Viikko kirppisvaatteissa: asu yksi

Missä olet Laura?

 

 

 

 

 

Jaksan jeesustella usein sillä, kuinka suurin osa vaatekaappini sisällöstä on toisen käden tavaraa. Päälläni on päivittäin jotain käytettynä ostettua, ja alleviivaan aina sitä kuinka kirpputoreilta löytää kyllä kaiken tarvitsemansa jos vain viitsii etsiä. Siispä päätin haastaa itseni, ja koota viikon asut pelkistä kirppisvaatteista. On muuten helpommin sanottu kuin tehty.

Ohut mustanpuhuva neule on kaikessa yksinkertaisuudessaan timanttista luottokamaa. Läpi näkyy, muttei liiaksi. Pierre Cavallon villahame taas on yksi elämäni parhaista löydöistä. Maksoin täysvillaisesta maksihameesta kaksi euroa, enkä liioittele kun sanon rakastavani sitä.

Leo-laukusta leikkelin turhat kultarenkulat pois - vaikka kasaria vähän rakastankin, liika on liikaa. Operaation jälkeen veskasta on tullut yksi suosikeistani. Mustat espanjoolit sen sijaan esiintyivätkin jo aikaisemmin täällä.

Ensimmäisen haastepäivän asu: neule 5 €, villahame 2€, laukku 2,25€, kengät 5€. Trenssi jäi kuvista pois- se oli vitosen se.

Haastankin jokaisen kynnelle kykenevän kokeilemaan kuinka kirppisasujen koonti käy. Kiinnostaisi myös tietää, mikä on paras tekemänne kirppislöytö?

 

 

Laura

 

 

 

Kommentit

tiia_

Kiva haaste! :) Mä osallistun - kunhan saan asujani kuvattua pimenevissä illoissa. Mulla on useinkin asuna kirpparikamaa päästä varpaisiin, tai no, alusvaatteita ja sukkahousuja lukuunottamatta (ja niitä ei varmaankaan tähän haasteeseen lasketa?).

Mikäköhän sitten olisi mun paras kirpparilöytö... no, ekaksi tulee mieleen 80-luvun Marimekon raidallinen, polvipituinen, pitkähihainen villamekko, jossa on matala poolokaulus. Tosi käytännöllinen, mielenkiintoinen perusvaate, joka tuntuu ihanalta päällä. :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei jes, kivaa! Jään uteliaana odottamaan- muista tulla linkkaamaan vielä tänne niin muutkin löytävät perille. Haasteeseen vastatkoon jokainen tyylin ja kykenemisensä puitteissa; alusvaatteita tai sukkiksia en itse laskisi mukaan.

Mekkosi speksit kuulostavat ihan tämän syksyn catwalkeilta revityiltä: on villaa ja poolokaulusta. Täydellistä.

 

Aino S

Kauhea valita vain yhtä parasta kirppislöytöä! Tykkään niin hirveästi kasaritrenssistäni, sinisestä mekosta (josta maksoin euron ja joka on päälläni aina silloin, kun on huono päivä ulkoisesti), ruskeista nauhanilkkureista, villaisista neuletakeista ja ketturepustani.

Joskus tosiaan ulkona kävellessäni saattaa tulla vain mieleen, että "ei hitto, mullahan on alkkareita ja sukkahousuja laskematta kaikki päällä oleva ostettu käytettynä", mistä tulee aivan mahtava olo. Välillä myös lasken asujeni hintoja päässäni ja sitten intoilen niistä ystävilleni.

Laura T.
Missä olet Laura?

Pakko myöntää: en itsekään osaa valita yhtä suosikkia yli muiden. Ehkä se kertoo siitä, että kippareilta todella voi löytää oman vaatekaappinsa kaikki kulmakivet.

Minäkin laskeskelen asujeni hintoja huvikseni. Se on hauskaa ja konkretisoi jollain tasolla sitä, mihin rahansa todella haluaa pistää. Ei ole kerta tai kaksi, kun päällä on ollut melkein pelkkää kirppiskamaa: parin euron paita, puolen euron farkut, vitosen takki. Ja jaloissa kolmen sadan Pistolit. Siihen kosahtaa.

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Kirjoitat tässä hyvin siitä, kuinka kirppiksiltä kyllä löytää hyviä juttuja, kun on aikaa etsiä. Ennen olin sitä mieltä, että en missään nimessä osta kenkiä kirppareita, vaatteita kylläkin. Nyt kuitenkin, kun kesälomalla oli aikaa etsiä, tarttui mukaan yksi kenkäparikin. Mutta joo, itselläni on yksi löytö ylitse muiden - tartun siis haasteeseen ja kirjoitan siitä viikonlopun aikana :)

Laura T.
Missä olet Laura?

Moi AnitaN, kiva kun kommentoit. Hyvä pointti: kengät ovat usein rajatapauksia - jos pohja on astuttu väärin, se ei todellakaan tee hyvää omalle ryhdille. Muutaman hutiostoksen jälkeen opin minäkin tarkaksi. Kenkien pitää olla todella hyvässä kunnossa jotta ne käytettynä ostan.

Kiva kun lähdet mukaan, muista tulla linkkaamaan tänne!

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Sanopa! Will do ;) Hyvät viikonlopun alut.

Laura T.
Missä olet Laura?

Samoin!

Tuulis (Ei varmistettu)

Mä kierrän kirppiksiä harrastuksena. Parhaita löytöjä (kaikkien mainittujen aitous on 99% varmaa, sen verran olen asioita tutkinut): mulberry lompsa 20e, calvin klein nahkalaukku 25e, timberland nahkalaukku 20e, marc by marc jacobs nahkalaukku 59e, celiné silkkihuivi 6,5e, chloé nahkanilkkurit 110e, mulberry laukku 10e, vintage dior kirjekuorilaukku 2e (tää kierrätyskeskuksesta jossa kaikki laukut kiinteään 2e hintaan, tosin oli jo huonokuntoinen). En edes jaksa luetella kaikkia nettikirpparilöytöjä ja vaatelöytöjä.. Ja joku ihmettelee kun ei kirpparilta löydy koskaan mitään. Niillä täytyy käydä usein, katsoa pöydän yleisilmettä (onko laadukkaita vaatteita ja merkkejä ja sopivankokoisia) ja tietää hyvät kirpparit. Nämäkin löydöt ovat vaatineet kymmeniä tunteja turhaa kiertelyä, jolloin ei ole välttämättä löytynyt mitään.

Laura T.
Missä olet Laura?

Moi Tuulis! Löytölistasi on hengästyttävää luettavaa- aika uskomattomia löytöjä.

Pointtisi lyö naulan kantaan: kirppistely vaatii aikaa. Saan usein kysymyksiä siitä, miten löydän niin sopivia vaatteita kirpputoreilta, ja vastaus on aina sama: vietän suuren osan hereilläoloajastani kirppareilla kiertäen. Niin kuin sanoit, helmien löytäminen vaatii tunteja tyhjin käsin kiertämistä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.