Naisilta naisille

Missä olet Laura?

 

 

 

Heräsin tänään autuaan tietämättömänä siitä, että on naistenpäivä. Asia paljastui vasta kun avasin Instagramin kuvavirran. Tänään some on pullollaan tulppaaneja, croissantteja ja sydämiä naisille.

Kävellessäni keskustassa, kukkakauppojen edustoilla kuhisi miehiä. Ja minä mietin naiseutta.

Minulle ei kannettu tänään aamiaista sänkyyn, eikä asunnossa leijaile kukkien tuoksu. En ole siitä tippaakaan surullinen tai loukkaantunut. Sillä maailman mittakaavassa juuri tällä nimenomaisella naikkosella on kaikki aika hyvin. Voin kävellä yksin kaupungin keskustan läpi, tai ajaa autolla Rovaniemelle. Ensisijainen tehtäväni ei ole olla jonkun vaimo tai äiti - on minun päätettävissäni haluanko olla kumpaakaan. Voin päättää kenen kanssa kaadun petiin, ja ennen kaikkea kenen kanssa en kaadu. Palkka-asioissa on vielä lasikattoja rikottavana, mutta noin kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että tänään on syytä muistaa muita kuin minua.

Katsellessani kaupunkilaisten ruusu- ja suklaarallia, aloin itsekin miettiä josko sitä ostaisi vähän kukkia ja karkkia. Seisoessani vaahtokarkkipussi kourassa kaupan hyllyn edessä, tajusin että itse asiassa ei, on tärkeämpää tekemistä.

Minulla on aikaa ja rahaa ostella itselleni kukkia vaikka joka viikko - juuri siksi tämä on täydellinen päivä käyttää rahansa toisiin naisiin.

Kävelin kotiin, kirjauduin koneelle ja lahjoitin naistenpäivän budjettini naisille, joilla ei ole asiat niin kuin minulla on. Heille, joiden lasikatto on kilometrin paksuista panssarilasia.

Siksi pyydänkin teitä, arvon naiset, käyttämään tänään osan omastanne toisten naisten hyväksi. Brunssin, suklaan ja tulppaanikimpun hinnalla voi antaa toiselle naiselle mahdollisuuden kouluttautua ammattiin. Niin minä tein. Auttaa voi esimerkiksi täällä.

Älkää ymmärtäkö väärin: kaikki me olemme kukkamme ansainneet. Mutta sitten ovat he, jotka eivät saisi ansaita mitään. Ja sehän ei ole totta. Lainaankin fiksuja naisia ja kysyn: ''If not me, who? If not now, when?''

 

Hyvää naistenpäivää, te kauniit ja viisaat ihmiset.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Ja sitten ovat he, ketkä ovat ihan super.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ai niin ne!

Kao Kao

Hyvä päätös! Minäkin käyn lahjoittamassa, kunhan koneelle pääsen :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Eiks vaan! Mahtavaa että olet mukana, jesjesjes!

tiia_

Paras lukemani naistenpäivän kirjoitus, kiitos siitä. Ehdinkin tässä jo suututtaa itseni pahanpäiväisesti lukiessani Ilta-Sanomien Ulla Appelsinin "älkää naiset valittako vaan kiittäkää miehiä naistenpäivänä"-kirjoitusta, mutta tämä sun postaus oli just sitä, mitä tarvitsin. Ja kirjoituksesi ansiosta klikkasin minäkin ostoskoriin naiselle ammatin. Paljon parempaa kuin ruusut ja suklaa. :)

Helmi K
sivulauseita

En. Kestä. 

Luin tuon Appelsinin jutun. Nykypäivänä suomalaiset nuoret miehet tarttuvat mukisematta imuriin. Täällä on asiat paljon paremmin kuin Ugandassa. Suomessa on vaikka mitä kivaa.

MUTTA MITES SE MUU MAAILMA? EI KAI TÄMÄ MIKÄÄN SUOMALAISTEN NAISTEN PÄIVÄ OLE??

Anteeks. Mutta en vaan kestä.

tiia_

Niinpä. Kommenttiboksin lukeminen oli ehkä vielä järkyttävämpää, enkä suosittele sitä kenellekään, ellei halua ehdoin tahdoin pilata päiväänsä. On ihan tosi surullista, että niin monet ihmiset pitävät naisten oikeuksista puhumista jonain liian hyvin kohdeltujen akkojen nalkuttamisena...

Vau mikä vauva!

Mä en ole lukenut, en ole varma haluankokaan.

Jostain osu silmään, että onhan täälläkin "Nälkäpäivä", vaikkei kukaan suomalainen sananmukaisesti näe nälkää. Oman mielipiteeni mukaan myös Naistenpäivää voitais viettää, ei juhlia.

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi kiitos tiia_, ihanaa kuulla että helpotti! Jee, kivaa että lahjoitit. Tulee tarpeeseen.

Tarpeeseen tulisi myös koulutus ihan täällä kotonakin: menin nimittäin ja luin sen Appelsinin tekstin. Vähän sanattomaksi vetää. Kiitos mies että saan olla nainen.

Gigi
Olipahan taas..

Mäkin kävin! Kiitos innoituksesta! Sä oot Laura ihan HYPERSUPER ja sun mieli on varmaan aika kaunis paikka:)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos Gigi. Kiitos että kävit ja autoit. Ja kiitos kauniista sanoista, meikä liikuttui.

Laura T.
Missä olet Laura?

Minä kiitän!

Henkka (Ei varmistettu)

Voi että sää olet sitte kaunis ihminen sisältä että ulkoa.

Laura T.
Missä olet Laura?

Pitää yrittää! Kiitos Henkka.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.