Vastaamatta jääneet viestit

Missä olet Laura?

 

 

 

 

Ostin vuosi sitten iphonen, sillä edellinen puhelimeni teki hidasta kuolemaa. Kävelin puhelinkauppaan ja katselin ympärilleni. Viereeni tullut myyjä kyseli tarkempia tarpeitani, jotka kuuluivat suunnilleen näin: ''Haluan vaan toimivan puhelimen jolla voin soittaa, viestittää ja mennä internettiin.'' Yritti kartoittaa netinkäyttöäni, että kyllä kannattaa ottaa nopeampi yhteys ja semmottii. Olisi ihan iskemätön tarjous, tosta Lumia ja siihen tommonen paketti. On kehuttu, menee meillä monta päivässä.

Kysyin myyjältä mikä puhelin hänellä itsellään on. Vastasi että iphone. Otin sellaisen ja kävelin kassan kautta kotiin. Ilman pakettia.

Siinä sitä oltiin, teknologian aallonharjalla. Vuoden sisään olen ladannut ehkä 5 appsia, joista käytän kolmea. Kun omppouskovaiset kysyvät, onko minulla iphone 4 vai 4S, en osaa vastata. En tiedä niiden eroa, enkä edes välitä tietää.

Inhoan puhelimen näpyttelemistä. Sitä täytepuuhaa mitä teemme bussipysäkeillä, elokuvateatterin edessä ja liikennevaloissa. Selaamme puhelinta, jollemme näyttäisi yksinäisiltä.

Asuessani puoli vuotta ulkomailla, jouduin hankkimaan kakkospuhelimen maan sisäisiä puheluita varten. Unohdin kapulan kotiin niin monta kertaa, että kuljin lopulta monta kuukautta kantamatta puhelinta mukanani. Suomeen palattuani unohtelin puhelinta kotiin vielä monta viikkoa paluun jälkeen. Eikä mitään pahaa tapahtunut.

Vastustelin kauan Whatsappin hankkimista, sillä ahdistun jatkuvan chattailyn ajatuksesta. Siitä, että minulla on taskussani alati käynnissä neljä eri keskustelua joista minun pitää olla jotain mieltä. Hankin sovelluksen lopulta ystävieni painostuksesta ja sovimme säännöt: Jos asia on tärkeä, soita. Jos ei, käytä emojia.

Olenkin ottanut varsin rehellisen lähestymistavan tähän tekstailuhommeliin. On parempi lukea viestit ajan kanssa, kuin yrittää reagoida niihin reaaliajassa. En tule koskaan onnistumaan siinä, sillä en yksinkertaisesti jaksa jutella jatkuvasti. En livenä, enkä virtuaalisesti. Sen tietävät ystäväni, jotka ovat tottuneita lukemaan viestiketjujen keskeltä lainejani, kuten  ''Nyt en jaksa enää näpyttää, heippa.'' Toimii. Suosittelen kokeilemaan.

 

Laura

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.