Räkäydellä, Laura

Missä olet Laura?

 

 

 

Kun katsoo ympärilleen, ei ihan heti uskoisi että tässä huushollissa eletään yhtään minkään muutoksen kynnyksellä. Syysflunssa sai allekirjoittaneenkin kiinni, vihjaili illalla kylmillä väristyksillä ja yön aikana päällysti aivot sumulla (tai räällä, kumpaa termiä nyt haluaakaan käyttää). Kuume ei nouse, ei ole koskaan oikein noussutkaan. En siis ehkä tiedä millaista on olla kuumeessa, mutta tiedän millaista on olla flunssassa lentokoneessa. Ei kovin hauskaa. Siksipä vihelsin työt heti poikki ja hautauduin työpaikalta mukanani raahaamaani turvavilttiin.

Ostin viltin vuosia sitten Israelista, kun päädyin spotaaniuspäissäni jouluksi Jerusalemiin. Noilta vuosilta en ehkä kaipaa sitä epävarmuutta jota kannoin omasta olemisestani, mutta kaipaan sitä sokeaa luottamusta kaiken järjestymiseen - silloinkin, kun lentokenttävirkailijat haastattelivat 20 minuuttia selvittääkseen, olinko todella saapunut jouluaaton alla ns. pyhille pelipaikoille ilman yöpymissijaa ja suunnitelmia.

Se oli jännä reissu se.

 

 

Täällä sitä nyt odotellaan asunnon lempikulmauksessa tiskejä tiskaantuvaksi ja laukkua pakkaantuvaksi. Viimeisenä mainittuun paneudun vasta viikonloppuna (prioriteettitaso kaksi), tiskit täytynee hoitaa aikaisemmin (prioriteettitaso yksi). Olen juonut pelkästään teetä, ja tajusin juuri ettei päivän mukanaan tuoma päänsärky johdu flunssasta, vaan siitä etten ole saanut vielä ainuttakaan kuppia kahvia. (Prioriteettitaso: ja vähän äkkiä.)

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Ilana

Sinäkin Brutukseni :( No, ei muuta kuin pakkopysähtymistä ja lämmintä juomaa sitten vaan. Turvapeitto on musta kyllä ihan ykkösasioita maailmassa - omani on hirvimallinen. Tai virallisesti ne saattaa olla jotain peuroja, koska se on Pentikin mallistoa, mutta kulkee meillä kuitenkin nimellä Hirvipeitto. Se on niin hyväksi todettu (käytössä päivittäin), että olen ostanut vastaavaa lahjaksikin.

Toivottavasti sulla on jotain hyvää luettavaa, jos aivo toimii vielä sen verran, että lukeminen luonnistuu. Mulla on menossa juuri yksi kirja, jonka bongasin aikoinaan täältä sun kommenttiboksin suosituksista: Zusakin The Book Thief. Pikaistaa toipumista!

Laura T.
Missä olet Laura?

Minäkin.

Tuo viltti on itse asiassa poncho, tai sellainen jännänmallinen hartiaviltti. Ostaessani ajattelin, että meikäläisestä tulee boheemi vilttiniska - todellisuudessa en koskaan oppinut toimimaan ponchon kanssa. Kääriydyn siihen ja olen paikoillani, muuta en sen kanssa osaa.

Tänään ei pystynyt lukemaan, huomenna kokeilen. Kirjastossakin pitäis vielä käydä ennen lähtöä. Ajattelin hakea kreikkalaista kirjallisuutta mikäli sellaista löydän. Jotain sinne sopivaa.

 

Toinen haudutus

Muki. Sitruunaviipaleita (luomu-, koska yök vaha). Inkivääriä, pilkottuna (ja minä kyllä kuorinkin), köntsä. Kuumaa vettä. Jos et ole happaman ystävä, hunajaa. Yhdistetään. Juodaan. Toistetaan kunnes elämä maistuu taas joltakin. *halaus*

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihana, kiitos! Rakastan varsinkin tuota viimeistä ''Toistetaan kunnes elämä maistuu taas joltakin.''

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.