koska paitulissa on ns. helma, on se hamemaisuudessaan naisellisempi vaihtoehto. Olet siinä rajalla, nyt tarkkana.

fragola (Ei varmistettu)

Musta tossa Kon Marissa on jotain tosi vinksahtanutta. Siis että ihmisetkö ihan oikeasti esteettisissä silkkiasuissaan (mitä vikaa on verkkareissa??) kodeissaan nyhertää pikkareitaan rullalle. Ymmärrän turhasta tavarasta eroon pyrkimisen ja liian kaman haalimisen välttelyn mutta joku tässä ideologiassa silti tökkii ja pahasti. Onneksi ei ole pakko jos ei tahdo ja on kaikki vapaus jatkossakin vaan löhöillä sohvalla :D

pikkari (Ei varmistettu)

Mä nyhersin kerta nyhräyksellä pikkarit, sukat ja rintsikat ojennukseen. Tästä on noin 3 kuukautta ja ojennuksessa ovat vieläkin. Nykyään aamuisin on kiva, jossei ihana, katsahtaa järjestyksessä olevaan laatikkoon ja valita sieltä mieleiset alusvaatteet ilman tonkimista ja mylläämistä. Iso mielihyvä pienestä vaivasta. Ja kotiin tultua puen päälle konmari-viikatut kolitsihousut. Win-win!

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen lukenut kirjaa vasta parikymmentä sivua, mutta sen lisäksi että minun tulisi karsia omaisuuteni murto-osaan siitä mitä se nyt on, minun tulisi hankkia myös silkkinen yöasu (okei, tästä haaveilen ihan oikeastikin), ilmeisen siistejä työasuja (hahhah!) ja vetolaatikot. Eli ei muuta kun koko kaapisto uusiksi!

Ja: aion ehdottomasti rullailla pikkareitani. Pakkohan se on testata. Koska miksi ei?

Vierailija (Ei varmistettu)

Rullatut pikkarit ja sukat olivat viime kuun suurin saavutukseni (äitiysloma ja pienet piirit), ja ne todella tuottavat iloa joka päivä! Hassua mutta totta :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Uskon sinua! Testaukseen.

fragola (Ei varmistettu)

Hehee, fair enough - kyllä mäkin varmaan nauttisin nyherretystä pikkarilaatikosta, mutta silti valitsen käyttää vapaa-aikani muuhun kuin pikkareiden järjestelyyn. Jäin kuitenkin miettimään että voisinkohan saada mun miehen innostumaan tästä KonMariudesta, se on enemmän näpertelijätyyppiä kuin minä. Sitten voisin verkkareissani maata sohvalla ja saada KonMari-kaapit, siinäpä vasta win-win oiskin :)

Ja tietenkin on niin että kukin tyylillään, toistaiseksi oon pärjännyt sotkuisen pikkarilaatikkoni kanssa oikein mukavasti ja ilman ärsyyntymistä, mutta toisaalta jos sotku ärsyttäisi niin varmasti tällaisesta systeemistä voisi olla apua. Ehkä nää on sellaisia persoonakohtaisia eroja, toisia pieni kaaos häiritsee enemmän ja toisia huomattavasti vähemmän.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mää rakastan näpertää, mutta vain vähän kerralla. Tämä johtanee siihen, että puolet alusvaatteistani tulee olemaan rytyssä laatikossa, ja puolet rullalaattana niiden päällä. Hyvä se o.

 

sitruunamaailma

Paras KonMari-postaus! Huojentavaa tietää olevansa pohjalla, suunta ylöspäin.

Laura T.
Missä olet Laura?

Rullaten ylöspäin!

Suvi K.
Sisunainen

Onneksi olen välttynyt koko ilmiöltä, mikä se sitten ikinä onkaan! :D Terv. nimim. Verkkarit jalkaan heti sisään tultua, joskus edelleen jalassa ulos lähtiessä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ohoh! Verkkarit 4-ever!

vattuwallu
Funny Things

Itselläkin KonMarin lukeminen on työn alla. Pitänee laittaa kulttuurin (?) piikkiin hyvin sukupuolijaoiteltu kirjoitustyyli. 

Ehkä juuri ne naiselliset ja elegantit joutavat sinne keräyslaatikkoon? Jos ne eivät " spark you with joy":)

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep: kulttuurin piikkiin minäkin olettaisin sen menevän.

Hyvä pointti! Ehkä otan vinkit käteen yksi kerrallaan, ja punnitsen tuottavatko ne iloa (vai puhdasta tuskaa).

Kate Valentine

Täälläkin ko. opuksen lukeminen meneillään, pienellä suodattimella. Hymähtelen hieman höpsöille jutuille, mutta silti on siinä jotain ideaakin ja siivous inspiroi ihan eri tavalla kuin aiemmin. En tuomitse ennen kuin olen kokeillut. Nauratti kyllä ensin ajatus siitä, että ihan oikeasti olen ostanut siivousta käsittelevän kirjan itselleni. Siivouskirjan. Siis ihan oikeasti. Vanhaksi tässä on kai tultu.

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahah, joo tiedän tunteen!

Ja kyllä: siivous inspaa täälläkin ihan eri tavalla! Siinä mielessä kirja hoitaa kyllä hommansa. Vaikka kirja onkin kerronnaltaan ehkä himpsun liian naiivi, on se kaikessa paatoksellisuudessaan myös hauska (ja tehokas!).

Siivouskirja - kuka meistä olisi uskonut.

japaniaa (Ei varmistettu)

Kirja on ilmeisesti Japanilainen, siellä on aivan normaalia, että ulkomuotoon käytetään kotioloissakin enemmän vaivaa kuin meillä esimerkiksi Suomessa. Siksi kirjassa on esitetty eleganssia pukeutumiseenkin. Ja tuohan se hyvää oloa!

Laura T.
Missä olet Laura?

Ole täysin oikeassa. Hauskaa vain, kuinka rajatusti ja paatoksellisin sanankääntein naisen eleganssi kirjassa esitetään - niin kuin asiasta olisi todella olemassa yksi ja ainoa totuus.

 

Ellaemilia (Ei varmistettu) http://ellaelers.indiedays.com

No voi helvetti mullakin on siivottomat kollarit ja paita. Ja mä kun kuvittelin olevani ihan täysin ookoo just näin - mulla on vissiin aika paljon vielä opittavaa elämästä!

Laura T.
Missä olet Laura?

Meillä on paljon opittavaa Ella!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Koskapa ovat Japanissa niin kovasti hullaantuneet muumeista ja Suomesta ylipäänsä, voisi seuraava vientituote aivan hyvin olla suomalainen rento kotipukeutuminen:

In Finland we have this thing called PIERUVERKKARIT.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihan ältsi hyvä idea.

Kirjoita sää kaupalliset matskut, mää suunnittelen visuaalisen ilmeen.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tätä kirjaa lukiessa oli pakko vaan kylmästi poimia parhaat vinkit ja jättää huomiotta ne järjettömyydet kuten esimerkiksi just toi rentojen kotivaatteiden pahalla katsominen. Pehmeäksi kulahtaneet housut on yksi parhaista asioista, joita tämä maailma tarjoaa, ei niitä voi meiltä riistää.

En tapaa myöskään järjestää käsilaukkuni sisältöä omiin pikku lokeroihinsa töistä tultuani vaan laukku tönöttää aamuun asti just siinä mihin sen jätän eli eteisen penkillä. 

Mutta jotain hyötyäkin tästä kirjasta on ollut; sain siitä päättäväisyyttä myydä/lahjoittaa ison kasan just niitä "no ehkä tää joskus menis vaikka jossain teemajuhlissa" -vaatteita. Ja yhden iltapäivän ajan mulla oli täydellisellä feng shuilla kuorrutettu lipaston päällinen, jossa ei ollut muuta kuin kirpparilta ostettu kahvipurkki, rahapuu ja isoisän tekemä tuohilipas. Mä koin suurta mielihyvää katsellessani sitä harmoniaa. Nyt siinä on em. asioiden lisäksi kirjoja, mainoksia, kaukosäädin ja esikoisen askarteluja. Mä tunnen Marie Kondon halveksuvan katseen selässäni tälläkin hetkellä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep, samalla tyylillä mennään. Kirjasta saa oikeasti kullanarvoisia vinkkejä siivoamiseen ja raivaamiseen, mutta naisena olemiseen ei niiinkään. Ehkäpä ohitamme sen teeman tämän myötä.

Kuinka helpottavaa kuulla että jollain muullakin on (ollut) vaatekategoria nimeltä ''ehkä jossain teemajuhlissa''! Nyt saa sekin lähteä.

Ihana kommentti, nauroin lipastolle. Kuulostaa tutulta.

T-100
(G)ROUND ZERO

Minä olen superlajittelija ja järjestelijä; verenperintöä tai tapaopittua jo lapsuudesta. Ensimmäiset muistot mummolasta (=siisti kerrostalokoti ydinkeskustassa) liittyvät mattojen hapsujen suoristamiseen pienin sormin, pidin sitä jopa hauskana!

Olin ilahtunut tästä konmarismista, kunnes oikeasti aloin lukemaan kirjaa. En osaa tarkemmin eritellä mikä siinä oppaassa saa niskavillat staattisiksi. Kuulen lukiessani tekstin sellaisena ärsyttävänä ostoskanavan puolimarmattavana "oletko sinäkin kyllästynyt yada-yada" -kertojaäänenä. En kerta kaikkiaan voi lukea kirjaa muutamaa sivua pidemmälle. Siinä on jokin omahyväisyyden ja saarnaamiseen väliseen lokeroon asettuva sävy, jota en kestä.

Joten jatkan elämääni omien järjestelymieltymysteni perusteella ja toden totta yöasuni ovat mukavia, puuvillaisia ja keski-ikäisyyteen vahvasti nojaavia yökötyksiä, koska minä käytän niitä nukkuessani. Ja silloin kun minä nukun, on ihan yhdentekevää mitä minun vaatteistani ollaan mieltä saati kuka niitä katselee. Päivisin onkin sitten erikseen erityismukavat kotivaatteet, joihin kuuluu aina erityisen joustavat legginsit (legginssit, leggingsit, vierassanasokeus?!, polviin asti ulottuvat villasukat ja jokin vastustamattoman pehmoinen yläosa.

MÄ OON PILALLA! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Ooh, kadehdin hieman luontaista järjestelijääsi.

Mulla on ihan sama! Niin kuin olen maininnutkin, teoksessa on todella hyviäkin vinkkejä. Mutta kuulen itsekin kertojan lähes tismalleen kuvailemallasi tavalla, ja huomaan kuinka se vaikuttaa omaan...hieman epäileväiseen suhtautumiseeni.

TOIVOTTAVASTI MEILLÄ ON VIELÄ TOIVOA, ONHAN?

Konnari (Ei varmistettu)

Minä ymmärsin tuon kotivaatekohdan niin, että ihmisten kannattaa panostaa myös kotivaatteisiin, sillä siitä tulee hyvä olo. Samalla tavalla kuin hyvä olo tulee siisteistä hyllyistä ja tavaran karsimisesta, kontrollista. Ytimenä minusta oli se, ettei kotivaatteina pitäisi käyttää julkiseen käyttöön liian kulahtaneita/reikäisiä vaatteita, vaan myös kotona pitäisi olla omasta mielestään hyvännäköinen, vaikkapa varta vasten ostetuissa kotivaatteissa. Minulla toki on kyllä ollut jo ennen KonMaria tapana "mätsätä" kotivaatteet niin, ettei omaa silmää ärsytä. :) Lököttää siis saa.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kyllä, jokainen tavallaan! Ja onhan se oikeasti ihanaa jos kotonakin on nätit (tarkoitusta varten ostetut) vaatteet, mutta tässä ehkä särähti korvaan lausahduksen absoluuttisuus, heh.

Jatketaan siis hyvällä omatunnolla lökölinjalla!

mirvaannamaria

Musta kirja oli ihana, koska mä jollain kierolla tavalla tykkään just tuollaisesta siivoamisesta ja ideologiasta. Oikealla asenteella siitä sai sen naiiviudesta huolimatta tosi hyödyllisen ja hauskankin.

Mut en kyllä ikinä käyttäis silkkistä yöasua, kotona saa näyttää ihan kauheelta kunhan on hyvä olla :) Jos oon yksin, näytän usein himassa niin kauheelta etten viitsi katsoa edes peiliin. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Siivoaminen on ihanaa jos siinä on pointti. (Aika usein on.) Siihen kirja tarjoaa kyllä hyvät lähtökohdat.

Mä taas mielihyvin käyttäisin silkkistä yöasua, mutta jotenkin sen hankkiminen on jäänyt...

Just, just. Mun ei varmaan kannata lukea tuota kirjaa. Käytän yleensä kotona mieluiten mieheni kalsareita! Hups..Ei ne nyt onneksi sentään sellaiset peruskalsarit ole, on mustat ja fleece-kankaiset, mutta kyllä ne alusasun nimellä myydään.. Mut ah, ne on ihanat! Niin pehmeät, eikä purista! Sain ne lainaan suhteemme alussa, kun ei yökyläillessä ollut itsellä mitään rennompaa mukana. On se laina-aika vaan venynyt jo vuosiksi...

 

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihana rakkaustarina, kiitos kun kerroit!

Ja niin. Mää rakastan pitkiä kalsareita. No niin, nyt se on tunnustettu. Sekin.

Sari/Sarandia (Ei varmistettu) http://villivarpunen.blogspot.fi/

Itsellä on juurikin KonMari kesken, vaikkakin muuton vuoksi taloa alettiin laittaa järjestykseen jo vuosi sitten ihan omin avuin. Vielä en ole kirjalle lämmennyt, koska nämä ensimmäiset 50 sivua kirjoittaja on lähinnä hokenut, miten "tämä tulee muuttamaan koko elämäsi mullistavalla tavalla". Jos tämä mullistus liittyy ratkaisevasti lököhousujen poisheittämiseen, olen minäkin aika lailla menetetty tapaus. Oi voi. :D

Terkuin,
nuori nainen leggareissa ja mauttoman suloisessa (mutta ah, niin lämpimässä) heppafleecetakissa

Laura T.
Missä olet Laura?

Joo, huomasin saman. Mutta ehkä kova hype kirjan alussa saa laiskimmat ja turhautuneimmatkin siivoajat lukemaan kirjan loppuun asti? Minulle ainakin heräsi tarve selvittää, mikä tämä paljon puhuttu elämän mullistava taika oikein on.

Terkkuja lököhousu + toppi + silkkiaamutakki + untuvatöppösnaiselta!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.