Onni suosii hajamielistä

Missä olet Laura?

 

 

Saan työkeikan purkkiin jo aamupäivästä. Kotiin päin pyöräillessä olen visusti päättänyt pitää loppupäivän vapaata. (Silpputyöläisen vapaapäivä tarkoittaa omalla kohdallani sähköpostien tarkistamista, vastaamista, suunnittelua ja muuta sälää jonka voi tehdä laiskanletkeän kahvinjuonnin lomassa, ja jota ei muulloin ehdi.)

Lokit kaartelevat yllä, ilma on lämmin. Tänään, tänään aion vain olla; ajaa sinne minne tunne vie, olla vastuista vapaa! Voisin nousta junaan ja lähteä Turkuun! Päiväleffaan! Ehkä ajan kauas kirppikselle jonne en koskaan ehdi - tai menen kuuntelemaan ranskalaista haitarimusiikkia Arboretumiin!

Ajan kotiin.

Pitäis tehdä ruokaa. Teen. Pitäis tyhjentää tiskikone. Tyhjennän. Pitäis täyttää tiskikone. Täytän. Kaiken tämän jälkeen makaan sohvalla ja mietin että mitäs sitten. Vapaapäivä. Vois lukea. Ei jaksa. Pitäis soittaa pari puhelua. Ei pysty. Vois tarkistaa verikokeen tulokset. Ei nyt kyllä.

Tuijotan kattoon ja mietin että näinkin se kuluu, vapaa. Mikäs tässä ollessa. Sisään lentää helkkarin iso vihreä koppakuoriainen - ehkä sekään ei tiedä mitä tehdä näin lamaannuttavan kauniina päivänä, ja päätti siksi piipahtaa kylään kysymättä. Pärisee niin perkeleesti. Otan otuksesta kuvia jotta voin myöhemmin selvittää mikä se on (sanomattakin lienee selvää etten aio selvittää). Pelkoa ja kunnioitusta tuntien tipautan sen sitten muovikupin pohjalle ja heitän vapauteen. Keksi jotain kivaa, itsesi kokoista. Minusta ei ole nyt seuraksi.

Palaan sohvalle. Mietin aikaa. Nyt sitä olisi, tässä. Ja minä vain makaan. Yritän ottaa rennompaa asentoa päiväunien toivossa, turhaan. Kirkkaus tekee levottomaksi. Nytkin voisin olla torilla liukenemassa muiden puheisiin ja oppimassa ehkä jotakin. Käännän kylkeä.

Tällaistako se nyt sitten on? Vapaa-aika? Sen alun liukenemista ja lopun pelkoa? Mitä kesälomastakin tulee jos koko ajan pohtii että pitäisi olla tekemässä jotakin, lukemassa, kokemassa ja nauttimassa jokaisesta tyhjänä kaikuvasta tunnista? Hullua. Alan ymmärtää lomansuunnittelijoita yhä paremmin; ilonpidollakin on alku, keskikohta ja loppu. Aristoteellinen rakenne arkipaolle.

Juon vissyä, tuijotan ulos. Tänään en tee töitä. Tuntuu, että teen töitä nykyään koko ajan - viilaan, pyörittelen, vastaan, kirjoitan ja luon tekstiä koko ajan päässäni. Istuin sitten toimistolla tai saunanlauteilla, aivoni ovat kolmivuorotyössä.

Avaan puhelimen sähköpostin. Ennen kuin avaan saapuneet-kansion, suljen silmät ja toivon jotain oikein jännittävää. Olisipa saapuneissa viesteissä ilmoitus, että olen voittanut kesäksi käyttööni vespan tai vuoden viikkosiivoukset. Tai että olen Kelan kesäkisan kolmen onnekkaan joukossa, ja opintolainani on tätä myötä armahdettu. Tai vaikka salainen viesti tuntemattomalta lähettäjältä, jossa ainoa ohje on pakata laukkuun passi ja viisikymppistä aurinkorasvaa.

Avaan kansion. Yksi saapunut. Töistä. Niinpä tietenkin. Huokaan ja avaan viestin.

Et ole pitänyt kaikkia viime vuoden lomiasi. Sinulla on viikko pitämätöntä lomaa.

Ohhoh.

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Tiiaanna
cake & copper

Pyörittelin juuri samoja juttuja mielessäni. Jos jää kotiin lomalla, niin syyllisyydentunto kalvaa, koska pitäisi olla tekemässä jotain. Olisi hienoa oppia ihan vaan olemaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Minulle tämä on ihan uusi tunne. Usein juuri odotan sitä, että tulee viikot joina ei nimenomaan pidäkään tietää mitä sitä tekis.

Onneksi on koko loma aikaa harjoitella!

kaista (Ei varmistettu)

Ihanaa kun tollain pidetään huolta!

Laura T.
Missä olet Laura?

No niin on! Kuljenhan töissä nimellä Laura ''en muista koska lomailen'' Tähkävuori.

Mia K.
Voi taivas

No wau! 

Mä tein ison (universumille pienen) päätöksen viime viikolla. Kun taaskaan (ei ollut rahaa) en päässyt Balille/Hawaiille, marssin täällä neitsytpolulle pieneen intiimiin putiikkiin, jossa myydään mm Balilaisia saippuoita ja koristejuttuja. Nappasin yhden kukkaissaippuan, jossa tajunnan huumaava tuoksu ja 3 turkoosia Kiraffia rennosti nojailemaan ikkunalaudalleni. Sitten tein ns hylätyistä lavoista sisiustuslautoja, kun maalailin ne pastellin utuiseksi vaaleanpunaisen ja sinisen ja turkoosin sävyisiksi! Nyt puuttuu enää riippumatto! Päätin olla lomalla joka päivä, vaikka tunnin verran iltaisin ;D Ja, myös että nyt säästän ne rahat, ja menen itse paikanpäälle. Uskonkin, että kun asia on päätetty, palaset vain loksahtelevat niin että löydän itseni kohta koneesta istumasta. 

Ihanaa lomaa sulle ☆☆

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei ihan mahtava veto! Just noin se pitääkin tehdä: jos ei ykkösvaihtoehto, niin sitten kakkonen. Eikä kuulosta iltaloma ollenkaan hassummalta noissa puitteissa.

Tsemppiä säästämiseen, täällä vähän samat kelat!

Boris (Ei varmistettu)

Ha, tyypillistä.

Mä onnistun loma-lomapäivinä (siis _lomapäivinä_) ilman mitään sovittua ohjelmaa olemaan vaikka koko päivän sohvalla tai sängyllä tehden en-mitään ja miettien ihan-vain-jotain. Lomalla se aika tuhlaantuu. Ja tuplaantuu.

Hmmhmm. Lomaparadoksi.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kuulostaa täydelliseltä. Tuollaista sen pitääkin olla. Kunnon oleilua, ei vaiheilua.

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Ihastuttava kirjoitus. ihan mahtava tuo "yllärilomakin"!

Laura T.
Missä olet Laura?

Eikö vain! Kiitos Isla!

Naislaif
Naislaif

Olen lomani alkutaipaleella ja pääni, ajatukseni ja tietoisuuteni eivät ole lomamoodia vielä tajunneet. Hoen ihmisille loman ihanuutta ja sitä kuinka olenkaan sitä odottanut. Ja sitten en ymmärrä sitä, sen olevan läsnä ja nautittavaksi tehty. 

Onneni on sen pituus. Pitkä ja armollinen ajatuksilleni, että nekin tajuavat jossain vaiheessa hengähtää ja vain olla.

Pahinta on vain yksi vapaa. Ei siinä ajassa suorittavat ja vireystilassa oleva keho, suinkaan tasaannu.

Jaksamista sinulle :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Alkupäivät usein menevät rauhoitellessa - lienee normaalia. Sen kun hengittelee ja on. Oma lomani ei ala ihan vielä, mutta käyn jo nyt hengittelemässä sadeiltaa iltaisin parvekkeella.

Ihanaa lomaa Naislaif!

Naislaif
Naislaif

Kiitos. 

Sinä siis esilomailet jo vähän harjoitellen. 

 

Mirelle (Ei varmistettu)

Bongasin sun blogin. Sait uuden seuraajan. Ihania juttuja :) kivaa kesää!

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihana kuulla, tervetuloa Mirelle! Mukavaa kesää sinnekin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.