Tarina (-) kirpputorista

Missä olet Laura?

 

 

 

Minulta kysytään usein mistä teen laadukkaimmat second hand-löytöni. Salapaikkani sijaitsee itseasiassa varsin näkyvällä paikalla Tampereen keskustassa, Laukontorin kupeessa. Sen nimi on kirpputori Tarina.

Aina kun etsin jotain spesiaalimpaa päällepantavaa, vintagea tai laadukkaita kenkiä, suuntaan torin laidalle alarantaan. Perinteisen itsepalvelusysteemin lisäksi Tarinaan tuodaan myyntiin yksittäisiä merkkituotteita provisioperiaatteella - tästä syystä yläkerran pöydistä löytyy usein todellisia helmiä aina vintage-Escadasta italialaisiin trensseihin.

Kirpputorilla on ylivoimaisesti koko Tampereen ystävällisin palvelu. (Ja uskokaa pois, vertailukohtia tästä kirpparikaupungista löytyy.) Ystäväni saivat pari vuotta sitten päähänsä hankkia minulle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kirpputorille. Kun he kertoivat varsin mielenkiintoisen ideansa Tarinan väelle, henkilökunta lähti heti mukaan hankkeeseen. Ja niin 25-vuotispäivänäni kuoresta paljastui - tietojeni mukaan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa - Tarinalaisten suunnittelema lahjakortti.

 

 

 

 

Syy miksi rakastan tätä paikkaa, on sen tamperelaisuus. Siis sellainen selittämätön letkeys jonka tavoittaa vain paikka jossa on tarpeeksi tilaa ihmisille, kohtaamiselle ja koristeellisille kahvipöydille. Ja tietysti kirpparikoira-Kallelle, joka nukkuu päiväunia ikkunalla.

Täällä et ole koskaan vaivaksi etkä tiellä. Aukioloajat eivät ole minuutintarkat, ja henkilökunta jaksaa ihastella alakerran pöydistä pengottuja täsmälöytöjä ääneen.

Näiden seinien sisälle ei kiire sovi - niin kuin ei tamperelaiseen mielenmaisemaan ylipäätäänkään. Sadetta voi jäädä pitämään kahvikupin kanssa isojen ikkunoiden eteen ja katsella kuinka kesäsade kastelee sateenvarjonsa unohtaneet.

 

 

 

 

 

Kirpputori Tarina

Laukontori 4, Tampere

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Tove Janssonin tytär

Tää on yks mun lempipaikoista Tampereella. Menin tänne heti turvaan kun sain tietää olevani raskaana.

Laura T.
Missä olet Laura?

En yhtään ihmettele. Paikassa on hyvät energiat.

tanjatanja
Ei Beigeä

Ei voi olla huono paikka jos siellä on bostoninterrieri!

Laura T.
Missä olet Laura?

Niinpä!

Roosa
Mangomalen

Iskipä vieno Tampere-ikävä!

Laura T.
Missä olet Laura?

On kunnia onnistua sytyttämään Tampere-ikävä juuri teikäläisessä. (Muistelen ettet oikein koskaan tuntenut tätä paikkaa täysin omaksesi.) Jee!

Roosa
Mangomalen

Loppua kohden aloin kokea lämpimiä tunteita, se oli jotain pitkittynyttä alkushokkia minkä kanssa kipuilin ekan vuoden! Nyt jo naurattaa se oma uhmainho. 

Mia K.
Voi taivas

No oonhan mää ny tual ollu :D

Ja tein kyl ihanii löytöi! 

Laura T.
Missä olet Laura?

No niin! Vastasin sulle kuitenkin varmuuden vuoksi Instagramin puolella. Paikka on kyllä aarrearkku.

Laura T.
Missä olet Laura?

Jep, paikka on lunkiudessaan iisi sellaisillekin jotka ei kirppiksistä muuten niin perusta. Feng shuit on todellakin kohdallaan!

Tarinalaiset (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/missa-olet-laura/tarina-kirpputorista

Me Tarinalaiset ollaan onnellisia Lauran ihanasta jutusta ja siihen tulleista kommenteista. Jutusta ja kommenteista välittyvät juuri ne asiat, joita olemme alusta asti vaalineet; kiireettömyys ja rentous sekä kanssaelävien kunnioitus ja tasa-arvoinen kohtelu.

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei ihanaa että kävitte kommentoimassa, kiva! Olette kehunne ansainneet. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.