Paljonko päivän asusi maksaa?

Missä olet Laura?

Päätyi päälle eräänä päivänä:

 

 

(Saan joka kerta kommentteja polvesta revenneistä farkuistani. Mutta minä rakastan niitä.)

Siinä pukiessani tajusin, että valitsemani vaatekappaleet ovat löytäneet tiensä kaappiini ilman minkäänlaista eforttia tai maksusuoritusta. Farkut sain kolme kesää sitten kaverin tehdessä massiivista vaateinventaariota. Neuleeseen törmäsi paras ystäväni Saksassa asuessaan, ja päätti kiikuttaa sen muuttokuormansa mukana Suomeen. ''Koska se näytti niin sinulta..'' sanoi hän, ja ojensi valkoisen paketin nähdessämme ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Paidan lisäksi sain myös kaksi pientä puuhevosta silkkipaperiin käärittyinä.

Kuvan kengät puolestaan nousevat kirkkaasti Parhaat kirppislöydöt TOP 5:seen. Löytyivät erään kirpputoripöydän alatasolta, enkä ollut uskoa, että joku luopuisi ihanista vintage-nokialaisistaan kolmella eurolla. Parasta kengissä on siron ulkomuodon lisäksi se, että niiden sisäpohjia koristaa teksti: '' Suomen lentopalloliiton hyväksymä lentopallojalkine.''. Kyllä, kävelen sisäliikuntakengissä kaduilla. Olen kävellyt jo kaksi kesää.

Niinpä liihotin menemään lahjoitetuissa vaatteissa ja kolmen euron lentopallokengissä. Vedin lähtiessä päälle vielä vaalean trenssin ja nappasin mukaan ison punoslaukkun. Trenssi on kulkeutunut eteiseeni Fidalta viidellä eurolla, laukun olen hankkinut uutena parilla kympillä.

Askel on kevyt, kun pukeutuu lahjoihin. Ja kun asun ryydittää vielä muutamalla täsmälöydöllä, ei hinta hirvitä: päivän asuni kokonaishinnaksi laskin kaksikymmentäkahdeksan euroa.

Niinpä niin. Yhtenä päivänä sitä kulkee muutaman euron tennareissa, toisena päivänä vetää jalkaansa nilkkurit, jotka aikoinaan nielaisivat kuukauden vuokrarahat. Garderoobini kun ei noudata mitään tiukkaa säännöstöä, niin kuin ei omistajansakaan.

 

Siinä laskeskellessa juolahti mieleen ajatus hintahaasteesta: Kuinka paljon päivän asusi on keventänyt kukkaroasi?

 

Oli päälläsi sitten äidin vanha valmistujaismekko, satasen tuulipuku tai eurolla irronnut farkkupari- ota kuva, tai kerro se kommentissa. Jos innostut naputtelemaan postauksen aiheesta, vielä parempi. Älä unohda linkata postaustasi kommenttiboksin puolella!

 

Uteliain terveisin,

Laura

 

Kommentit

Heather (Ei varmistettu) http://tahtoisinpukea.blogspot.fi

Hauska idea! Itse pääsin päässälaskutaidoillani summaan 370. Jaiks!:O Sitä ei tajuakaan kuinka paljon rahaa kulkee päällä...!

Laura T.
Missä olet Laura?

Joo, tämäkin ajatus lähti vain siitä yksinkertaisesta oivalluksesta, että päällä sattui olemaan jotain todella edullista. On ihan hyvä välillä miettiä, kuinka paljon palkasta höylääntyy Visan mukana verkkokauppoihin ja sesonkihankintoihin. Pysyypähän tarkkana!

matu (Ei varmistettu)

130e suunnilleen! Kengät on kalleimmat :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin ne kai tuppaa olemaan. Aina välillä käännän hinnat piruuttani markoiksi- en olisi IKINÄ uskonut ostavani esimerkiksi kuudensadan markan farkkuja! Ja nyt satasen farkut on jo jonkinlainen normi.

MariWLZ
The Good Vibes

Mun tämän päivän asu on tullut maksamaan n.9 euroa. Kengät ja housut 1 €/kpl, takki 5 € ja H&M:n toppi alennuksesta 2 €:D

http://www.lily.fi/blogit/pikkujuttuja/vanhat-pallohousut

MariWLZ
The Good Vibes

Niin ja Ray-Banit voitettu arvonnasta eli nekään ei nosta asun hintaa;)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiva kun naputtelit postauksen! Edelleenkin: housut oli kyllä aikamoinen löytö- paatunut Suomi-vintagen fani huokaisee ihastuksesta.

Koti-/sisävaatteet n. 50€ kaikki sukista tissiliiveihin mukaan lukien, mutta mutta.. kun tuohon lisää kledjut jotka päällä fillaroin töihin räntäsateessa, niin keikkuu siellä +300€. Oliko muka muuta parempaa urheilua kuin varusteurheilu...? ;D

Laura T.
Missä olet Laura?

Onneksi ulkokamppeet ovat useimmiten (kovasta hinnasta huolimatta) hyvä hankinta: kestävät aikaa ja kulutusta. Mutta isoja rahoja, isoja rahoja!

Vivi
Elämäni palasia

Mä osallistuin postauksella! :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihan mahtavaa, kiva kun postasit!

Tavallisen arkipäivän asu töissä: Conversen tennarit 50e, Object farkut 50e, Gina Tricot neule 20e, H&M t-paita 5e, rintsikat 20e, alushousut ja sukat ehkä yhteensä 5e.

Kaikki yhteensä noin 150e (hinnat noin-hintoja ulkomuistista). Moni ostettu alennuksesta. Saman hintaluokan rievuissa yleensäkin kuljen, joskus toki on jotain arvokkaampaakin yllä. Urheiluvaatteet on varmaan niitä kalleimpia. :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiitos kommentistasi Vim!

Joo, urheiluvaatteet ovat ihan oma lukunsa. Itse yritän aina pikkuisen kartottaa, mikä summa päällä päivittäin liikkuu- ehkä se on tapa kyseenalaistaa, tarvitsenko todella taas uudet, satasen farkut.

venna (Ei varmistettu)

Umm...rintsikat noin 20e, pikkarit alennuksesta vitosella. Sukat sain äidiltä. Kirpparilta housut ja neuletakki kumpikin kympin, toppi pari euroa, samoin huivi. Liehun siis jossain viidessäkympissä..paitsi että mitä mun nokallani onkaan. Rillit! 300 euroa. Prkl.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ainiin! Enpä tullut ajatelleeksi silmälaseja!

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei, kiva kun kirjoitit!

Laura T.
Missä olet Laura?

Kiva kun postasit, halvalla päästiin sielläkin tontilla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.