Pettymyksestä ei päivääkään

Missä olet Laura?

 

 

 

Menin nukkumaan levottomana. Stressasi, turhautti, väsytti. Maailma, politiikka, elämä.

Heräsin anivarhain uneen, jossa Elastinen räppäsi itkien ABC:n nurkkapöydässä. Melodiana oli Toton Africa, lyriikoissa siteerattiin Kaija Koota. Nousin ja läksin.

Katselin ihmisiä autoissa, ihmisiä terasseilla, ihmisiä pelikoneiden edessä. Yritin etsiä jostain vuorenvarmaa merkkiä siitä, että tämä tasavalta on vaarassa syttyä palamaan. Löysin yhden pienen mielenosoituksen.

Kävelin samoilla käytävillä joilla aina kuljen. Moikkasin ohimennen puisen tiskin takana työskentelevää tuttua, joka joskus oli paras ystäväni. Nykyään pysyttelemme pintakerroksissa. Joskus aika kelluttaa; erilleen, yhteen ja näkökentän rajoille. Ei kaiken tarvitse mennä näyttävästi rikki.

Yhdellä käytävistä törmäsin poikaan, jonka juttuja kuuntelen usein vieruspöydästä. Useimmiten hän puhuu kirjoista ja kirjallisuudesta, kyselee muiden näkemyksiä ja puhuu kauniisti muttei yhtään laskelmoiden. Tänään kuulin hänen kysyvän, olivatko muut jo kuulleet gin tonic-kurkku-mehujäästä. En ehtinyt kuulla keskustelua loppuun.

Ostoskeskuksen katolle pesää rakentava lokki oli tiputtanut suuren munan asfalttiin. Se katseli katon reunalta alas, ja laskeutui maahan levinneiden kuorien äärelle kun muut olivat menneet. Sellaista se on, ihminen sanoo. Mutta ei lokki sellaista ymmärrä.

 

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ei kaiken tarvitse mennä näyttävästi rikki.

No näin. Kiitos. Ja minä kuulin toissapäivänä ensimmäistä kertaa gin tonic-kurkku-mehujäästä, kun sähköpostiin lävähti linkki saatesanoilla näitä muuten tehdään juhannuksena. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Sydän.

Gin tonic-kurkku-mehujää kuulostaa....mielenkiintoiselta. Myös vähän pahalta. Mutta sepä johtuu ennakkoluuloista, sillä enhän ole eläessäni juonut yhden yhtä geeteetä. Vääryys.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

No on, vääryys! Koska geetee on PARHAUTTA. 

Helmi K
sivulauseita

Miten on mahdollista että et ole juonut yhtään geeteetä??? Miten se on mahdollista??? Siis miten??

Laura T.
Missä olet Laura?

No emmää vaa tiedä. En edes tiedä mitä siihen tulee. Ja ei, en aio googlata. Kertokaa!

Helmi K
sivulauseita

No se on Gin-Tonic. GT. Siihen tulee Giniä. Ja Tonicia. Gin-Tonic.

Ehkä sä et ookaan supersankari :D

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen oman elämäni sankari. JA MÄ AJATTELIN ETTÄ SIIHEN TULEE MYÖS JOTAIN TYYLIIN OLIIVIN YDINNESTEESTÄ PURISTETTUA ELIKSIIRIÄ.

Helmi K
sivulauseita

NO SIIS EI TODELLAKAAN TULE. MUTTA SIIHEN VOI LAITTAA MYÖS SITRUUNAN, LIMEN TAI KURKUN SIIVUN. JA JÄITÄ. JÄITÄ SAA SITEN ETTÄ LAITTAA VETTÄ PAKKASEEN. 

 

Tove Janssonin tytär

Mää näin eilen semmosen jutun mistä halusin kertoo sulle. Sorsa on tehny pesän ja hautoo muniaan yhessä kukkapenkissä Tullinkulman laboratorion ja opiskelijaterveydenhuollon edessä. Joku oli vieny sille vettä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Äääwää! Mitä se sinne on mennyt höpsö pesimään. City-sorsa. Menen katsomaan. Silleen vaivihkaa tietysti, kävelen ohi ja tiirailen.

Ps. Mun Ela-uni on kyllä vahvasti eräänkin Asa-unen inspiroima. Illalla nukkumaan mennessä mietin sun masujuttua ja räppäreitä, ja tulos oli tämä. Aamulla nauratti.

Tove Janssonin tytär

No nii-i! Se ei vällää, se on osa kaupunkia, ottaa tilansa. Toivottavasti se on silleen street wise kun lähtee luotsaamaan untuvikkojaan ķohti ekaa kylpyä. Ettei käy huonosti. Kävis hyvin. Jossain oli tehty sorsille jalkakäytävälle oma väylä. Mietin sitä tyyppiä joka oli suunnitellu sen sorsanmuotosen ohjeistavan kuvan siihen asvalttiin.

Ps. Oon kerran nähny unta, jossa työnsin Eminemin ulos 82. kerroksen ikkunasta.

Laura T.
Missä olet Laura?

Sun unet on aivan eeppisiä. Mä näin viime yönä kolmiolääkehöyryissäni unta, että joen toisella puolella oli New York. Sellainen saari, ja sinne mentiin katsomaan taidenäyttelyä nimeltä Leijuvat kannut.

Tove Janssonin tytär

Arvaa mitä. Mulla on ihan paska päivä ja tää nauratti mua silti. Kiitti.

Veera Katariina
barbamama

Hei, luin tämän perjantaina ja sen jälkeen pitkin viikonloppua miun mieleen on jostain syystä tupsahdellut tuo lokin tarina. Sydän sykkyrällä olen ajatellut sitä poloista, tuntematonta lokkia ja sen myötä ihmisyyttä, luontoa ja sitä että myö ollaan kaikki ihan samoja kuin se lokki, se vaan aina unohtuu.

 

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi Veerasein. On kyllä kovia viikkoja nämä. Niin täynnä syntymää, ja sitten kuolemaa. Valo tekee ihmisistä ja eläimistä liikkuvaisia, ja sitten käy köpelösti.

Juuri näin: me olemme tosi samanlaisia kuin kaikki meitä ympäröivä elämä.

hannavee- (Ei varmistettu)

Itken lokkia niin että silmiä kirvelee. Toivottavasti seuraava juttusi on lohdullisempi, muutoin valvon koko yön..

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi hannavee, toivottavasti et valvo.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.