Onhan meillä harjuja

Missä olet Laura?

 

Minulla on salapaikka jossa käyn tasaisin väliajoin haaveilemassa. On tullut aika esitellä se.

Ties monennen polven itä-tamperelaisena koen velvollisuudekseni esitellä kaupungin toisen harjun, joka jää puheissa toistuvasti kilpasisarensa Pispalan jalkoihin. Kaikkihan nyt Pispalan tietävät, mutta kuinka moni on käynyt kuikuilemassa kaupunkia Kalevanharjulta käsin? Niin, ei kovin moni.

Siellä se on, hiljainen salapaikka ihan keskustan tuntumassa. Kalevankankaan hautausmaan takana (se minne Juicekin on haudattu), Teerentietä ohi ja alas oikealle. Talojen välissä kulkee portaikkoja joista aukeavista näkymistä saa jotain vihiä siitä, millaista olisi juoda aamukahvinsa näillä terasseilla.

(Tähän piiitkä haaveileva huokaus. Noin.)

Monen tuntemani tamperelaisen lottovoitto-haavelistalla kärkipäätä pitää pramea puutalo Pispalanharjulta, mutta meikäläinen on korvamerkannut jo valmiiksi muutaman töllin tältä kukkulalta. Sillä niin se nimittäin on; tässä kaupungissa sitä usein juurtuu kosken jommalle kummalle puolen. Olen idässä syntynyt, kasvanut ja elänyt, enkä länttä oikein omakseni tunne. Tunnekysymyksiähän nämä.

Suosittelen lämpimästi vierailua harjulla. Ja jos hyvä tuuri käy, lupaan tarjota terassikahvit näissä maisemissa.

Pitääpä viedä taas lappu ärrälle.

 

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

Sucette
ce petit cœur

Mä olen kävellyt tuolla usein, ja se on kaunista seutua, mutta Pispalanharju voittaa lähinnä siksi, että molemmilta puolilta näkyy järvi. Oon asunut järven rannalla koko elämäni siihen saakka, kun muutin pois kotoa. Hirveintä on joutua metsän keskelle asumaan, kun ei näe minnekään! Nyt kun asuu tässä Stockmannin kupeessa, niin ei näe kyllä metsää eikä järveä... :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Pispalalla on järvensä, myönnetään. Ja tuo on niin totta, että hyvä olis olla järveä tai metsää - mieluusti tietysti molempia.

Nyt se lottolappu.

mmiu (Ei varmistettu)

Tuolla asuin ensimmäisessä omassa (vuokra)kämpässäni! Katuosoitekin oli jylhästi pelkkä Kalevankangas - harva tamperelainen tietää, että se voi olla myös asuinsoite, eikä vain se "viimeinen".

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahhah, wau! Olen miettinytkin että mikä mahtaa olla siinä vieressä asuvien katuosoite (en toki ole viitsinyt sitten tarkistaa asiaa). Mikä sattuma, mikä onni!

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Tuttuja lenkki- ja haaveilumaisemia! Noita teitä tallaillessa tulee toisinaan melkeinpä sellainen olo, ettei ole edes Suomessa. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Joo! Ja hei: jos näet niska ojossa taivasta tuijottelevan haahuilijan tuolla, tuu vetäisemään hihasta!

Lähistöllä asuin kaikki Tampereella vietetyt vuoteni ja haaveilin salaa aamukahveista ja elämästä tuolla alueella. Ehkä vielä joskus pääsen tamperelaiseksi ja noihin maisemiin. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Nämä ovat kyllä niin ihania maisemia, niihin katoaa. Mietin aina että pohtivatko taloissa asuvat joka aamu herätessään kuinka onnekkaita ovat. Ah.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä pohtivat, ainakin tämä tuore ja onnellinen järvensivulainen! Oli hauska tavata portailla, kun olit kuvaamassa. :)

Terveisin,
Nimbo-kissan emäntä

Laura T.
Missä olet Laura?

Ooh, ihana että löysit tänne! Nimbosta hieman tuonnempana, jatkoa seuraa!

riika. (Ei varmistettu)

Näin sut eilen Hesas Hakikses! Kiiruhdin joogatunnille ja kesti hetken raksuttaa mistä tuttu tyttö MUTTA pakko sanoa että vau himmee bööna oot <3 Tai sit se oli sun kaksoisolento mut anywho böönaku bööna.

Laura T.
Missä olet Laura?

Mää olin eilen Hesas Hakikses! Hahhah ihana, tämä oli päivän paras! Ens kerralla heitetään ylävitoset, pus!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.