Yhteen tullaan

Missä olet Laura?

 

 

Muuton myötä olen tutustunut ihan uudenlaiseen kohtaamisen kulttuuriin: nettikirpputoreihin.

Olen silloin tällöin aikaisemminkin tehnyt joitakin onnistuneita täsmäostoksia tori.fi:n kautta, mutta vasta uusimman osoitteenmuutoksen myötä olen päässyt tutustumaan myös kauppiaan rooliin.

Myönnän: minulla oli omat epäilykseni. Mitä jos hyväuskoisena annan kotiosoitteeni jollekin psykopaatille tai jakoavainmurhaajalle? Entä jos ruokapöydän ostaja sitookin minut parilla tiukalla merimiessolmulla Ikean tuoliin kiinni ja vie kaiken mikä vietävissä on?

Pelkoni olivat myös arkisempia; jos ostaja ei saavukaan sovitusti, pissiikö aikataulut, onko lompakossa vaihtorahaa?

Ymmärrän nyt entistä paremmin heitä, jotka soittavat suosiolla pelastusarmeijalle että tulkaa vaan hakemaan. Huonekalujen kuvaaminen, mittaaminen ja ilmoitusten kirjoittaminen vie enemmän työtunteja kuin mitä niistä lopulta maksetaan. Mutta tähän mennessä kerrytetyn kokemuksen perusteella voinen sanoa että se kannattaa silti.

Onhan se aikamoista säätämistä: sähköpostien vaihtamista, puheluita ja kalenterin pläräämistä. Ja kun molemmille sopiva ajankohta vihdoin ja viimein löytyy, täytyy vain luottaa että tulija a: saapuu, ja b: ei ole sonnustautunut kommandopipoon. Olen kuukauden sisällä seissyt tavaratalon edessä paukkupakkasessa odottamassa, kertonut tekstiviestillä tuntomerkkini ja avannut oveni monille tuntemattomille. Olen kantanut vanhat ruokapöydänjalat vastaeronneen perheenisän takakonttiin, ostanut verhot virkavapaata viettäneeltä opettajalta - lyhyissä hetkissä puhunut niin kadonneista kuusiokoloavaimista kuin paikkaansa hakevista uusperhekuvioista. Kuunnellut virkkeiden väleihin pinttynyttä haikeudensekaista pettymystä, ja sen päälle levittyvää toivoa jostakin uudesta; rakkaudesta, työstä tai siitä täydellisestä nojatuolista. Asioista, jotka vielä odottavat löytämistään.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Okei Laura, sää rohkaisit mua, mä laitan nyt vihdoin noita kamoja vähän nettiin!

Sitten kun ne tulee hakemaan niitä, larppaan mielessäni vain semmosta sosiaalisesti kompetenttia ja smooth operator Lauraa, niin saan ne potentiaalisesti kiusalliset tilanteet hoidettua järkevästi. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Sillä kun me muutettiin, mä laitoin kamat nettiin! - Laura ''J.Vartiainen'' Tähkävuori

Kiusallisen tilanteen voi hoitaa pois laulamalla. Kokeile.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.