Vihreiden viemää

Missä olet Laura?

 

Ihan ensimmäiseksi haluan pyytää anteeksi.

Äiti, olen pahoillani kaikista niistä puoliksi tukahdetuista huokauksista ja siitä epämääräisestä silmienpyörittelystä jota olet vuosien varrella joutunut kohtaamaan kertoessasi mökin kasvimaan tilanteesta, tai siitä kuinka kohisten kaikki kasvaa. Pyydän anteeksi niistä lyhyistä vastauksista (''Wau.'' ''Ohhoh.'' ''Hienoa.'') joita olet saanut kännykällä lähettämiisi kukka-aiheisiin kuvaviesteihin.

Elämässä on monia asioita joita ymmärtää täysin vasta kun siirtyy niiden vaikutuspiiriin. Tämä on yksi niistä.

Nyt minä ymmärrän.

Olen vihdoin päässyt sisään kasvattajien mielenmaisemaan. Kun tulen kotiin, tarkistan ensitöikseni viljelyksien tilan, ja kesälomia suunnitellessani pohdin ensimmäisenä kuka kumma kasvit sitten kastelee. Suihkin, kelmutan ja olen vilpittömän iloinen kun siemenet vaihtuvat taimiksi, venyen päivä päivältä kohti korkeuksia.

(Tosin, en nyt ihan vielä kutsuisi itseäni hortonomiksi; luulin nimittäin tähän kesään asti että perenna on kukka - siis joku sellainen kirkkaanvärinen kukkapenkin täytekasvi. Vähän kuin pelargoni tai samettiruusu. Puutarhaihmiset kun ovat aina keväisin niin kiireisiä laittaessaan _perennat_penkkiin_. Noh, kuulin juuri että perenna ei ole kukka, vaan tarkoittaa monivuotista. Ei ihmekään etten saanut millään päähäni miltä kyseinen kukka tarkalleen ottaen näyttää...)

Kuvassa näkyvät rukolat istutin laatikkoon myöhään sunnuntai-iltana. Siis siemenet. Elämme keskiviikkoa ja näky on tämä. Kasvaa niin että kohina käy. Kun katselee mullan alta täysillä puskevia silmuja, sitä unohtaa hetkeksi kaiken sen minkä läpi sitä itse yrittää puskea. Paluu perusasioiden ääreen käy parvekelaatikon kautta.

Ilmainen vinkkini jokaiselle freelancerille onkin tämä: kun tuleva pelottaa eikä mistään ole varmuutta, kasvata yrttejä. Rukola on helppo, basilika kans - ruohosipuli sen sijaan on vähän hankala, antaa odottaa itseään ja tulee jos tulee. Työnsä tulokset näkee kuitenkin parhaimmillaan parissa päivässä, ja mikä parasta: lopputuotteen voi nauttia pizzan päällä. Kuka nyt ei pizzaa rakastaisi.

Hetkellinen helppouden illuusio nautitaan keskipäivän lämpöisenä, puolivarjossa. Lisää vain vesi.

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

tyttösveitsissä (Ei varmistettu)

Mitä?! Perenna ei oo kukka?!

Laura T.
Missä olet Laura?

NIINPÄ.

tyttösveitsissä (Ei varmistettu)

Aamulehden tämänpäiväinen juttu otsikolla "jopa neljännes perennoista kuollut talvituhoissa" avautuu tämän oivalluksen jälkeen ihan uudella tavalla.

Laura T.
Missä olet Laura?

Perenna-parat.

Äityli (Ei varmistettu)

Saat anteeksi ja onhan perheessä joku muukin jolle perenna oli arvoitus :) ! Puutarhahulluus on tarttuvaa ja varsinkin jos sitä on suvussa !

Laura T.
Missä olet Laura?

No niin se taitaa olla!

Tove Janssonin tytär

Identtinen perenna-harha. Identtinen.

Laura T.
Missä olet Laura?

Kuvailisitko miltä perenna susta näyttää?

Naislaif
Naislaif

Wau. Ohhoh ja hienoa. 

Olen edelleen tässä vaiheessa, mutta edistyn.  Sisällä olevat viherkasvit voivat ihan hyvin. ;)

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahah! Ei se vaan ole kaikkien juttu, ymmärrän täy-sin.

ikkiam
LUOMA

MITÄ HITTOOOO!

Mää just mietin, että meikän viherpeukalon salaisuus on "Lisää vain vesi". Jotain mystistä liikkeellä selvästi. Kukkia ja taikaa!

Nimim. Ikkunalaudallani kukkii kukka, jonka luulin olevan vain viherkasvi.

PS. Sydän!

Laura T.
Missä olet Laura?

Yllätyskukkia! Omalla ikkunalaudalla!

Täydellistä. Kerrassaan.

Mia K.
Voi taivas

:) ootappa kun hulluus leviää mm tomaatteihin, chileihin, valkosipuliin, maisseihin, perunoihin, tilliin, persiljaan, ja niin, viidakkoon ♡

Laura T.
Missä olet Laura?

Sitä odotellessa! Apua.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

MINÄ NIIN ARVASIN TÄMÄN.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.