Nyt lautasella: kekokakut

Missä olet Laura?

 

Olen lähiviikkoina kehittänyt itselleni keskivaikean riippuvuuden maissi-tattarikakkuihin. Etkö sinäkään tiennyt niiden olemassaolosta? En minäkään ennen kuin kävelin pahaa aavistamatta Prismaan ja...no, loppu on addiktion sekoittamaa historiaa.

En ole liiemmin suuri maissikakkujen ystävä, mutta nämä tattarin kanssa yhteen lyötetyt kakkuset voittavat muut styroksisisarensa mennen tullen.

(Ja muuten, styroksista puheen ollen, kaikille hyväntahtoisille lohduttajille ilmainen vinkki: ei, riisikakku ei ole sama asia kuin se tuore ruisleipä jolle juuri voitasi työpaikkaruokalan pöydässä levität. Olen kuullut noin tuhat kertaa lauseen: ''Mutta voittehan te syödä riisikakkuja.'' Se on vähän sama kuin jos hyvä vuosikertaviini loppuisi kesken illallistarjoilun, ja pöydän päätyyn jääneelle tarjottaisiin hanavettä.)

Älkää koskaan pitäkö hyvää ruispalaa itsestäänselvyytenä.

 

 

Tattarikakut ovat tulleet tähän taloon jäädäkseen. Päälle paksu kerros Lidlin hummusta, siihen kerros raejuustoa. Olenko ainoa jonka on pakko, siis aivan pakko huuhdella raejuusto siivilässä ennen käyttöä? Olin vuosia syömättä raejuustoa, sillä en tiedä juuri mitään ällöttävämpää kuin vetinen raejuustomassa. Sitten löysin siivilöintitekniikan ja sain juustoni toivomallani tavalla: erillisenä rakeena mössön sijaan.

Päälle voi nipsaista vielä parit basilikanlehdet niin halutessaan.

 

 

Olen vihdoin löytänyt nopean ja hyvän välipalan, jonka valmistaminen ei vie muutamaa minuuttia kauempaa. Lyhyt valmistusaika on ehdoton edellytys kaltaiselleni nälkähirviölle, joka haluaa treenin jälkeen ruokansa nopeasti ilman kuulumistenvaihtoa.

Nämä kuvat on lavastettu - nappasin ne hyvin syöneenä ilman kiireen häivääkään. Jos nimittäin ihan rehellisiä ollaan, olen yleensä niin nälkäinen, että syön kakut seisaalteen keittiössä hikiset jumppatrikoot päällä. Ilman basilikaa.

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kaikissa riisikakuissa olennaista on ymmärtää, että kyseessä on väline, jolla täytteet kuljetetaan suuhun, ei sellaisenaan syömisen arvoinen asia (paitsi ne suklaapäällystetyt, joita sai Kroatiasta).

Laura T.
Missä olet Laura?

Nimenomaan. Kiitos tästä!

Sc (Ei varmistettu)

No voi piru minkä teit! Olen jo keskivaikeassa maissi-chiansiemenkakkukoukussa ja nyt tämäkin vielä?? Lidlin hummuskin kuulostaa houkuttelevalta, näinköhän täältäkin saisi sitä.

Keliaakikolle (itsekin olen) sana "riisikakku" on muuten kirosana. Se on ihan sama, mitä sitä ennen tai sen jälkeen tulee sanoneeksi, koska keliaakikon mielestä kyseessä on vain kaksi ilmassa viuhuvaa keskaria. Riisikakku voi olla hyvää, joo. Riisikakku ei kuitenkaan ole leipää. Riisikakku valkosipulivoilla ei ole sama asia kuin vehnäpatonki valkosipulivoilla. Eikä myöskään riisikakku avaruuskermavaahdolla korvaa pullaa (true story). Saatana.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ooh, chiansiemenkakkuja?! Pakko kokeilla.

Hahhah nauroin niin paljon tämän luettuani. Niin tuttua. Oma suosikkini, jo klassikoksi muodostunut verbi herkutella. Herkutella riisikakuilla.

SC (Ei varmistettu)

Päivitys: ostin molempia, hummusta ja kakkuja. Söin hirveästi liikaa. Aah, ihanaa huumetta!

Laura T.
Missä olet Laura?

Aaaa, omani loppuivat eilen! Pakko lähteä tänään hakemaan satsi keskustasta. Hummus on parasta huumetta!

Ilana

Hei, olen Ilana ja mieheni on (pahvi)kakkunisti. Kerran se osti viinietikalla maustettuja riisikakkuja (täällähän jengi panee viinietikkaa ranskalaisiinkin), ja vaikka ne maistui jotenkin aika pervoilta, niihin jäi silti kummallisesti koukkuun. Yleensä kaapista kuitenkin löytyy maissi-kvinoa-pellavansiemenkakkuja (voi syödä pelkästään) ja tavallisia riisikakkuja (tarvitsevat päälleen maapähkinävoita ja banaania). Itse turvaudun niihin juurikin silloin, kun ruisleipä on loppu. Sitä tosin tapahtuu aika usein, koska se pitää leipoa itse...

Laura T.
Missä olet Laura?

Nyt tiedän mitä syön kun sinne eksyn. Viinietikka on sipseissä paras, miksei sitten kakkuloissakin?

Raejuuston huuhtelu siivilässä! Nerokasta. Kertakaikkiaan. Mä olen tähän asti taistellut siten, että lusikalla otan siististi kuivemmat päältä, mahdollisia nesteitä purkin seinää pitkin valutellen ja loppuosan saa aina syödä puoliso, joka ei niin tarkkana ole raejuuston nestetasapainosta..

Laura T.
Missä olet Laura?

Jos en tällä keksinnöllä pääse Glorian Ruoka ja Viini -lehteen, olen syvästi pettynyt.

Mimosa.
Mimosa

MerisuolAlla maustetut chiariisikakut on parhaita. Maistuu poppareille.
Mutta ei joo todellakaan lähelläkään ruisleipää.

Laura T.
Missä olet Laura?

Nyt on kyllä laitettava chia-kakut ostoslistalle.

NomNom (Ei varmistettu)

Ah, Lidlin hummus on niin hyvää! Täälläkin syödään sitä (Lidlin ihanan happaman ja kermaisen ei-kumimaisen) raejuuston kanssa, tosin paahtoleivän, ei riisikakun päällä. Riisikakuista tykkään enemmän riisi-maissikakuista, kun niissä on enemmän makua. Pitäisi varmaan kokeilla noita versioita.

Koska minäkään en voi syödä ruista, ostelen joskus gluteenittomia näkkäreitä. Tykkään niistä Rainbow:n vaaleista, maistuvat melkein kuin paahtuneelta pizzapohjalta. Tosin niin näyttävät muutkin tykkäävän, välillä on koko hylly tyhjä lähimmässä ässässä...

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei kiitos hyvästä näkkäri-vinkistä! Gluteenittomissa näkkileipissä on paljon eroja, joten vinkit kaikista herkuista otetaan ilolla vastaan. Menee kokeiluun tämä!

Vierailija (Ei varmistettu)

En tainnut koskaan kommentoida erääseen sun tekstiisi mitään. Kyse on tästä: http://www.lily.fi/blogit/missa-olet-laura/valuvia-ajatuksia
Ja etenkin tämä kohta: "Kuinka jotkut pystyvätkin kantamaan kaiken lohkaissutta surua niin suorina ja toivoa täynnä? Miten se meneekin niin, että silmistään iloisimmat kantavat usein taakoista painavimpia? Sitten on heitä jotka marinoituvat yhdessä ainoassa vastoinkäymisessä ja rakentavat katkeruudesta kestävät raamit joista roikkua." Tuo kohta "miten se meneekin niin, että silmistään iloisimmat kantavat usein taakoista painavimpia", puit mun ajatukseni sanoiksi, kiitos siitä. Tiedätkö, kun facebookissa on se lempilainaukset- kohta, pitäis laittaa tuo sinne...

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi ihana, kiitos. Oli kunnia kuulla tämä.

Iloa syksyysi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.