Torilla tavataan

Missä olet Laura?

 

 

 

Tarkoituksenani oli kirjoittaa kahvila Böönasta jo alkukesästä, mutta elokuun puoleen väliin kestänyt sadekuuro johti siihen, että astuin kahvilaan ensimmäistä kertaa vasta, noh, elokuun puolessa välissä - vain huomatakseni torikahvilan ympärille rakentuneet seinät.

Böönan raakakakut ja -piirakat ovat saavuttaneet jo jonkinasteisen kulttimaineen Tampereella; herkkuja saa kahvilan oman kylmätiskin lisäksi myös esimerkiksi Sokoksen ja Stockmannin ruokaosastoilta. Oma suosikkini löytyy kuitenkin juomapuolelta: kookosjäälatte. Maistoin ensimmäisen kerran viime kesänä, ja voin rehellisesti sanoa sen olevan paras kahvijuoma jonka tiedän. Kysyin varovasti herkkujuoman ohjetta, ja sain reseptin muitta mutkitta: kahvia, kookos-riisijuomaa, palmusokeria ja vaniljaa. Tarkat mittasuhteetkin sain, mutta unohdin.

 

 

 

 

Taikuri juomien ja ruokien takana on kahvilan perustaja Linda, joka on pyörittänyt hommaa nyt jo noin viiden vuoden ajan. Matkan varrella ideoita on tullut ja mennyt; osa on jäänyt elämään, toimimattomiksi todetuista on päästetty irti ja jatkettu matkaa. Hyvin näyttää menevän: kahvilassa istuu lounastuntilaisia ja lomalaisia, työuransa aloittaneita ja jo päättäneitä. Yksi lukee lehteä, joku parkkeeraa rollaattorinsa ovensuuhun ja astuu sisään.

Ehdin jo harmittelemaan lyhyeksi jäänyttä kookoslatte-kesää, kun tiskin takaa kerrottiin että kesäkahvilana tunnettu Bööna jatkaakin näillä näkymin jouluun saakka. Kahvilan toisena voimana toimiva Lindan isä Jyrki meni ja rakensi kahvilaan lämpöeristetyt seinät, joten vastaisuudessa torin kupeeseen pääsee pakoon kaikkea syysmyrskyistä loskasateisiin.

Jouluun asti noin suunnilleen, oli vastaus kun kysyin mihin saakka voi tulla. Sen jälkeen yrittäjä ottaa lepoa muutaman kuukauden verran, imee itseensä aurinkoenergiaa kaukomailla ja palaa jälleen kevääksi.

 

 

Mikäli puhdas ravinto, hiljalleen poukkoileva toritunnelma ja hyvä kahvi kiinnostavat, piipahda. Kahvilan uusi ilme (toisin sanoen katto ja seinät) mahdollistavat sen, ettei toritreffejä tarvitse sopia säävarauksella.

 

Bööna

Tammelantori

Avoinna ti-la klo. 8-14

 

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Kolmen tähden Maija (Ei varmistettu) http://kolmentahdenarkea.blogspot.fi

Maistoin viime kevään ravintolapäivässä Böönan raakakakkuj ensimmäisen kerran ja yllätyin iloisesti, sillä ne olivat oikeasti todella herkullisia! Itse olen sellainen epäterveellisten herkkujen ja valkoisen sokerin ystävä, jonka suuhun erilaiset raakajutut eivät ole aiemmin oikein sopineet, mutta Böönan kakkuja voisin syödä vaikka joka päivä. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kakut on ihania. Varsinkin laku-vadelma!

SaaraM (Ei varmistettu)

Myös palvelu on huippua. Tilasimme kesällä just nuo kahvit ennen kuin tajusimme, ettei heillä käy kortti. Myyjä totesi, "että maksakaa sitten ensi kerralla".

Laura T.
Missä olet Laura?

Niin on! Heh, ihan parasta - just näin sen pitäisikin mennä. Kiitti kommentista SaaraM!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Sitten kun tulen Tampereelle, haluan tänne.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.