Sen on oltava laskuvirhe

Missä olet Laura?

 

 

 

 

 

Joka kevät, juuri näin maaliskuun aikaan tulen siihen tulokseen, että jossain jonkun on täytynyt laskea väärin. Että tämä paljon puhuttu valo ei lisäännykään hiljalleen ja tasaisesti, vaan yhtenä päivänä vain loiskahtaa silmille.

Joo joo, päivä pitenee minuutin pari yhdestä päästä, puolitusinallisen toisesta. (En ole koskaan oikein ymmärtänyt tuota laskukaavaa.) Kaikki jaksavat loskaiset aamupäivät ja poskiontelontulehdukset, sillä kyllä se kevät sieltä lopulta tulee. Pikku hiljaa.

Pyh ja pah ma sanon. Katsokaa pihalle!

Sillä joka ikinen kevät pakan saapuu sekoittamaan se yksi päivä, kun huomaa että aamuvarhaisesta pitkälle iltapäivään aurinko paistaa lakkaamatta ihan kuin olisi aina ollut siinä. Muina molluskoina valelee seinille eksoottisia varjoja ja paistaa suoraan silmään, kuin kysyäkseen että mitä sää siinä tölläät.

 

 

 

Tuona päivänä olen täysin vakuuttunut yhdestä asiasta: jossain on täytynyt tapahtua laskuvirhe. Että todellisuudessa jokaisessa keväässä on olemassa yksi sattumanvarainen vuorokausi jonka aikana päivä pitenee kertaheitolla ainakin puolitoista tuntia, eikä kukaan pysty oikein selittämään sitä. Vielä hauskempaa: kukaan ei koskaan tarkalleen tiedä, milloin tuo päivä koittaa.

Arvata saattaa, että tuo päivä oli tänään. Nyt aurinko on jo laskemassa, mutta sen kajo ei ole ollenkaan pimeyteen viittaava. Ennemminkin tuntuu, kuin se viimeisillä säteillään morjestaisi niin kuin nyt ketä tahansa työkaveria. Että moi ny, huomiseen. Ja meikäläinen huokaisee helpotuksesta, juo kahvin rippeet kupin pohjalta ja huikkaa takaisin: huomiseen.

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Oranssinen

Juuri näin!

Aurinko oli tehdä (no joo, teki eikä meinannut) sekopääksi ja vaikka kuinka sain edelleen kahlata metrisessä lumikinoksessa viedessäni oravaveljeksille & lintuparvelle pähkinöitä ja talipalloja ruokkimispaikan oksiin, niin kyllä! Tänään se ei enää ollut vain lupaus vaan totista totta:
KEVÄT

Laura T.
Missä olet Laura?

Jee, tiesin! Kunpa minullakin olisi joskus paikka johon viedä talipalloja ja pähkinöitä.

Nella
Nellancholia

Niin totta! Kuvailemasi tapahtui täällä juuri lauantaina ja voi sitä riemun määrää. Haahuilin ulkona neljä tuntia onnesta soikeana, välillä jopa ilman takkia, vaikka puissakaan ei ole vielä lehtiä. Niiiiin hienoa.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihan parasta. Jotenkin tämän päivän jälkeen kevät on peruuttamaton tosiasia. Life is good.

aittatar (Ei varmistettu) http://aittatar.blogspot.com

Upea ihana aurinko, joka meitä täällä Helsingin vaikutusalueella odotutti aamupäivän, mutta saapuessaan sai minulla kyyneleen silmäkulmaan. Koko tämä pimässä, ahtaassa ja loputtoman pitkässä tunnelissa vietetty talvi avautui vihdoin taas päivään! Työn jälkeen puistoon kolmeksi tunniksi tekemään sitä ominta hommaa ja kun aurinko vihdoin laskeutui (aivan varmasti 1h41min myöhemmin kuin eilen!) li olo kevyt ja hymy herkässä.

Kevät on niin rakas.

Laura T.
Missä olet Laura?

Ihanaa! Kevät on ihanaa!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mietin aamulla, laitanko jo kevättakin. No tietenkin laitoin. Ja se oli oikein hyvä päätös.

Laura T.
Missä olet Laura?

Paras päätös!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin pitelen täällä sairastupaa ja ihmettelen ikkunan läpi auringon iloa!

Kirjoittaisitko Laura liikunnasta joku kerta? Kuvittelisin kaiken tämän fittness-häpäköinnin keskellä saavani luettavakseni inhimillistä tekstiä aiheesta. Että riittää vaikkei hästäkkää ja bloggaa ja instagrammaa fittnessruokaa ja fittnessvattalihaksia.

-seglen

Laura T.
Missä olet Laura?

Haha, seglen et usko: juuri puoli tuntia sitten keskustelin aiheesta! On ollut kirjoitettavien listalla jo pitkän aikaa, eli saamasi pitää (jahka räkä päästä laskeutuu).

Liikunnasta on itse asiassa montakin juttua tuloillaan, näkökulman varmaan arvaatkin. Treenaamattomuudesta kirjoittelinkin jo täällä aikaisemmin, mutta tosiaan, lisää on tulossa!

Pikaista paranemista!

 

Karuselli

Sama vekkuli ilmiö havaittu eilen eteläisessä Suomessa. Se ON totta!

Mä en rakasta kevättä, mutta ilahdun siitä, mitä se saa muissa ihmisissä aikaan.

Laura T.
Missä olet Laura?

Voisin kyllä laulaa keväälle vähän Tiktakia: sä seeekoitat mun maailman, woo o. (Na na na naa naa naa.)

Karuselli

Juuri tätä tarkoitin. :-D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.