Romanttinen illuusio nimeltä luova prosessi

Missä olet Laura?

 

 

 

Luovasta prosessista puhuttaessa tuntuu usein, kuin tapahtumaketjuun liittyisi jotain epäinhimillistä, jumaluudesta kumpuavaa tietoisuutta. Olen aina aikaisemmin ajatellut, että kirjailijat ja muut mielenmaisemien rakentajat saavat ideansa satunnaisina hetkinä pyhiltä annettuina. Jotenkin olin tullut siihen tulokseen, että jokaiseen umpihulluun ideaan on varmasti valettu jotain muilta olemisen tasoilta lainattua.

Niin luulin - kunnes rupesin itse kirjoittamaan.

Todettua: parhaat tapahtumaketjut ja syväluotaavimmat luonteenpiirteet syntyvät vessanpöntöllä. Tai suihkussa. Kylpyhuoneeni seinät ovat kuulleet monta yksinäistä riemunkiljahdusta, ja todistaneet lukemattomia kertoja alastomana ideastaan ilakoivan kirjoittajan.

Absurdeimmat ajatukset ajelehtivat luokseni aina aamuyöstä. Käyn vessassa, kömmin takaisin vielä lämpimiin lakanoihin ja olen valmis vaipumaan takaisin uneen... kunnes ne saapuvat. Irralliset sanat, lauseet, henkilöt. Yritän tyhjentää mieleni (haloo, täällä nukutaan!) ja keskittyä luomien kiinnipitämiseen, mutta aamun kajastuksessa saapuvat ovat juurtuvimpaa sorttia. Ne tulevat, ja jos niihin menee koskemaan, ei niistä pääse eroon. Vähän kuin suttaisi naamansa permanenttitussilla - ei lähde.

Tänä aamuna palattuani peiton alle, yksi saapui jälleen. Hetki ennen nukahtamista tyhjyydestä poksahti sana.

Johtoperuna.

Havahduin. Johtoperuna? Kaiken päivittäin läpikäymäni tuskan, ilon ja tarinoiden yhteenhitsautumisen jäljiltä alitajuntani pusertaa ulos sanan joka ei tarkoita yhtään mitään. Ihan oikeasti, johtoperuna??! Mikä se on? Käänsin kylkeä ja tuijotin valkoisena nousevaa seinää epätoivoisesti. Siis onko tämä nyt peruna jossa on elektrodeja kiinni, vai meinaako johto-etuliite tässä tapauksessa perunaa, joka on koko kasvimaan henkinen johtaja?

Kiitin aivojani ja universumia, yritin kohteliaasti selittää että mun pitäis nyt ihan tosissaan jatkaa näitä unihommia.

Johtoperuna. Johtoperuna.

Johtoperuna, johtoperuna, johtoperuna, johtoperuna, johtoperuna, johtoperuna, johtoperuna.

Selvä. Aivan sama. Nousin ja keitin kahvia.

 

Luova prosessi on vain elitistinen käsite hulluksi tulemiselle.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

ikkiam
LUOMA

Saat joululahjaksi johtoperunan!

Luova prosessi on kuin tauti, se tarttuu luetuista sanoista ja koetuista tiloista. Tarttuva hulluksi tuleminen. Johtoperuna! Vai ehkä perunajohto?

Pakko saada piirtää.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ei, ei! Ei johtoperunaa!

Luovuus rokkaa.

Gigi
Olipahan taas..

Jos johtoperunaa hokisi esim kolmevuotias tyyppi, se olis saleen nähnyt ituja kasvavan perunan. Mut että sinä. Mieli on omituinen paikka:D

Laura T.
Missä olet Laura?

No sepä se. Huhhuh. Vieläkin se pyörii päässä - kai kostoksi jostain.

Räyhälä
Räyhälä

Touché! Täälläkin eräs, joka onnistuu saamaan kaikki parhaat ideansa suihkussa tai herätessään keskellä yötä. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Onneksi ei sentään herätessään suihkusta keskellä yötä.

Koko H.
Ruskeat Tytöt

jeee! tää on kaikki aivan kreisiä!

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin on!!

Pax
Liikehdintää

Romanttisuus tästä on ainakin kaukana. Vaikka tietysti jonkun silmissä sekin hetki, kun keittää kahvia muun maailman nukkuessa ja hakee villasukat, kun keittiön lattia on jalkojen alla syyskirpeä on ihan superromanttista suhteessa omaan suihkusäntäilyyn ja kiireeseen. Mutta joo. Hulluus on tosiaan lähempänä, ehkä myös jonkinlainen jumaluus. Jos sitä asettuu avoimemmaksi universumille perusasioiden äärellä, siellä kylpyhuoneessa. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Olen myös pähkäillyt, että ehkä se on se vapaaehtoisesti suljetun tilan vaikutus joka ajatukset saa liikkeeseen. Veden liike ja kohina, tila johon kukaan ei tule juuri nyt.

Mutta että johtoperuna.

Mia K.
Voi taivas

... mut, ehkä sä saat siihen jatkoa? ...jatkojohtoperuna ♡

;))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.