Sadepäivän löytöjä

Missä olet Laura?

 

Tihkuinen torstai vei museon kautta pikaiselle piipahdukselle Puutarhakadun pelastusarmeijalle. Pääkirjaston vieressä toimivassa liikkeessä tulee vierailtua näinä päivinä hävyttömän harvoin, toimitettavat asiat kun tuppaavat järjestäen jäämään Tammerkosken toiselle puolen. Vaan onneksi menin; olen jo hetken aikaa etsiskellyt sopivan kokoista kirkaslasista maljakkoa. Kuulostaa ehkä helpolta, mutta kaltaiselleni lasikriitikolle maljakon värin ja koon lisäksi kriteereihin kuului sopivasti jotain, muttei yhtään liikaa.

Siellä se seisoi, pölykerroksen alla suomalaisen lasitavaran ylähyllyllä. En tiedä kenen käsialaa, mutta hinnan perusteella jonkun kuitenkin. Maljakon muotokieli miellyttää silmää kovasti - näen siinä yhtäläisyyksiä Marimekon uusimpaan maljakkomallistoon. Niin ne muodot kiertävät.

 

 

 

Lautanen tulee todella tarpeeseen; keittiön kaapissa oli tätä tulokasta ennen kokonaiset kaksi matalaa lautasta. Se on melko kunnioitettava suoritus kahden astiarakkaan yhteistaloudessa. Mutta sitä se on kun seula on tiukka ja tila rajallinen.

Malttiahan se vaatii, timanttien löytäminen. Ja soveltamista. Viime viikonlopun yövieraiden kanssa tortillat syötiin hyvässä yhteisymmärryksessä syviltä lautasilta.

 

 

Laura

 

 

 

 

Kommentit

Ruudun tuolta puolen (Ei varmistettu)

Pitää sitä joskus sentään laittaa palautetta kun ei oikein koskaan tule kirjoitettua vaikka niin kovin harmittaa. Kyllä se näin on, että siitä lähtien kun tämän blogin löysin (ja blogin arkistot..), ei mikään muu blogi oikein tunnu miltään. Paitsi ehkä Minnan ja Matkamuistoja. Oivoi kun on pieneen blogi-ilot lukijalla käyneet! Kiitos loistavasta työstä jota teet, innostat minuakin kirjoittamisen pariin (tyrehtyi heti koulun jälkeen kun ei kukaan enää antanut aihetta mistä pitää kirjottaa, se se on haastavaa). Ihanaista kesän alkua!

Laura T.
Missä olet Laura?

Voi mikä kommentti! Kiitos, teit minut tällä todella iloiseksi.

Ihanaa että löysit, mahtavaa että viihdyt. Aurinkoa kesääsi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.